Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

WEB САД - Архів форуму - Як боротися з комарами на дачі?

Загальні питання

Як боротися з комарами на дачі?

Шановні досвідчені дачники! У низині моєї ділянки в метрі від кордону неглибокий струмок, зарослий непрохідним чагарником і деревами. Втім, навіть не струмок, а якесь ручьеобразное болото. Вечорами звідти прилітають хмари величезних комарів і з криками "Їжа приїхала!" кидаються нас обгризати. Аерозолі і мазі допомагають умовно. Працювати поблизу нижнього забору взагалі неможливо - то чи землю лопатою копати, то чи від комарів відмахуватися. Чула якось, що СЕС труїть комарів в підвалах житлових будинків. Але викликати їх потруїти невинну природу неможливо. Підкажіть будь ласка, які є дієві способи масштабної боротьби з цією нечистю.

Пошук по темі >>

1

Хочете витратити багато грошей? :) Є такий пристрій.

2

Ми зараз теж все в пошуках. І так кожен сезон. Димовухи не допомагають. Вирішили будувати греблю і виводити своїх власних комарів. Щоб чужим глотку перегризали.

Murena

Краснодар 20.05.2010 14:33:35

3

За однією з програм МАГАТЕ для Африки для боротьби з мухою цеце спеціально розводили стерильних самців і випускали на волю. Кажуть, побороли, по крайней мере, звіт про успішне застосування був. Тому [ 2 ] Треба не просто розводити своїх комарів, а самців, причому стерильних. (Ну, або стерилізувати, якщо самі виходити не побажають.)

4

Мене ось така штука зацікавила
Але в продажу не знайшла :(

5

Здригнулася недоїденим організмом і купила все ж ультразвукову пугалку на батарейці. Жаба, в якій при розтині виявилася навіть якась плата, на прищіпки. Жаба - кумедна, ціна не надто ... Після вихідних відзвітуюся, але гризуть сумніви :) Раптом, як у випадку з кротопуги, вони не від мене, а до мене летіти будуть? :)))

6

Горянка, [ 5 ] Навіть у зовсім з'їденого завжди є два виходи ... :) Щодо "жаби", то в першому випадку - експлуатувати апарат згідно з інструкцією, у другому - підкинути сусідам, які гірше :)

7

Комариків ненавіжу, і, собстно не в якості реклами, але я вже третій сезон використовую Gardex. І дуже навіть непоганий. Колись купила "мобільну" ультра-пискавку на батарейках. Ні-і ... :(

8

А у мене і канави вздовж трьох сторін ... глибокі, відповідно зараз вологі, та ще ставок великий (раніше пам'ятається купалися в ньому) в 10 метрах, заростає потихеньку. Так що комарі - це наш кошмар! Сьогодні ввечері навіть собаки змилися з вулиці: у старшій ніс розпух від укусів, а молодша собі ніс подряпала в трьох місцях - відбивалася :)
Брелоки пробувала колись, м. Б. на кого-то діє, але на комарів немає. Купувала лампу зі спіраллю, щоб хоч на ганку посидіти ... летять вони на цю лампу з сіткою, так що тріск стоїть, але і від мене чомусь не відстали, а лампа була якась дорогущщая аж жуть!
А ось Gardex, погоджуся з Ольга, Москва, дійсно хоч на якийсь час допомагає і, не дивлячись на мою алергію на всякі запахи хімії, досить пристойний по запаху.

9

Відрізнить самку від самця дуже просто по характерному сверблячу звуку, який видають всі жінки. Мужики не сверблять, мовчки літають. Помітила, що на початку літа комарів з'являються саме мужички, а через день-два і кусючі їхні дружини. Так що з операцією ми опаздал.
Є ще браслет з запахом лимона, продається в магазинах "центр унікальних товарів" Хто-небудь випробував?

10

Брелок я пробувала, допомагає, але радіус дії дуже малий. Я тоді із загіпсованою ногою валялася, чіпляла на рівні колін, щоб ноги уберегти, гіпсом щось не помахаєш. А від голови під бадьорий потріскування брелка вже просто руками відганяла. У нас комарів дуже багато, володимирські болота навколо. У будинку повністю рятує фумігатор, а на вулиці все спіралі марні, по-моєму, по крайней мере при нашій щільності кровососів (1комар / куб. См)

11

Може, все-таки хтось знає, чим саме СЕС труїть комарів? І де це можна дістати? Щоб раненько навесні в цю канаву засипати і потруїти личинки. Хоча, звичайно, тоді вся інша живність постраждає. Чи не вихід. Сьогодні спробую купити тліючу спіраль для туристів, а то при сьогоднішній погоді квіткову розсаду можна висадити виключно ввечері, а це - саме час вечері у комариків.

12

знайомі, випробувавши всі розумні методи, купили як то таку американську штуку ультразвукову, типу великого гриля, метра 1,5 в діаметрі, яка повинна в радіусі 200 метрів розполохати всю кровоссальної братію, ціна ентой штуковини порівнянна з вартістю невеликого автомобіля. 2 дня вони були просто щасливі, на 3-й повернулися всі комарі, які мабуть літали в сусідній ліс за підмогою, дааа .... наших комарів американської штукою не проймеш :)) Мені от цікаво чим труять комарів на курортах? адже труять їх цілком успішно в тій же Туреччині, проходять робочі з чимось на зразок димовушек, все обкурюють і кажуть що тиждень потім ні мух ні комарів в цьому місці немає. І наскільки це безпечно?

13

Я ставлю навколо себе запалені спіралі Раптор, коли
працюю в саду. 3-4 штуки відразу. Мені здається комарів
вони трохи відлякують. Без цих спіралей взагалі не
виходжу в сад в кінці травня-початку червня, коли вони
лютіше за все. Тільки дуже не зручно тягатися з
ними, повертати їх так, щоб дим весь час йшов на
мене.
А ось в липні у нас з'являються оводи - на цих взагалі
нічого не діє.

romir

Москва 21.05.2010 20:48:24

14

А я обприскую собі спреєм щиколотки - там нестерпно всього. А в інших місцях терплю, виробляю імунітет. :-) Треба визнати = дає результати. Якось вже не так мене і кусають ... Або просто вже всю кров випили? :-(

15

1. У стратегічному плані може бути є сенс прочистити канаву, в проточній воді личинки не будуть так накопичуватися.
2. Якщо там є ставок, запустити туди дрібну рибку, яка впорається з личинками.
3. Берег до Вашої ділянки і на вашому боці ділянки очистіть від високої трави, в якій ховаються комарі.
4. Висока живопліт на стороні канави теж полегшила б становище.
5. Ну і обприскувати відкриті частини тіла, поки комариний сезон (а він все ж на ціле літо;)) пройде.
PS "Пристрої" ра6отают в приміщенні, або на огр. ділянці внутр. двору, на всю ділянку не вийде.

anttisepp

Фінляндія 23.05.2010 12:16:08

16

Littledog, [ 14 ], Спасибі, що озвучили мою думку про імунітет, т. К. Будучи не впевнена в правильності висновків - боялася шквалу тапок :))) Ось вже 14 років живу цілий рік в місцевості, яку при першому відвідуванні обізвала "комариний пеклом" - настільки мене вразила перша зустріч! (В сотні метрів - озеро, навколо - нескінченні болота ...) З здриганням згадую вид своїх кінцівок в той час :) А зараз - так, мляво покусують, дитина з ранку до вечора бігає напівголий. Зараз зловила себе на думці, що в цьому сезоні ще жодного разу нічим не бризкалися і не натирали. Причому друзі і родичі, приїжджаючи до нас, із завидною постійністю запитують: "І як ви можете тут жити?" І їдуть, обгризені нашими комарами. Несмачні ми стали, что-ли? :-)

L_miss

Балахна, Нижегородська обл. 23.05.2010 16:26:02

17

L_miss, не прикольно, напевно, комарам, що Ви не відмахується і не свербить :))) Може, у них в цьому кайф?

NNN

Москва 23.05.2010 17:00:10

18

Точно, є отруйні для комарів особистості! Мене і мою сестру комарі кусають хіба, що в лісі, якщо поруч немає ще хоч когось скільки-небудь їстівного. Повернулися з дачі
чоловік, не дивлячись на аерозолі, весь покусаний, у мене жодного покуса. Засобами від комарів і кліщів користуюся тільки при поді в ліс і то більше від кліщів.

19

В цьому році просто нашестя комарів !! Ми спочатку не зрозуміли, що сталося - у нас на ділянці зроду комарів не було, жили приспівуючи, а зараз просто караул! Все в пухирях! Потім вже всюди повідомили, що після такої "сприятливою і мокрою" весни з розливами комарині полчища очікуються всюди :( У магазинах і аптеках змели всі кошти дочиста! УЖОС !!

20

До [ 5 ] Працює пищалка, але тільки в приміщенні ... Радіус дії обіцяно 5 метрів, мені на 1,75 вистачало :)
Справа була в суботу, а в неділю, за рахунок того, що прищіпка слабенька, лягуха впала пару раз і наказала довго жити :(
Такої кількості комарів у нас ніколи не було, тому як завжди вітряно, і їх здувало, а в ці вихідні хоч би вітерець! Цікаво, ніякі птиці комарів не їдять?
[ 9 ] Олька В., купували в минулому році в аптеці такий браслетик ... Якщо немає чутливості до запахів, можна спробувати. Я не змогла - голова розболілася .. Запашок на любителя і дуже різкий. Так і відправився в сарай - видихатися. Ось там комарів точно не було :)

Пошук по темі >>
Пошук по темі >>

2010 дитинко: З Новим 2011 роком! 2010 дитинко:   З Новим 2011 роком 61 websad: Другий конкурс художньої фотографії WEBСАДа. підсумки 52 Vera Andreeva: Інтернет на дачі 87 Dancha: Інструмент для щеплень 10 tatka: Подрібнювач вологих відходів 13 grass: Зміна правил водокористування 4 websad: Другий конкурс художньої фотографії WEBСАДа 301 border: дровокол 23 lara_59: Краснодарський край - особливості життя на гірських ділянках 51 Vitat: Зарядка акумуляторів для фотоапарата 7 websad: компостери 98 websad: Культура Садівника 232 _olga_: Нова ділянка. З чого почати? 44 Dancha: Використання полови як добрива 7 logri: маленький культиватор 18 Васька: про добрива 94 Murena: Зима буде лютою або теплою? 476 Vera Andreeva: садовий пилосос 24 lubov: Проект закону про земельні ділянки 70 Arnau: Книги по дизайну, рекомендовані до прочитання 23 websad: мульчування 214 Arnau: Поєднання різних кольорів і типів мощення 23 porotnikowa: Чи поділяють подружжя Ваше захоплення? 168 Гілка Ростов: Газон і спекотне літо 2010 року 40 aspov: Втрати і аномалії літа 2010 123 chumachok: Чим засіяти тріщини між плиткою 28 Dragonfly: Дрозди vs. урожай 19 NN .: їжачки 31 Arnau: Автоматичні системи поливу 23 kitten: Що не їдять равлики? 25 Мумрик: вуличні штори 35 stepanych: Декоративні рослини як бізнес - хто-небудь пробував? 30 мич: У кого яке літо - 2010? 1129 Arnau: Чим мостити доріжки? 80 Мумрик: Стрижка живоплоту 8 Горянка: Дачні байки :) 622 Шоля: Запчастини до Тримери 9 Аліска: Чи потрібна електротяпка? 10 Arnau: Захист від агресивних коренів 13 electra: Збір кори для мульчування 11 murka: Обережно, шахраї! 44 Мусенок: Свято Перемоги! 29 lyudmyla0908: Мурахи в компості 18 Алена Андрєєва: Куди пристосувати дубовий лист? 28 border: Акумуляторна газонокосарка 5 Донецька: Крапельний полив 12 Ворон: Шукаю сусідів по дачі 387 newsanna: Рослини і садівники в мистецтві 34 IV: Ляпи в назві рослин 100 Murena: Садовий інструмент, догляд і гарантії 26 Леночка812: Мох на землі 10 Serezha: Сіновал 91 Rulaman: Засіб для знищення снігу 69 Герман: Рослини спілкуються між собою 95 Morli07: Меблі для саду 11 МарінаНік: Добрива по снігу 18 Васька: З Днем Народження, WEBсад! 90 MEF: Сміття на узбіччі 111 websad: біологічні препарати 68 pergiunt: Як віднадити чужих котів з ділянки 66 websad: Рослини все розуміють ... 507 Ворон: Пастка для комах 11 Райський сад: Мотокультиватори 12 masya: Що в покупних контейнерах з саджанцями? 42 Musyaka: містобудівний кодекс 48 websad: вибір лопати 78 websad: Конкурс WEBСАДа 'Життя в рожевому кольорі " 50 mgrita: декоративна тріска 55 shrew: Чи варто купувати дешеву мотокосу? 60 матрона: маленькі хитрощі 384 websad: Десять тисяч! 36 lubov: Результат зими 2009-2010 366 Когеша: Коротко про різне 580 МарінаНік: Тема про шкідників 441 Котяча М'ята: Мульчування - чим, коли і як? 276 aira22: газон 521 websad: Заходи чесний народ ... 370 Сло: вибір секатора 74 Наталя Олексюк: Питання по боротьбі з бур'янами 356 Mallva: Хвороби або шкідники? 44 senata: земляні оси 26

Є ще браслет з запахом лимона, продається в магазинах "центр унікальних товарів" Хто-небудь випробував?
І де це можна дістати?
Наших комарів американської штукою не проймеш :)) Мені от цікаво чим труять комарів на курортах?
І наскільки це безпечно?
Або просто вже всю кров випили?
Причому друзі і родичі, приїжджаючи до нас, із завидною постійністю запитують: "І як ви можете тут жити?
Несмачні ми стали, что-ли?
Цікаво, ніякі птиці комарів не їдять?
З чого почати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама