Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З'явилася тля на огірках - як з нею боротися?

  1. ознаки поразки
  2. хімічні способи
  3. Фізичні способи боротьби
  4. біологічні варіанти
  5. «Бабусині» методи

Дачники піклуються про своєму городі і посівах, адже кожен хоче отримати хороший урожай Дачники піклуються про своєму городі і посівах, адже кожен хоче отримати хороший урожай. Але шкідники можуть перешкодити здійснитися цій мрії. Подібні проблеми виникають, коли з'являється попелиця на огірках. Для того щоб від неї позбутися, перше, що необхідно зробити - підібрати ефективний засіб, який допоможе знищити комах і зберегти овочі.

Вчені давно помітили, що тля існує в симбіозі з мурахами , Тому якщо ви помітили в теплиці одних шкідників, то ймовірність появи на розсаді інших зростає в геометричній прогресії. Тому необхідно вжити всіх заходів і скоріше позбутися від шкідників, щоб вони не нападали на овочі.

ознаки поразки

Відразу виявити паразитів на огірках буває непросто. Листя не стають жовтими і не в'януть, а просто опускаються вниз. Через певний час вони скручуються в трубочку і обпадають. Якщо тля поселилася знизу листя рослини і їсть його, то чим швидше ви виберете необхідні заходи боротьби, тим швидше зможете врятувати не тільки урожай зелених плодів, а й поруч зростаючі овочі і фрукти.

Обробка огірків від шкідників - необхідний захід, яку слід проводити на городі або дачній ділянці. У разі не виявлення видимих ​​ознак ураження, все одно проводите заходи по профілактиці.

На даний момент виділяють кілька способів боротьби з паразитами, які дозволяють убезпечити врожай і вилікувати овочі.

хімічні способи

Обробка хімічними препаратами рослин допоможе позбутися від попелиці.

  1. «Бітоксибацилін» - порошок необхідно розвести з рідиною і обприскати плоди і листя. Перевагою препарату є те, що він абсолютно безпечний для людей, домашніх тварин і бджіл.
  2. «Актофіт» - дозволить ефективно позбутися від попелиці і молі. Також є безпечним для людини.
  3. «Інтавір» - потужний засіб в боротьбі проти чорної попелиці. Випускається у вигляді таблетки, яку необхідно розчинити в десяти літрах рідини і полити рослини.
  4. «Кінмікс». Препарат абсолютно безпечний для навколишнього середовища і людини. Якщо зупиніть свій вибір на цьому препараті, то врахуйте, що обробку краще робити в період вегетації, як раз коли відбувається навала паразитів.

Фізичні способи боротьби

Подібні способи дозволяють забезпечувати профілактичний вплив на рослини. Тому обробку грунту необхідно починати вже восени.

  1. Позбавтеся від бур'янів. Подібний захід знизить ймовірність появи огіркової попелиці в теплиці і на присадибній ділянці.
  2. Перед тим як посадити розсаду, ретельно вимийте теплицю розчином мідного купоросу. А потім приберіть верхній шар грунту, десь близько п'яти сантиметрів. Таким чином, ви знищите всі наявні личинки паразитів.

біологічні варіанти

Вивести баштанну тлю можна за допомогою біологічних засобів. До таких методів боротьби відносяться такі препарати.

  1. Стріла - порошок необхідно розвести у відрі води. Отриманою рідиною проведіть обробку огірків.
  2. Фитоверм - вміст ампул слід розвести і обприскати урожай. Препарат абсолютно нешкідливий, і ним можна побризкати плоди за день або два, перед тим як зірвати.

Природними ворогами попелиці в природі вважаються сонечка, горобці, синиці і мухи-журчалки. Їх можна залучити на свою ділянку, якщо розставити по периметру поїлки і годівниці.

«Бабусині» методи

З шкідниками можна боротися, вдаючись до народних засобів З шкідниками можна боротися, вдаючись до народних засобів. Таких методів досить багато, зупинимося на найголовніших.

  1. Зола. Прокип'ятіть 300 грам просіяного попелу в двох склянках рідини протягом 25 хвилин. Після цього процідіть отриманий розчин і додайте 10 літрів води. Обробіть листя.
  2. оцет . Візьміть одну столову ложку оцтової есенції і розведіть у відрі води. Періодично обприскуйте таким розчином рослини.
  3. Харчова сода. Застосування цього продукту допоможе надовго забути про паразитів. 100 грам компонента залийте відром води. Оббризкуйте огірки і можете не переживати, що комахи будуть їх їсти.
  4. Йод і молоко. Один з популярних методів боротьби, якщо на урожай напала тля. Для приготування розчину вам знадобиться бульбашка йоду, 100 мл молока і один літр води. Спочатку додайте в молоко половину кубика йоду, перемішайте, і влийте в отриману суміш рідина. Розпорошите отриманий розчин на рослину.
  5. Нашатирний спирт . Візьміть 10 літрів води і додайте в рідину дві столові ложки нашатирю. В отриманий розчин влийте одну столову ложку засобу для миття посуду. Ретельно перемішайте і обробіть огірки.

Щоб уникнути повторної появи комах на огірках, періодично повторюйте процедури обробки. Не забувайте чергувати застосовувані засоби, інакше у шкідників виробиться імунітет.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама