Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити бегонію з насіння

  1. Як вибрати насіння
  2. Як в домашніх умовах виростити бегонію з насіння
  3. Коли сіяти насіння?
  4. Як посадити насіння, виростити і пікірувати розсаду
  5. Інструкція з вирощування бегонії
  6. Посів і вирощування бегонії в перші 30 днів

Практично будь-яку бегонію можна виростити з насіння, в тому числі і в домашніх умовах. Процес цей досить трудомісткий, але в той же час не такий складний, як прийнято про це думати. Основна вимога зводиться до створення оптимальної температури і своєчасному поливу. Покрокові інструкції і коментарі на відео допоможуть в цьому непростому, але дуже цікавій справі.

Зміст статті

Як вибрати насіння

Посівний матеріал можна придбати практично в будь-якому спеціалізованому магазині - зрозуміло, виходячи зі своїх смакових переваг. А можна і зібрати насіння самостійно.

Правда, зробити це не дуже просто: насіння дрібні, і робота вимагає акуратності. Технологія відбору насіння на прикладі бегонії вечноцветущей детально показана на відео.

Якщо ж купувати насіння в магазині, матеріал нададуть в герметичних мішечках. На упаковці написано назву сорту, колір пелюсток, а також фото рослини.

Причому при покупці відразу слід звернути увагу на вигляд насіння - від цього багато в чому залежить, як виростити бегонію. Є 2 різновиди насіння бегонії:

  • звичайні (розсипні, необроблені) - показані в чашці на фото зліва;
  • гранульовані (покриті розчином з живильних речовин) - з ними працювати зручніше, оскільки вони більше за розміром (показані на фото праворуч).

звичайні (розсипні, необроблені) - показані в чашці на фото зліва;   гранульовані (покриті розчином з живильних речовин) - з ними працювати зручніше, оскільки вони більше за розміром (показані на фото праворуч)

Як в домашніх умовах виростити бегонію з насіння

Процес вимагає постійної турботи, особливо під час першого місяця, коли сходи зовсім невеликі. Після вибору конкретного сорту бегонії, а також форми насіння, садівникові важливо визначитися в наступному питанні.

Коли сіяти насіння?

Коли саме садити насіння для оптимального вирощування бегонії?

Як правило, називають такі терміни:

  • середина січня;
  • середина лютого.

У будь-якому випадку посадку потрібно завершити до початку березня - тоді перші квіти з'являться в червні.

Як посадити насіння, виростити і пікірувати розсаду

Тепер слід визначитися зі способом вирощування. Існує два варіанти:

  1. Посів бегонії насінням в торф'яну таблетку.
  2. Вирощування в звичайному грунті.

Перший спосіб набагато зручніше, особливо для початківців квітникарів. Звертаємо вашу увагу, що таким способом можна висаджувати насіння бульбової бегонії , І бегонії Камелія.

В цьому випадку переважно взяти гранульовані насіння, які можна легко посадити в попередньо змочену таблетку (по одній штуці).

В цьому випадку переважно взяти гранульовані насіння, які можна легко посадити в попередньо змочену таблетку (по одній штуці)

Другий спосіб, як посадити бегонію насінням, вимагає особливої обережності. Розсаду квітів бегонії доведеться пікірувати, а робити це слід дуже акуратно.

Грунт підбирають з листової землі, торфу й крупного піску (2: 1: 1). У нього також можна додати трохи перліту для додання землі пористості.

Послідовність дій як в тому, так і в іншому випадку приблизно однакова (виключаючи стадії пікіровки):

  1. Попередньо насіння обробляють 1% розчином марганцівки протягом 30-45 хвилин.
  2. Потім їх промивають і висаджують в заздалегідь зволожений торф'яну таблетку (або в грунт).
  3. Кожну таблетку розташовують на піддоні, який закривають поліетиленом або склом.
  4. Потім в піддон постійно доливають воду, щоб поверхня таблетки завжди була помірно вологої. Температура в приміщенні не менше 20-22оС.
  5. У нормі перші пагони з'являються через 2-3 тижні. Після утворення третього листка виробляють пікіровку.
  6. Ще раз пікірують через 8 тижнів з моменту появи сходів. В цей же час паростки розсаджують по горщиках.

В цей же час паростки розсаджують по горщиках

Інструкція з вирощування бегонії

Професійні садівники знають практично все про те, як виростити бегонію з насіння. В основному мова йде про розмноження в промислових масштабах, однак наведені на відео поради універсальні і цілком згодяться і для квітникарів-аматорів.

Ось наочний приклад на відео - як можна виростити квітку в домашніх умовах.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ

Іноді в розсаді може завестися цвіль, що пов'язано з теплом і високою вологістю. Видалити її можна механічно (за допомогою пінцета), після чого грунт обов'язково слід обробити засобом «Фітоспорін».

Посів і вирощування бегонії в перші 30 днів

Спостерігати за вирощуванням бегонії з насіння можна буквально по днях. При виконанні описаних правил через тиждень дійсно можна спостерігати появу перших сходів - ось як виглядає вирощування бегонії з насіння .

А подальший розвиток саджанців протягом першого місяця показано тут.

Таким чином, правила і способи, як посадити бегонію насінням і вирощувати її в домашніх умовах, не дуже складні. Однак і догляд вдома вимагає акуратного і відповідального ставлення до своїх улюбленицям. І результат себе повністю виправдає.

Коли сіяти насіння?
Коли саме садити насіння для оптимального вирощування бегонії?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама