Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види дверей для лазні та сауни

  1. глухі
  2. скляні
  3. комбіновані

Двері для сауни або лазні можна купити або зробити своїми руками

Двері для сауни або лазні можна купити або зробити своїми руками. Їх самостійне виготовлення пов'язане з цілою низкою труднощів. Цей трудомісткий процес під силу тільки досвідченим майстрам. Набагато простіше купити їх в вузькоспеціалізованому магазині.

глухі

глухі

Вибрати можна з трьох основних видів - глухих, скляних і комбінованих. Усе двері для саун і лазень - одностулкові, значно менших розмірів, ніж звичайні вхідні. Відкриватися вони повинні обов'язково назовні, але прикріплятися можуть як зліва, так і справа. Всі види мають високу стійкість до високих температур, впливу пари і вологи. Глухі двері виготовляються з таких порід дерева, як осика, липа, вільха або сосна.

Більш дорогими породами дерева для цих цілей є канадський кедр, дуб і абаш. Висока ціна конструкцій з цієї деревини обумовлена ​​її специфічними властивостями. Канадський кедр має антисептичні властивості і загальним сприятливим впливом на організм. Двері з абаша легкі, а що особливо цінно, вони не так сильно нагріваються, як конструкції з інших порід дерев. Дуб - досить великоваговий матеріал. Він підійде для великих приміщень.

Дерев'яні двері для сауни і лазні додадуть всьому приміщенню надійність і грунтовність, а ритуалу відвідування парної - природність, простоту і затишок. Дерево створить відповідний мікроклімат, регулюючи вологість і не перешкоджаючи циркуляції повітря.

скляні

скляні

Скляні двері - пізніша розробка дизайнерів цього типу приміщень. Скло використовується спеціальне - термостійке і дуже міцне. Воно легко миється за допомогою будь-яких миючих засобів. Термін служби скла набагато довший, ніж дерева. баня або сауна , Обладнана скляними дверима, виглядає більш сучасною, комфортною і просторою.

Єдиним їх недоліком в порівнянні з дерев'яними можна вважати високу теплопровідність. Якщо ви вирішите купити двері для сауни і лазні зі скла, то варто вибрати скло особливого виду гарту - гартоване. Його спочатку нагрівають до певної температури, а потім швидко і рівномірно охолоджують повітрям. Це сприяє не тільки підвищенню опірності механічних пошкоджень, термостійкості, а й безпеки для людини в разі, якщо скло розіб'ється.

Скло, розбиваючись, розсипається на дрібні фракції з тупими гранями, що зводить до мінімуму ймовірність порізів. Зазвичай таке скло бронзового кольору. Воно може бути матовим, що додасть обстановці трохи інтимну атмосферу, або прозорим, роблячи приміщення більш світлим і яскравим. Так як скло не пропускає повітря, то для припливу кисню необхідно залишити невеликий зазор між стулкою дверей і підлогою. По всьому периметру коробки встановлюється термостійкий ущільнювач, який забезпечує надійну термоізоляцію.

комбіновані

комбіновані

Комбіновані двері для сауни поєднують в собі елементи з дерева і термостійкого скла. Завдяки вдалому дизайну, вони користуються великою популярністю. Такий варіант підтримує пароізоляцію, а також зберігає потрібне тепло. Обраний візерунок буде продовжувати стиль, обраний основним при облаштуванні інтер'єру.
Двері для лазні та сауни відомих виробників коштують не дешево. Вони стоять на сторожі вашого здоров'я і безпеки. Саме тому варто звернутися до досвідчених фахівців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама