Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як проростити квасоля в домашніх умовах швидко і правильно для посадки і їжі

  1. Як застосовується в господарстві пророщена квасоля
  2. Як виростити розсаду
  3. Паростки квасолі в кулінарії
  4. Шкільні досліди

Квасоля - одна з найвибагливіших і корисних городніх культур. Для отримання хороших урожаїв городнику достатньо всього лише забезпечити паросткам квасолі доступ до помірного кількості сонячного світла, регулярний полив і невелика кількість родючого грунту. Як з мінімальними зусиллями проростити квасоля в домашніх умовах, при наявності перелічених складових, розглянемо в цьому огляді. Квасоля - одна з найвибагливіших і корисних городніх культур

Проростити квасоля перед посадкою можна в домашніх умовах

Як застосовується в господарстві пророщена квасоля

Найчастіше проростити квасоля будинку прискореним і гарантованим способом потрібно для того, щоб вирішити три наступні завдання:

  • підготувати паростки для посадки у відкритий грунт;
  • приготувати їжу з використанням паростків;
  • провести з дитиною шкільні досліди з вирощування паростків з насіння.

Прихильники здорового харчування вживають пророщені паростки квасолі в їжу

Процедура пророщування квасолі для всіх перерахованих випадків відрізняється тільки кількістю тих насіння, які потрібно виростити, і необхідними підручними засобами. Адже ясно, що, пророщуючи три зернятка, можна обійтися набагато меншою кількістю інвентарю, ніж закладаючи квасолини на розсаду для городньої грядки.

Як виростити розсаду

Та обставина, що квасоля - невибаглива культура, не звільняє городників від обов'язку піклуватися про те, щоб все насіння дали добрі сходи на грядці.

Розсадним матеріалом у квасолі є безпосередньо боби.

Традиційний спосіб вирощування квасолі передбачає засів грядки бобами і подальший догляд за пророслими паростками. Однак цей спосіб має недоліки:

  • при несприятливих погодних умовах (часті дощі, зниження температури) боби у відкритому грунті згнивають;
  • засівання НЕ пророщеного рассадного матеріалу значно збільшує час очікування врожаю.

Вирощування квасолі у відкритому грунті вимагає підготовчих робіт з насінням

Пророщування бобів-насіння в домашніх умовах і висадка в грунт зміцнілих пагонів дозволяють уникнути можливих неприємностей.

Проростити квасоля будинку на посадку можна декількома способами:

  • в плоскій посудині;
  • використовуючи самокрутки з целофану та туалетного паперу.

Судячи з відгуків господарів, випробували різні способи пророщування, останній - найзручніший.

Судячи з відгуків господарів, випробували різні способи пророщування, останній - найзручніший

Вирощування розсади «в пелюшках» користується популярністю

Використовуючи самокрутки, можна швидко пророщувати будинку Спаржеву, звичайну білу квасолю і інші її різновиди.

Для приготування самокрутки потрібно:

  • насіння (боби, можна звичайну квасоля з магазину);
  • рулон целофану шириною 7-10 см і довжиною 30-50 см (для цих цілей можна використовувати рулони, в які згорнуті сміттєві пакети при продажу, смужка пакета має достатню ширину, довжину і добре тримає форму під час всього процесу пророщування);
  • туалетний папір.

На смужку целофану викладається шар туалетного паперу. Туалетний папір необхідно рівномірно змочити водою, для чого можна використовувати спринцівку. На зволожений шар паперу з відступом в один сантиметр від верхнього краю викладаються насіння. Відстань між насінням невелика: від 0,5 см до 1 см. Укладати насіння можна по-різному, це не принципово.

Після того як насіння викладені в ряд уздовж верхнього краю смужки, їх слід прикрити ще одним шаром туалетного паперу і так само змочити папір з спринцівки. Після цього смужку потрібно згорнути рулончиком. В результаті має вийти рулон висотою від 7 до 10 см, діаметром близько 8 см, вздовж верхнього краю якого покладені боби квасолі.

Порожній край самокрутки слід поставити в ємність з водою і стежити за тим, щоб води завжди було достатньо. Уже через кілька днів з'являться паростки, а через тиждень-півтора з самокрутки будуть дибіться міцні і готові до висадки у відкритий грунт паростки.

Паростки квасолі в кулінарії

Цінителі здорової їжі використовують для приготування страв не тільки самі боби квасолі, але і її паростки. Для цих цілей підходить як звичайна квасоля, так і дрібна індійська квасоля маш.

Паростки можна обсмажувати, можна використовувати для салатів в сирому вигляді. Головна вимога для паростків як харчового продукту - соковитість, ніжна структура і свіжість.

Виростити індійську квасоля маш можна своїми руками

Використовувати самокрутки для отримання таких паростків дуже незручно. Є більш раціональний спосіб пророщування квасолі для застосування в кулінарії паростків. Його можна розглянути на прикладі бобів маша.

Для приготування знадобляться:

  • стакан маша;
  • друшляк;
  • миска, в яку можна встановити друшляк;
  • марля;
  • вода.

Боби маша перед пророщуванням необхідно перебрати і видалити зіпсовані насіння. Після цього друшляк слід послати одним шаром марлі і викласти перебраний маш на марлю.

Друшляк з махаємо встановлюється в миску, в яку наливається вода. Води потрібно стільки, щоб вона тільки покрила маш.

Миску з друшляком і з махаємо слід накрити рушником і поставити в тепле місце. Воду в мисці потрібно міняти кожні три години.

Якщо все робити правильно, то маш проросте швидко, буквально на наступний день.

Однак це ще не готовий продукт. Щоб можна було використовувати маш в їжу, він повинен рости 4-5 днів.

Очевидно, що виростити в домашніх умовах смачні і корисні пагони квасолі неважко і дуже економно.

Для пророщування підійдуть будь-які насіння квасолі, навіть з магазину.

Шкільні досліди

Виростити квасолевий втечу для шкільних дослідів в домашніх умовах - завдання, посильна для школяра молодших класів.

Для цього знадобиться:

  • капронова кришка;
  • кілька ватних дисків;
  • кілька квасолин.

На дно кришки потрібно укласти кілька половинок ватних дисків, добре змоченої водою. На диски укладаються три-чотири квасолини. Зверху квасолини прикриваються залишилися половинками ватних дисків, також добре змоченої водою.

Щодня вміст кришечки поливається. При цьому сильно заливати (так, щоб в кришці стояла вода) не потрібно. Поливати слід помірно, але кожен день.

Через 4-5 днів з квасолин з'являться паростки, а вже з них можна виростити вдома міцне плодоносні рослина.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама