Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити ялину з насіння?

  1. Як посадити ялину з насіння?
  2. Як проростити насіння ялини?
  3. Посадка насіння ялини

Багато власників дачних ділянок і заміських будинків мріють вирощувати на своїй землі поряд з фруктовими деревами, хвойні породи дерев . Пояснень цьому декілька. По-перше, хвойні дерева вироблять летючі речовини - фітонциди, які надають згубний вплив на мікробів. По-друге, новорічну ялинку можна нарядити прямо на ділянці перед будинком, а не губити спиляну лісову красуню. По-третє, доглянуте здорове деревце радує своїм декоративним виглядом, і довгі десятиліття прослужить чудовою прикрасою двору. До того ж добре піддаються формуванню ялинки можуть створити живопліт , Що захищає від непрошених гостей. У даній статті ми розповімо, як виростити ялину з насіння.

Як посадити ялину з насіння?

Посадка ялини насінням - метод, який використовують багато любителів хвойних порід. Звичайно, можна взяти готовий саджанець, але дуже часто через пошкодження коренів і труднощів адаптації на новому місці, молоде деревце гине. Тому щоб отримати гарну і життєздатну ялина, краще виростити хвойне дерево з насіння. При вирощуванні їли з насіння важливо пам'ятати, що через вміст в них великої кількості масел, насіння хвойних досить швидко втрачають свою схожість.

Збір насіння ялини

Насіння дають стиглі розкрилися ялинові шишки. Зібрані взимку шишки злегка підсушують в теплому місці, щоб вони розкрилися найкращим чином. Незрілі шишки можуть не дати життєздатних сходів.

Як проростити насіння ялини?

Для розмноження хвойних порід дерев використовуються 3 способи.

  1. Скарифікація насіння ялини. Для кращої схожості насіння можна провести скарифікацію - порушення щільних насіннєвих покривів. Для цього насіння кладуть в банку, попередньо викладену зсередини грубої наждачкою, і виробляють інтенсивні потряхивания, в результаті чого порушуються тверді покриви. Висівати оброблені таким чином насіння необхідно відразу після виконаної обробки.
  2. Стратифікація насіння ялини. Для пророщування насіння ялини потрібно період часу від декількох місяців до року. Щоб прискорити процес проростання використовується стратифікація. Зібрані пізно восени або взимку насіння хвойних замочують і протягом декількох тижнів тримають при нульовій температурі. Можна насіння помістити у великий вологий пісок або хвойну тирсу. В кінці квітня проводять сівбу в підготовлений субстрат в горщики або у відкритий грунт.
  3. Снегованіе. Насіння сіють в дерев'яні ящики і виставляють під сніг на всю зиму. Навесні посіви поміщають в помірно тепле приміщення під плівку. Цей метод можна застосовувати в краях, де зими відносно м'які і в той же час снігові.

Посадка насіння ялини

Для посадки готується грунтосуміш з садового грунту з додаванням торфу або перегною, сильно зволожується. Насіння обробляють Фітоспорін (з метою профілактики грибкових захворювань) і висаджуються на глибину 0,5 см. При більш глибокій посадці посадковий матеріал може не зійти. Важливо підтримувати постійно високу вологість грунту до появи сходів. Під час висадки сіянців в травні або влітку їх необхідно притенить. Притенение забирається тільки тоді, коли пагони стануть пружними, що не будуть обвисати. Бажано акуратно виполювати бур'яни, хоча бур`яни не впливають так згубно на зростаючі крихітні ялинки, як на сіянці листяних дерев. Для успішного розвитку саджанців грунт повинен бути вологим, але не надмірно мокрій. 2 рази на місяць посадки ялинкового молодняка обробляються інсектицидом «Енжіо» (3-4 мл на відро води).

Таким чином можна здійснювати вирощування багатьох сортів ялини з насіння, в тому числі блакитний їли, привабливою своєю благородною видом і незвичайним кольором хвої. За перший рік при нормальній вегетації хвойне дерево має зрости до 30 - 35 см.

Як посадити ялину з насіння?
Як проростити насіння ялини?
Як посадити ялину з насіння?
Як проростити насіння ялини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама