Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як садити кріп: основні правила посадки та вирощування

  1. Які необхідні умови для вирощування?
  2. підготовка насіння
  3. Коли варто садити кріп?
  4. зимовий посів
  5. Догляд за рослиною і хвороби кропу

Кріп є багаторічників. Ця рослина знають багато людей. Він має приємний пряним ароматом. Але варто знати, як садити кріп, щоб виростити хорошу зелень. Її можна буде заморожувати або сушити, додавати в салати і різноманітні страви. У кулінарії використовують також суцвіття кропу. Їх часто додають до овочів, коли їх консервують або маринують.

зміст:

Які необхідні умови для вирощування?

Кріп нормально переносить холод, навіть незначні заморозки не страшні цього багаторічників. Ця рослина стійко до низької температури. Насіння можуть прорости при 3 градусів. Але часто проростання затягується, тому що в складі кропу є велика кількість ефірних масел, а вони сповільнюють цей процесс.Рекомендуется спочатку обробити насіння, тоді вони можуть прорости швидше.

Найкраще, щоб температура становила близько 15-20 градусів. Позитивно на кріп впливає і хороше освітлення.

Цей багаторічник не вимагає надмірно родючий грунт. Найчастіше йому вистачає добрив, які вносили в попередньому році для інших овочів, які вирощували на цьому місці. Але щоб отримати високий урожай, рекомендується висаджувати кріп на вологих грунтах . Якщо вирощування рослини відбуватиметься на посушливій землі, рано буде формуватися стебло, а це знижує якість кропу.

підготовка насіння

Щоб насіння швидко проросли, тоді варто зайнятися їх підготовкою. Для цього посадковий матеріал замочують перед посадкою. Деякі городники спочатку вирощують розсаду, а далі висаджують її на постійне місце. Але в будь-якому випадку спочатку необхідно підготувати насіння. Для цього вони загортають у тканину, яку попередньо зволожують. Потрібно стежити, щоб вона завжди була вологою.

В таких умовах насіння повинні полежати близько 2-х діб. За цей час вони набухнуть. Після цього вони повинні просохнути на повітрі протягом третини години. Заздалегідь готується грунт, в який висаджуються насіння. Сходи почнуть виднітися через 2 тижні. Протягом цього періоду необхідно стежити за вологістю грунту .

Коли варто садити кріп?

Коли варто садити кріп

Так як кріп легко переносить заморозки, займатися посадкою насіння можна вже в квітні, коли на грядках зникне сніг. Насіння здатні прорости при 3 градусів тепла, але краще, щоб на вулиці вже було відносно тепло.

Щоб отримати рано урожай, здійснювати посадку можна на початку квітня, якщо температура повітря це дозволяє. Щоб постійно на грядці була свіжа зелень, рекомендується підсівати насіння через кожен 14 днів. Але найчастіше досвідчені городники займаються посадкою після 20-х чисел квітня.

Для кропу ідеально підходить нейтральний і пухкий грунт. Не рекомендується займатися вирощуванням рослини на важкому грунті. Місце для посадки варто підготувати ще в осінній період. Це дозволить навесні рано посіяти посадковий матеріал.

Щоб посадити кріп, необхідно дотримуватися таких правил:

  • Землю перекопують на глибину 20-25 см.
  • Необхідно внести добрива. Для цього використовують перегній і мінеральні підгодівлі. Цю процедуру виконують ще восени.
  • Навесні грунт дорівнює, робляться борозенки. Їх глибина повинна становити близько 2 см.
  • Між кожним рядком має бути близько 20 см відстані.
  • Грунт зволожується. Після цього в нього можна сіяти насіння.
  • Посадку зверху засипають пухким грунтом. Але не варто сильно поливати посіви, так як вони можуть заглибитися.

зимовий посів

Але багато людей бажають поласувати свіжою зеленню якомога раніше. Для цього рекомендується здійснювати посадку перед зимою. В осінній період готуватися грядка, вносяться добрива . Посів насіння необхідно здійснити ще до промерзання грунту.

При цьому варто сіяти посадковий матеріал глибше, ніж при весняній посадці. Перед зимою територія накривається мульчею. При цьому грунт ущільнювати не треба. Існує інший спосіб посадки. Для цього варто дотримуватися такої послідовності:

  • Готується грядка, прибирається сніг
  • Територією розкидається насіннєвий матеріал
  • Зверху грунт накривається перегноєм з грунтом

Коли навесні почне танути сніг, насіння будуть поглиблюватися в землю, а потім проростати.
Рекомендується навесні грядку чимось укрити. Кріп, який посіяний перед зимою, з'явиться раніше на кілька тижнів, ніж той, який садиться в квітні.

Догляд за рослиною і хвороби кропу

Догляд за рослиною і хвороби кропу

Після посіву пройде 30-40 днів, коли почне з'являтися зелень, яку вже можна зривати. Збирати її можна по-різному. Деякі люди відривають вся рослина, а інші вибирають велику зелень. Найбільш корисними вважається кріп , Який виріс вище 5 см. Якщо довго не зривати рослину, то воно може досягти до 20 см. Коли з'являться суцвіття, тоді кріп стає не таким смачним, тому збирати врожай необхідно ще до цвітіння.

Але багато городники залишають певну кількість рослин, які використовують для консервації та інших цілей. Крім цього, восени з них можна отримати насіннєвий матеріал. Кріп необхідно оберігати від деяких шкідників і хвороб. Головним ворогом цієї рослини є борошниста роса. Вона проявляється білим нальотом на різних частинах кропу. Найчастіше вона турбує рослина в кінці літа, коли вночі стає прохолодно.

Це призводить до того, що кріп втрачає смакові якості, тому його вже не використовують для приготування блюд.Стоіт остерігатися фомоз, від якої також страждає рослина. Це грибкова хвороба, від неї чорніють стебла або листя. З такими проблемами може зіткнутися будь-яка людина. Хвороби можуть з'явитися і в тепличних умовах, і при вирощуванні у відкритому грунті.

Забороняється обробляти кріп хімічними засобами, з цієї причини варто здійснювати профілактику. Для цього необхідно видаляти бур'яни, заражені рослини, чергувати посадку щороку з іншими культурами. Також корисно проводити знезаражування насіння. Це проста процедура.

Вона має на увазі прогрівання насіння в гарячій воді протягом півгодини. Отже, кріп є корисним і смачним рослиною. Його просто вирощувати на грядках. Для цього достатньо знати елементарні правила посіву та догляду.

Детальний відео про те, як вирощувати кріп:

Які необхідні умови для вирощування?
Коли варто садити кріп?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама