Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Без назви - Черв'як Старатель (маточне поголів'я 1500 особин)

Задумалися про розведення хробака?

Задумалися про розведення хробака

Пропонуємо маточне поголів'я хробака "Старатель" для домашнього або виробничого вермикультивирования (розведення хробака) і вермікомпостірованія (виробництва добрива біогумус).

Маточне поголів'я дощового хробака "Старатель" або генетично стійка сім'я для заселення налічує 1500 особин (дорослі черв'яки, мальки та кокони).

Сім'я дощового черв'яка дуже швидко адаптується до нових видів субстратів, легко переносить транспортування, підходить для розведення як в закритому, так і на відкритому грунті.
Маточне поголів'я разом з рідним субстратом упаковується в поліпропіленовий або паперовий ящик для подальшого транспортування.

Купити хробака Ви можете оптом і в роздріб, черв'як завжди в наявності, цілий рік!

Всі питання, що цікавлять по тел.

8 (8482) 614-214

ДОСТАВКА ПО ВСІЙ РОСІЇ!

У зимовий період - ТЕПЛА доставка!

Для яких цілей розводять черв'яків?

Вирощування цих безхребетних може переслідувати наступні цілі:

- черв'яки можуть стати чудовим джерелом їжі для великого поголів'я птиці фермерського господарства. Їх також активно використовують в якості білкових добавок для тварин.

- ця живність може стати відмінним джерелом для отримання екологічно чистого добрива, яке застосовується при вирощуванні розсади і підживлення рослин і дерев.

- для корму рибі

Червива історія ...

Так хто ж такий "Старатель"? Виведено ці черв'яки були ще двадцять років тому професором кафедри біології Володимирського державного педінституту А.М. Ігонін.

Йдеться про гібрид звичайного північного (володимирського) хробака з південним, Чуйским, з Киргизії. Новий гібрид з Володимира отримав назву "Старатель". Як стверджують знавці, від зарубіжного аналога (каліфорнійського хробака) він відрізняється більшою витривалістю і здатністю витримувати наші суворі кліматичні умови. Крім того, він всеїдний (швидко переробляє будь-гнойовик перегній і рослинні відходи) і неймовірно плідний: кожен черв'як за рік виробляє величезну потомство - півтори тисячі "дитинчат".

Чудові особливості хробака "Старатель"

  • робочий діапазон температур + 8С - + 30С;
  • при прохолодних температурах йде на глибину і зберігає життєдіяльність;
  • починає відкладання яєць (коконів) від + 8С;
  • не вередливий до корму;
  • усидливий в субстраті.

Один черв'як «Старатель» в рік виробляє потомство в 1500 особин і 100 кг біогумусу. З 1 тонни компосту отримують в середньому 600 кг біогумусу і 10 - 15кг черв'яків. Але найважливіша відмінність - дощові старанні черви, купити яких завжди можна за допомогою нашого сайту, порівняно легко переключаються з одного типу корму на інший; вони адаптовані до самого різного харчового субстрату - гною (коров'ячого, кінського і т.д.), кухонним відходів, осадів стічних вод, торішньому листі, папері і т.п.

Поглинаючи величезну кількість рослинних опадів найпростіших (нематод, мікробів, грибів, водоростей), черви СТАРАТЕЛЬ перетравлюють їх, виділяючи разом з копролітами велику кількість гумусу, власної мікрофлори, амінокислот, ферментів, вітамінів, інших біологічно активних речовин, які пригнічують патогенну мікрофлору. При цьому органічна маса втрачає запах, знезаражується, набуває гранулярную форму і прийнятий запах землі.

Підходьте до покупки "підземних орачів" серйозно!

Для розведення «старателів» і отримання біогумусу необхідно досить серйозно підійти до покупки черв'яків і підготовці субстрату (компосту). Черв'яків необхідно купувати разом з субстратом тільки в спеціалізованих верміхозяйства. Наше господарство - величезна. Черв'яки живуть на території понад 1000 кв.м! ( см.відео про виробництво ). Ми пропонуємо справжніх, породистих черв'яків, отриманих в лабораторних умовах. Маємо всі необхідні документи і вет.заключеніе про справжність і стані хробака.

Що ми Вам відправляємо?

Генетично стійку сім'ю, який налічує 1500 особин (з них 15-20% - дорослі черв'яки, 50-60% - мальки, інші - кокони). У родині присутні черви різного віку, та як дорослі черв'яки поступово вимруть при переході на новий корм і остануться мальки, які швидко подорослішають і розмножаться!

Черви наші - рухливі, спритні, червоного кольору, дуже добре переносять транспортування!

Відправляються вони в звичному для них субстраті (загальна маса 5 кг), з 2-х тижневим запасом корму, щоб в подорож в будь-яку точку Росії вони не зголодніли!

Відправляються вони в звичному для них субстраті (загальна маса 5 кг), з 2-х тижневим запасом корму, щоб в подорож в будь-яку точку Росії вони не зголодніли

Ми відправляємо на 10% хробака більше, ніж ви очікуєте, щоб порадувати вас!

Доставка і оплата хробака.

Доставка хробака здійснюється в будь-яку точку Росії! В будь-якій кількості! Ціни не лякають! У зимовий час організуємо теплу доставку!

Ми працюємо по 100% передоплаті! Оплата може здійснюватися на розрахунковий рахунок нашої компанії або на карту ощадбанку.

Напишіть нам і ми підберемо зручний для вас спосіб оплати і доставки!

ОСНОВИ ТЕХНОЛОГІЇ:

Схема така:

1. Купівля маточного поголів'я черв'яків, що складається з дорослих особин, мальків і коконів черв'яків! (В цьому ми Вам в допомогу)

2. Підготовка місця проживання ваших "вихованців"

3. Заселення сім'ї в підготовлений "будинок"

4. Переробка хробаками компосту або домашніх органічних відходів і перетворення їх через певний час в найцінніший біогумус!

5. Розмноження черв'яків.

6. Збір дорослих особин на продаж або для відселення.

Найкраще в замкнутому просторі розводити хробаків контейнерним способом. Такий спосіб є найбільш економічним, продуктивним і ефективним.

Яке приміщення можна використовувати?

Підійде будь-який опалювальне приміщення з нормальною вологістю: кімната, гараж, льох, горище, хоз.прістройка! Нижче + 7С температура не повинна опускатися! Черви впадуть у сплячку! Освітлення повинне бути не яскравим! Черви люблять темряву! У приміщення не повинні проникати гризуни - черв'яки для них ласощі!

Яке обладнання знадобиться?

Для організації домашньої верміферми малого розміру вам потрібно мінімальна кількість обладнання та інвентарю: ваги, сито для просіювання, відро, тачка, лопата, вила, прилади, що вимірюють кислотність грунту і її температуру, стелажі. Основний упор зробіть на правильне обусстроййство буртів або ящиків для вирощування черв'яків і підготовки компосту.

Яка тара для цього підійде?

У домашніх умовах використовують кілька різновидів розсадників:

- дерев'яний короб (1м * 2м * 0.5м)

- картонна коробка. Екологічний матеіал добре "дихає". Черв'яки живляться шматочками картону.

- пластмасовий контейнер

- спеціальний Вермікомпостери

Який грунт краще?

Від якості грунту залежить активність особин, їх розмноження і швидкість переробки органічних відходів. Дотримуйтесь правил! Половину ємності засипте шаром перегною. Можна додати трохи подрібненого картону, зволожите, вологість не повинна перевищувати 80%, через 2-3 дня заселите хробака з грунтом, в якому вони до вас прибули, вологим. Прикрийте "будинок" наприклад, газетою, почекайте пару днів. Після акліматизації можна вносити корм.

Після акліматизації можна вносити корм

Чим і як годувати хробаків?

Цінність черв'яків в тому, що вони прискорюють переробку відходів, гниючих на вашій ділянці в компостній купі або домашніх органічних відходів! Черв'яки живляться початківцями гнити або відмерлими рослинними залишками. ЗАБОРОНЕНІ: м'ясні відходи і цитрусові! Рекомендовані: листя капусти, картопляні очистки, шкірка від бананів, варені овочі, черствий хліб, чайна заварка, порошок яєчної шкаралупи, трава, листя, солома, перебродивший гній ВРХ. Нову порцію їжі додають тільки після того, як все з'їдено!

Коли Яшико наповниться і виникне необхідність пересадки черв'яків-робимо так: перед пересадкою кілька днів не годуємо, потім прямо на шар перероблених (вже гумусу) відходів ставимо гратчастий пластмасовий Яшико зі свіжим кормом (такі ящики є на всіх ринках-застосовуються в овочевих рядах) і черви добровільно переповзають на свіжий корм в таченіі доби-двох. За два-три рази ми заберемо майже всіх черв'яків, в ящику залишиться родючий гумус, а частина черв'яків піде на наживку при лові риби.

Якщо у вас виникнуть будь - які питання по заселенню, годівлі та вибірці хробака, обов'язково пишіть нам, запитуйте! Наші технологи із задоволенням вас проконсультують!

Інструкція по розведенню черв'яків Старатель в умовах саду, дачі: Інструкція по розведенню черв'яків Старатель в умовах саду, дачі:

Приготування біогумусу включає наступні основні стадії:

Підготовка компосту (поживного субстрату).
В умовах саду і дачі найкращим кормом для хробака буде комбінована компостній купа, куди пошарово або в змішаному вигляді протягом всього літнього сезону закладаються скошена трава, прополоти бур'яни, харчові відходи, листової опад. Він харчується тільки відмерлими і почали гнити рослинними залишками. Тому меню хробака має складатися тільки з рослинної їжі. Ніяких м'ясних включень бути не повинно. Можна використовувати будь-які рослинні залишки: картопляну шкірку, листя капусти, огризки яблук, шкірку бананів, кавову гущу, спить чай, очищення моркви, буряка, зіпсовані і варені овочі і немолочні каші. Не можна класти залишки цитрусових, вони підвищують кислотність субстрату. Але навіть шкірка овочів і огризки яблук якийсь час містять живі клітини. Тому перед згодовуванням їх потрібно або пропустити через м'ясорубку, або заморозити в морозилці, для того, щоб зруйнувати клітинні стінки. Або прокомпостувати разом з рослинними залишками з городу. Спить чай і кавову гущу можна класти без будь-якої обробки. Черви дуже люблять хліб. Тому будь-який, навіть зацвілий сухар, для них велике ласощі. Час від часу можна поливати субстрат ополоскамі ємностей з під сметани і кефіру. Молочнокислі палички, що містяться в цих продуктах - відмінний корм для хробаків. Але не можна поливати компост нерозведеним кефіром. Це підвищить кислотність субстрату і викличе зростання цвілевих грибків. Перед заселенням хробака субстрат повинен перегнити і не містити живих рослинних клітин. Для зменшення кислотності субстрату можна додати в нього подрібнену шкаралупу яєць, а також внести до 20 кг суміші вапна і торфу на 1 т. Сировини.
В особистому підсобному господарстві хорошим сировиною для підготовки поживного субстрату може бути гній сільськогосподарських тварин, витриманий на фермі протягом від 3 до 6 місяців. Менше часу йде на компостування кролячого і козячого гною, більше свинячого і курячого. Якість гнойового субстрату можна поліпшити, додавши в нього подрібнену шкаралупу яєць, подрібнені харчові відходи, листя плодових і овочевих культур, бур'яни, а також внісши до 20 кг суміші вапна і торфу на 1 т. Сировини.
Не рекомендується використовувати в якості компосту гній, що пролежав після завершення компостування більше двох років, так як в ньому вкрай мало необхідних для черв'яків поживних речовин. Такий гній можна використовувати в якості добавки при компостуванні органічних відходів.
Категорично забороняється використовувати як корм для хробаків свіжий гній! Черви загинуть.

Підготовка Вермікомпостери:
Як Вермікомпостери можна використовувати пластикові ящики типу «фритюр» або більш місткі саморобні дерев'яні ящики висотою 30-40 см., Гряди або компостні купи. Ми пропонуємо Вермікомпостери ВЛАСНОГО ВИРОБНИЦТВА, він зроблений з металоконструкції, діаметром 1.9м, висотою 1 м. Ідеальний вермікомостер повинен захищати черв'яків від гризунів, особливо від кротів, і птахів, бути затемненим, добре зберігати вологу і, разом з тим, запобігати перегрів і заливання водою під час злив. Для захисту від гризунів на твердий грунт укладається матеріал, що ізолює компост, населений хробаками, від землі. Ідеальний підлога - цементна або дерев'яний. Але можна використовувати і поліетиленову плівку і два шари пакувального картону.

Догляд та підживлення.
Догляд за хробаками зводиться до підтримки температури, розпушування і поливу грядок (ящиків). Одне з провідних умов в життєдіяльності черв'яків Старатель є вологість субстрату. Вони дуже чутливі до коливань вологості, особливо до її зниження. Також потрібно намагатися підтримувати оптимальну для хробака температуру + 25 ° С. Чим нижче або вище температура, тим гірше харчується і, відповідно, плодиться черв'як. Взагалі, температурний режим роботи хробака від + 9 ° С до 28 ° С. При більш низьких температурах він впадає в сплячку. А при температурі нижче + 5 ° С може і загинути. При температурі вище + 36 ° С черв'як теж може загинути. Тому ящики або гряди повинні бути розташовані в тіні. А в літню спеку частіше поливатися водою для охолодження. Не можна поливати компост прямо з водопровідного крана через наявність в ній розчиненого хлору. Воду потрібно використовувати або дощову або річкову, або відстояну водопровідну.
Ступінь вологості субстрату визначають наступним чином: набирають в долоню субстрат з шару розміщення черв'яків і стискають в кулаці. Якщо між пальцями виступає волога, вологість субстрату достатня, якщо виступають краплі води, то він перезволожених, якщо волога не виступає - субстрат сухий, його необхідно зволожувати.
Першу підгодівлю черв'яків проводять через дві-три тижні після заселення в компост. Операція підгодівлі полягає в наступному. На одну четверту поверхні гряди або ящика нашаровуються свіжий поживний субстрат (корм) товщиною 5-7 см. І рівномірно розподіляють його по поверхні. Як корм використовується заздалегідь підготовлений субстрат. Через 2-3 тижні, у міру поїдання корму хробаками, зверху знову наносять 5-7 сантиметровий шар корму. На цьому етапі корм наносять на всю поверхню, і так щотижня, до тих пір, поки ящик не буде повністю заповнений або висота гряди не досягне 50-60 см. Періодичність підгодівлі залежить від кількості черв'яків в ящику (в гряді) і від температури вирощування . При наближенні температури до оптимальної (25 ° С) кількість споживаного хробаками корми зростає. Процес отримання біогумусу закінчується, коли живильний субстрат повністю перероблений і становить, за часом, три-чотири місяці від початку заселення.
Черви мають потребу в кисні, тому після досягнення товщини шару субстрату 20 см. І більше проводять регулярне проколювання гряди, для чого використовують дерев'яний кілок діаметром 2-3 см. Або спеціальні вермікомпостного вила. Проколювання проводять 2 рази на тиждень на глибину залягання черв'яків і коконів без перемішування шарів компосту.

Вибірка черв'яків і біогумусу.
Необхідність у вибірці черв'яків виникає, коли живильний субстрат повністю перероблений, або коли щільність черв'яків перевищує оптимальну щільність заселення (від 20 до 50 тисяч на 1 м?). Для того щоб вибрати черв'яків з ящика, їм дають поголодувати кілька днів, а потім на нього ставлять ящик зі свіжим субстратом. Черви в пошуках їжі поступово перебираються в нову ємність. Таким чином, потрібно повторити вибірку три рази, кожен раз залишаючи ящик зі свіжим субстратом на тиждень. Коли практично всі хробаки з нижньої ємності переберуться в верхню ємність, що залишився в нижній ємності біогумус можна використовувати за призначенням. Правда, все одно залишаються відлюдники, які залишатимуться в нижній ємності, харчуючись тим, що буде стікати з верхньої ємності при поливі. Їх зазвичай залишається до 5% від поголів'я. Але вони не заважають використанню біогумусу. Навіть якщо ви насипле готовий біогумус в горщики з квітами, черви будуть мирно там жити, не заважаючи рослинам. На відміну від звичайних дощових черв'яків, вони не мають звички вилазити на поверхню під час дощу.
При вибірці черв'яків з гряди їм так само дають поголодувати кілька днів, а потім на 1/3 площі розкладають порцію нового корму шаром 5-7 см., В яку голодні черв'яки переміщуються. Через два-три дні шар разом з хробаками знімають. Цю операцію необхідно повторити 3 рази протягом трьох тижнів, щоб зібрати з усіх черв'яків, включаючи молодь, що вийшла з коконів. Що залишився біогумус-сирець є мажучі масу темного кольору, яку збирають совком, просушують до 45-50% вологості, просівають через сито і фасують для зберігання. Просушений фасований біогумус можна зберігати при температурі навколишнього повітря, від мінус 20 ° С до плюс 30 ° С градусів.

Ваш домашній бізнес.
За одну добу Старатель переробляє масу компосту, рівну власній вазі. Але це правило поширюється лише на той час, коли він росте. Потім він вже споживає менше корму на одиницю ваги. Але і вага дорослого хробака більше. Час життя черв'яка 10-16 років. Один дощовий черв'як «Старатель» в рік може призвести 1500 особин. Однак для цього потрібно, щоб підтримувалася оптимальна для хробака вологість і температура + 25 ° С.
Досить придбати 1500-3000 штук дорослих черв'яків і заселити їх в компост, щоб протягом року отримати біогумус для удобрення ділянки в 3-4 сотки.
Популяція з 1500 штук дорослих черв'яків при оптимальній температурі, вологості і правильно підготовленому компості напрацює за теплу пору року до 2 тонн першокласного добрива. Зайвими хробаками можна годувати домашню птицю, а після нескладної переробки додавати в корм іншої домашньої живності.

Збереження черв'яків в холодну пору року.
У зимовий период популяцію Хробака можна Зберегти в пріміщенні, де температура Повітря НЕ опускається нижчих + 5 ° С .. Компост завантажують в ящик або гряду розміром 100х150х25 см. Хробака, зібраного з ЛіТНЬОЮ гряди переносячи в зимову гряду. Гряду накрівають волога тканина (краще натуральної мішковіною) и стежать за вологістю гряди, годину від годині поліваючі тканини. Если температура в пріміщенні +10 - + 15 ° С, то черв'яків годину від годині підгодовують. Альо в будь-якому випадка в ящику або гряде має буті достаточно корму. Так як при підвищенні температури черв'як починає харчуватися. І якщо не буде вистачати корми, то частина черв'яків може загинути. Крім того в лютому у черв'яків, хоч вони і гермафродити, починається період спарювання і розмноження. Якщо не буде вистачати корми, хробаки не будуть відкладати кокони, значить і поголів'я буде менше.
На вулиці «зимник» потрібно спеціально обладнати. Для цього копається яма розміром 120х150 см. Та глибиною 35-40 см. З вийнятої землі робиться обвалування висотою 30-40 см. Глибина ями разом з висотою обвалування повинна перевищувати рівень промерзання грунту взимку в даній місцевості. Дно і стіни потрібно викласти твердим матеріалом, а можна обмежитися шаром поліетиленової плівки або руберойду для захисту від кротів. По готовності в яму переносять черв'яків з літньою гряди.
Простір між обваловки заповнюється шаром теплоізоляційних матеріалів висотою 40-50 см. (Сіно, солома, сухе листя). Також необхідно для запобігання промерзання грунту утеплити яму по периметру на 1 метр. Закривають спорудження плівкою. По краях корисно укрити ялиновим гіллям, а після першого снігопаду сніг по краях бажано щільно втоптана і навіть пролити водою (для захисту від мишей). Випав сніг є додатковим теплоізолятором, і температура в зоні перебування черв'яків протягом зими не опускається нижче + 5 ° С.
Можна просто ретельно утеплити гряду соломою і прикрити плівкою. Така конструкція захистить хробака в разі сніжної і не дуже холодної зими. Крім того, слід вжити заходів для того, щоб в гряду не пробитися кроти і миші, які швидко можуть знищити поголів'я черв'яків.
Якщо ж зими холодні і земля промерзає на велику глибину, то краще не ризикувати і перенести черв'яків в тепле приміщення.
Частина популяції (300-500 особин) для гарантії можна забрати додому і містити протягом зими при кімнатній температурі, підгодовуючи харчовими відходами.
У раціон старателів входять: гнилі овочі та фрукти; старий запліснілий хліб; бананові шкурки; залишки чаю і кави; листя і трава.
Не варто годувати хробаків м'ясом !!!
Годувати черв'яків необхідно два рази на тиждень. Також, потрібно стежити, щоб весь корм був з'їдений. Ось, власне кажучи, і все.

Якщо у вас виникнуть будь - які питання по заселенню хробака, обов'язково пишіть нам, запитуйте! Наші технологи із задоволенням вас проконсультують!

Чому варто купувати саме у нас?
1.Собственно верміхозяйство по вирощуванню хробака "Старатель". Ми - виробники, а не перекупники! Тому у нас найкращі ціни на ринку.

2. Ми розводимо справжніх, породистих черв'яків, отриманих в лабораторних умовах. Маємо всі необхідні документи і вет.заключеніео справжності та стан хробака - старателів.

3. Кожному покупцеві надаємо найповнішу і необхідну інформацію по розведенню!
4. Ми висилаємо хробака на 10% більше, від заявленої кількості.
5. Відправляємо транспортними компаніями в найкоротші терміни в будь-яку точку Росії. Відправлення здійснюється низкою транспортних компаній: ПЕК, Желдорекспедіція, Пошта Росії ... Список компаній постійно розширюється. Якщо у Вас існує постійний транспортний партнер, не представлений в нашому списку, повідомте нам і ми зможемо організувати доставку через дану компанію. Доставка в регіони оплачується покупцем відповідно до тарифів компанії, що здійснює перевезення.
6. Ми піклуємося про стан кожного черв'ячка! Якісна упаковка мінімізує втрати хробака при транспортуванні. Гарантуємо збереження черв'яків. Прибуття кожної партії відстежуємо. Черви відвантажуються з 2-х тижневим запасом корму в пакет, загальною масою - 5 кг, для того щоб прибути до Вас ситими і спритними!
7. Для вашої зручності у нас є кілька способів оплати нашого товару, найпростіший і низькозатратний - переклад за номером картки СБ РФ.

8. Ми працюємо відкрито і прозоро, на нашому сайті надані всі реквізити нашої компанії, тому ви можете сміливо з нами співпрацювати!

Задумалися про розведення хробака?
Для яких цілей розводять черв'яків?
Так хто ж такий "Старатель"?
Що ми Вам відправляємо?
Яке приміщення можна використовувати?
Яке обладнання знадобиться?
Яка тара для цього підійде?
Чим і як годувати хробаків?
Від 20 до 50 тисяч на 1 м?
Чому варто купувати саме у нас?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама