Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ягоди Годжі - ОБМАН (відгуки експерта)

  1. поширення [ правити | правити код ]
  2. Заявлені цілющі властивості [ правити | правити код ]
  3. Тибетський Годжі [ правити | правити код ]
  4. годжі і вітамін С [ правити | правити код ]
  5. Сік Годжі [ правити | правити код ]
  6. Годжі і онкологія [ правити | правити код ]

Ягоди Годжі - популярний продукт для схуднення і зміцнення здоров'я на основі дерев'янистих рослин роду Дереза ​​(Lycium) сімейства пасльонових (Solanaceae) ефективність яких залишається недоведеною. Вовча ягода - це простонародна назва для двох дуже близьких видів: Lycium Barbarum і Lycium Chinese.

Відповідно до Germplasm Resources Information Network, вона також відома як китайська дереза, ягоди годжі, дереза берберів, чайне дерево Герцога Аргайл, або дереза звичайна. Поза всяким зв'язком з географічним походженням рослини, назви тибетський годжі і гімалайський годжі широко використовуються на ринку здорового харчування і добавок .

поширення [ правити | правити код ]

Вовча ягода в даний час росте в багатьох регіонах світу, споконвічний ареал є незрозумілим (між південно-східною Європою і Південно-Західною Азією). Однак промислове вирощування існує тільки в Китаї. Володіючи репутацією високопоживної їжі, вовчі ягоди використовувалися в традиційній китайській медицині протягом приблизно 1900 років. Недокументированная легенда про них, однак, значно старше, так як вовчі ягоди часто пов'язують з ім'ям Шен Нунг (Shennong), легендарного першого імператора Китаю, міфічного батька сільського господарства, і травника, який жив близько 2800 до н.е.

Заявлені цілющі властивості [ правити | правити код ]

Ягоди дерези вже давно грають важливу роль в традиційній китайській медицині. Передбачувані властивості ягоди:

  • поліпшення емоційного стану людини;
  • допомагають в боротьбі із зайвою вагою;
  • сприяють поліпшенню метаболізму;
  • покращують потенцію у чоловіків і потяг у жінок;
  • допомагають поліпшити стан шкіри;
  • стабілізують гормональний фон у жінок;
  • підвищують витривалість і здатність організму до відновлення, покращують сон;
  • нормалізують рівень цукру в крові людини;
  • пригнічують ракові клітини [1] .

Передбачувана користь для здоров'я ягід Годжі представлена тільки в традиційній китайській медицині, тоді як в західних дослідженнях жодне позитивне властивість не було доведено Передбачувана користь для здоров'я ягід Годжі представлена тільки в традиційній китайській медицині, тоді як в західних дослідженнях жодне позитивне властивість не було доведено

Жодне з рецензованих досліджень не підтвердило клінічними випробуваннями лікувальний ефект від споживання продуктів Годжі. Всього кілька років тому, вовча ягода (під назвою ягоди Годжі) увійшла на американські та європейські ринки здорового харчування, як один з "суперфруктов" (тобто плоди нібито високу живильну цінність).

Під час реклами корисних властивостей Годжі часто згадується людина на ім'я Лі Цин Юн, який щодня їв ягоди і прожив більше 240 років. Не існує твердих доказів самого існування цієї людини. Історія є відвертою брехнею, вигаданою з метою збільшення продажів ягід Годжі в надії людей прожити довше.

Тибетський Годжі [ правити | правити код ]

Незважаючи на те, що йдеться про "тибетських ягодах Годжі", основна частина комерційно виробленої продукції відбувається з Нінся-Хуейського автономного району в північно-центральній частині Китаю і Синьцзян-Уйгурського автономного районі на заході Китаю, де вони вирощуються на плантаціях. У комерційних обсягах їх вирощують у Внутрішній Монголії, провінціях Цинхай, Ганьсу, Шеньсі, Шаньсі і Хебей.

Як і в інших вирощених в Китаї сільськогосподарських продуктах, Департамент США з харчових продуктів і лікарських речовин виявив високі залишкові рівні інсектицидів і фунгіцидів в деяких імпортних ягодах Годжі, що призвело до арешту цих поставок. У той час як деякі американські торговці говорять про "органічно вирощених Годжі" і мають зелений ярлик на своїй продукції, ця етикетка не схвалено FDA , І є тільки китайським стандартом екологічесті продуктів, який знаходиться у віданні Центру розвитку екологічного продовольства при китайському міністерстві сільського господарства, який допускає певну кількість інсектицидів, фунгіцидів і гербіцидів навіть для продуктів, позначених як "органічні".

Незважаючи на заяви маркетологів про "створених в природі" або "заготовлених в природі" ягодах Годжі, тибетські фермери широко застосовують пестициди і добрива в сільському господарстві, не маючи при цьому сертифікації для вирощування продовольчої продукції.

Маркетологи стверджують, що їхня продукція Годжі була вирощена в тибетських і монгольських Гімалаях, тим самим ігноруючи той факт, що Гімалаї не входять до Монголію, яка знаходиться приблизно 2 тисячі км від Гімалаїв. Ягід Годжі виросли в горах, що межують з тибетським нагір'ям було б недостатньо для забезпечення таких великих продажів, так як регіон є невідповідним для сільського господарства будь-якого роду. Нічні температури опускаються нижче нуля і в році шість місяців холоду, що, перешкоджає дозріванню будь-яких фруктів.

Ягоди Годжі збирають не з диких рослин, які ростуть в горах, а з дерези, вирощеної на плантаціях.

годжі і вітамін С [ правити | правити код ]

Велика частина рекламної кампанії навколо Годжі будується на дуже високому вмісті в них вітаміну С. Як стверджують деякі маркетологи, ягоди мають найвищий рівень вітаміну C в світі. Однак клінічні дослідження показали, що рівень вітаміну такий же як в цитрусових і полуниці. Годжі мають більш низький рівень вітаміну С, ніж багато інших фруктів і ягоди, такі як австралійська зливу какаду.

Сік Годжі [ правити | правити код ]

У січні 2007 року, маркетингові заяви для соку годжі були предметом розслідування в програмі по захисту прав споживачів "Ринок" на телеканалі CBC [2] . В огляді медичної літератури, що стосується кожної заяви про користь для здоров'я Гімалайського соку Годжі резюмував, що 22 з 23 заяв не мали ніяких доказів лікувального ефекту крім тих, що були зроблені з попередніх досліджень in vitro або на лабораторних тваринах.

Годжі і онкологія [ правити | правити код ]

Для раку зокрема, були розглянуті чотири попередніх дослідження у яких виявлені серйозні недоліки дизайну, щоб зробити висновок про протиракової ефекті від споживання вовчої ягоди або соку.

В інтерв'ю CBC, Ерл Мінделл - письменник і дієтолог з Лос-Анджелеса, який співпрацює з FreeLife International [3] , Маркетинговою компанією в Мілфорді, яка займається продажем соку Годжі, заявив: онкологічний центр Memorial Sloan-Kettering в Нью-Йорку завершив клінічні випробування, які показують, що використання соку годжі могло б запобігти 75% випадків раку молочної залози людини. Ця заява помилкове з трьох причин:

  • такий проект не проводився в Memorial Sloan-Kettering;
  • за даними Національного інституту раку Національних Інститутів здоров'я США, ніяке натуральне або фармацевтичний засіб не показало в клінічних випробуваннях повне запобігання раку молочної залози, тільки зменшення ризику. Зокрема, немає завершених або поточних клінічних випробувань в США, які досліджують вплив дерези звичайної або соку годжі на результат раку молочної залози або якоїсь іншої хвороби;
  • крім попередніх лабораторних досліджень і одного китайського клінічного випробування, описаного тільки в рефераті, немає наукових доказів, що ягоди дерези звичайної або її сік мають профілактичні властивості проти раку.

Що володіють багатим поживним і фітохімічним складом, вовчі ягоди розробляються як нові продукти в харчовій промисловості США з грудня 2006 року під контролем FDA їх маркування і реклами. З 2007 року добавки з ягодами Годжі починають офіційно поширюватися в Європейському союзі.

У 2006 році FDA відправило двох дистриб'юторам соку Годжі письмові попередження за поширення неправдивих рекламних заяв, які порушували Закон Сполучених Штатів про харчування, ліки і косметичні засоби [4] , Тому що продукт позиціонувався як лікарський препарат.

Крім того, заявило FDA, сік годжі »не визнаний безпечним і ефективним в референтних умовах, і тому не повинен розглядатися як новий препарат відповідно до розділу закону 21 (р) Крім того, заявило FDA, сік годжі »не визнаний безпечним і ефективним в референтних умовах", і тому не повинен розглядатися як "новий препарат" відповідно до розділу закону 21 (р). [5]

Хоча ягоди Годжі мають багато поживних речовин, це далеко не "чудо-їжа", як каже реклама. Немає жодного вагомого доказу ефективності ягоди Годжі для схуднення. Їх непогано мати в своєму раціоні, але з огляду на завищену вартість [6] [7] [8] , Можна прекрасно обійтися звичайною збалансованою дієтою [9] .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама