Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блакитна ялина з насіння: посів, догляд та пересадка сходів в грунт

  1. Збираємо насіння блакитної ялини
  2. посів насіння
  3. Доглядаємо за сходами
  4. Пересаджування сходів блакитний їли

Дивна і красива блакитна ялина! Вона зачаровує і привертає увагу поціновувачів своєї краси і простих перехожих. Багато садять це дивовижне дерево біля будинків, в садах для додання красивого виду. Виростити таку ялина досить трудомістким, але воно того варте. У даній статті ми розглянемо основні правила, якими необхідно користуватися при вирощуванні блакитний їли.

зміст:

Збираємо насіння блакитної ялини

Збираємо насіння блакитної ялини

Для того щоб отримати на своєму улюбленому ділянці красиве дерево блакитний їли необхідно знайти насіння для її посадки. Ель відноситься до Голонасінні рослини і розмножуються за допомогою насіння, які дозрівають усередині шишок. Тому варто зібрати деяку кількість шишок з даної рослини.

Підготовка насіння ялини:

  • Найкращим часом для збору шишок є лютий, тому що саме до цього часу насіння в шишках повністю формуються.
  • Зібрані шишки слід покласти на деякий час для дозрівання і розкриття в тепле місце. Ідеально для цього підійде батарея.
  • Через деякий час шишки почнуть розкриватися, а наявні в них насіння з крильцями для поширення стануть самі вивільнятися.
  • Зібравши отримані насіння їх, також поміщають на деякий час в тепле місце.
  • Через деякий час отримані насіння обробляють і проводять видалення їх крилець. Більше вони їм не знадобляться.
  • Потім насіння блакитної ялини поміщають під струмінь води для ретельного промивання. Даний захід сприяє видаленню з насіння ефірних масел, які впливають на процес проростання.
  • В наслідок промиті насіння слід підсушити для того щоб вони не покрилися грибковими організмами.

Приготовлені насіння перед посадкою обов'язково обробляють за допомогою марганцівкою. Для цього готують її слабкий розчин і поміщають на кілька хвилин в нього насіння ялини. Після цього насіння слід просушити. Підсушений насіннєвий матеріал блакитний їли укладають в чистий посуд і щільно закривають кришкою.

Ємність з насінням обов'язково поміщають на тривалий час в холодне місце.

У ролі нього відмінно підійде холодильник, для забезпечення насінням стану необхідного спокою перед проростанням. Час перебування насіння в холодному місці близько двох місяців.

Багато садівники здійснюють зберігання насіння ялини в стані спокою, поміщаючи їх в натуральні умови. Для цього вони взимку в снігу роблять невеликої глибини ямку в яку кладуть насіння. Щоб уберегти їх від зимових морозів, зверху посипають невеликою кількістю тирси . Так насіння будуть зберігатися до посіву.

посів насіння

посів насіння

Призначивши дату посіву, виймають насіння їх холодильника або снігу і просушують протягом деякого часу. Робити це варто за кілька годин до висіву в ґрунт, так як зберігати їх вже слід не більше п'ятдесяти годин, в іншому випадку вони втратять схожість.

Для прискорення появи сходів блакитний їли, приготовані насіння перед посівом замочують у невеликій кількості приготованого розчину мікроелементів.

Тривалість замочування складає близько десяти годин. потім насіння обов'язково обробляють фундазолом, приготованим у вигляді розчину. Зазвичай беруть близько двадцяти грам препарату і розчиняють в одному десятилітрових відрі води. Обробляючи насіння перед посадкою даними розчином, Ви допоможете запобігти їх зараження різними захворюваннями .

Для посіву насіння підійдуть ємності невеликого обсягу або квіткові горщики. Насіння варто поміщати при посадці не в звичайну грунт, а в спеціально приготовлену землесмесь, що складається з верхового торфу і добрив.

Готується вона так:

  • Беруть близько п'яти кілограм торфу і змішують з двадцятьма грамами аммофоскі, додавши попередньо в торф тридцять грамів вапнякового борошна.
  • Отриману таким чином землесмесь укладають в приготовані для посадки ємності.
  • Ємності з землесмесью поміщають в парник, роблячи в його грунті незначні поглиблення.
  • Потім в дані ємності поміщають насіння ялини, глибиною не більше півтора сантиметра.
  • Для додання додаткового тепла, ємності вкривають плівкою.

При посіві насіння ялини безпосередньо в саму грунт, що знаходиться в парнику , То попередньо її готують. Для приготування грунту під насіння в парнику виробляють її трамбування вручну. Підготовлені для посіву насіння розладжуватися по поверхневому шару грунту, дотримуючись відстані один від одного рівне п'яти сантиметрам. Зверху насіннєвий матеріал посипають невеликою кількістю торфу і хвойними тирсою.

Доглядаємо за сходами

Доглядаємо за сходами

Після того як Ви зробили посів насіння їли в грунт пройде близько трьох тижнів і з'являться сходи. Відразу необхідно зробити проріджування сходів блакитний їли. Проріджують таким чином, що прибирають слабкі і неправильної форми сходи, залишаючи сильні і красиві. Відстані між зріджені сходами їли має бути не менше семи сантиметрів.

Сходи не слід поливати, так як це не зовсім сприятливо впливає на їх зростання.

Найкраще проводити невелику обприскування близько двох разів на протязі всього дня. Не слід занадто сильно обприскувати сходи, так як можна їх пошкодити. Слідкуйте за вологістю ґрунту, не давайте їй пересихати.

Для сходів оптимальна температура близько п'ятнадцяти градусів за Цельсієм, тому слід підтримувати її на цьому рівні. Слідкуйте, щоб на сходи не потрапляли прямі сонячні промені, які можуть стати причиною появи на них опіків. Заморозки також чинять негативний вплив на зростання ялин.

Пересаджування сходів блакитний їли

Пересаджування сходів блакитний їли

Пересадка сходів дуже важлива для ялини. Від неправильного її виконання рослини зможуть загинути або придбати неправильну форму росту. Займатися пересаджуванні ялин варто навесні, не чекаючи появи активного росту саджанців .

Для цього:

  • Отримані раніше і доросли до розмірів сіянців сходи, викопують із землі і роз'єднувати один від одного.
  • Робити це слід дуже акуратно, щоб не допустити пошкодження кореневої системи рослин.
  • Рассоединенние рослини піддають обробці кореневих систем за допомогою глиняної бовтанки.
  • Потім ці сіянці висаджують в шкілки, зробивши попередньо в них не великого розміру ямки і помістивши в них грунт, зібрану під зростаючими хвойними деревами.

Всі основні заходи з пересадки зроблені, залишається чекати результатів. Зазвичай в третій рік життя саджанців після пересадки виробляють повторне розсаджування, але вже на більш велику відстань. Блакитна ялина дуже примхлива до умов зростання, тому на перших роках життя після пересаджування гинуть багато її саджанці. Крім цього всі блакитні ялини дуже повільно ростуть, тому для отримання красивого і високого дерева Вам варто запастися терпінням.

Пересаджуючи блакитну ялину на місце постійного зростання, зверніть увагу на склад грунту, характерною для даної ділянки.

Блакитна ялина буде дуже повільно рости на землях з мізерним родючим шаром або сухих ґрунтах. Якщо ялина виростає на грунтах з великим вмістом вапна, значить вона має досить солідний вік, так як їли дуже погано йдуть в зростання на даних землях. Найкращим чином для них підходить родючий грунт, що має достатню кількість вологи. Чи не в дещо разі не саджайте блакитну ялину на грунт, де попередньо виростала кукурудза або картопля . Дані грунту вже не містять необхідних для нормального росту їли мікроелементів.

Слідкуйте, щоб висаджені рослина їли не піддавалося діяльності сильного вітру, інакше воно набуде неправильну форму росту і буде страждати від частого полома гілок. Щоб уберегти блакитну ялину від сильного вітру поруч з нею роблять невеликі укриття або насадження. Всі зусилля, докладені для зростання блакитної ялини цілком стоять отриманої згодом її краси.

Більше інформації можна дізнатися з відео.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама