Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бульбові бегонії: вирощування і догляд

У цю групу бегоній здебільшого входять види азіатського походження і численні садові гібриди, відомі під назвою бегонії бульбової (В. tuberhybrida). Це бульбові рослини з прямими м'ясистим стеблами, що досягають значних розмірів, яскраво-зеленими поперемінно розташованими майже трикутними листям. Їх великі квіти, забарвлення яких широко варіюється від рожевого, червоного, білого до жовтого і помаранчевого, з численними проміжними відтінкам і, розпускаються влітку. Відомо безліч різновидів бегонії, щорічно виводяться її нові сорти. У цю групу бегоній здебільшого входять види азіатського походження і численні садові гібриди, відомі під назвою бегонії бульбової (В

Група гібридів, об'єднаних під назвою «висить» (Pendula), мають таке ж походження, як і бегонія бульбова. Ці рослини відрізняються більшою крихкістю і висячими численними квітками меншого розміру. Серед видів, від яких відбувається група гібридів бегонії бульбової, можна виділити: В. boliviensis, В. rosaeflora, В. pearcei і В. veitchii. Серед справжніх бульбових бегоній слід згадати В. evansiana -полудікій вид з блискучими зеленими листками і блідо-рожевими квітками, що розпускаються з червня по вересень; В. socotrana - дуже рідкісний вид, який був замінений різновидом, відомої як бегонія Лорена.

вирощування

Бульбові бегонії вирощують як в приміщенні, так і в саду, на балконах і терасах. У період вегетації і цвітіння рекомендується періодично додавати в воду для поливу рідке добриво.

Місцезнаходження

Бульбові бегонії воліють добре освітлене місце розташування без доступу прямих сонячних променів. Взимку ж їх недовгий вплив буває для рослин навіть корисним.

температура

У вегетативний період ідеальна температура для бегоній - 20-22 ° С. Під час цвітіння їй буде комфортно при нижчій температурі (18-20 ° С).

полив

Протягом періоду вегетації і цвітіння грунт необхідно постійно підтримувати вологою. В кінці літа полив слід поступово скорочувати, не допускаючи, однак, пересихання субстрату. Коли листя засохнуть, полив припиняють.

пересадка

Бульбові бегонії пересаджують навесні, кожен раз використовуючи горщики більшого розміру в порівнянні з попередніми.

догляд

Бульбові бегонії потребують регулярної пересадки. Коли рослини засихають, їх викопують і зберігають в зимовий період в темному, прохолодному приміщенні. Наступної весни їх висаджують знову. Бульби садять неглибоко, прогином догори, залишаючи їх на 1-2 см над поверхнею землі. При цьому використовують субстрат на основі торфу. Після появи пагонів рослини пересаджують в горщики діаметром 10-15 см, зі звичайною садовою землею, легкої і добре дренованим, і містять при температурі близько 20-22 ° С.

розмноження

Бегонії також можна розмножувати живцюванням. Коли з бульби з'являються кілька паростків, то можна залишити один пагін, а решта використовувати для вкорінення в горщиках з сумішшю грунту і піску. Рослини зацвітають уже на перший рік, а їх бульби можуть дати нові пагони на наступний рік.

Хвороби і шкідники

Надлишок води, глибока посадка і занадто важка грунт (з великою кількістю глини) можуть сприяти загнивання кореневої шийки або нижніх листків через захворювання, викликаного грибками Pythium і Rhizoctonia. Борошниста роса, проявами якої стають білі пилові плями на листі, лікується препаратами на основі сірки. Сіра гниль (Botrytis), що з'являється в результаті застою води, викликає на листках і квітках темні плями, згодом уражені частини рослини покриваються сірим нальотом. З цим захворюванням борються за допомогою відповідних препаратів. Атаки комах-шкідників (трипсів, попелиці, тарсонем і кліщів) викликають пошкодження і деформацію листя.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама