Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цинерарія: вирощування з насіння, коли садити на розсаду

  1. Як і коли садити
  2. посів насіння
  3. Догляд за розсадою
  4. висадка цинерарія
  5. догляд

Цинерарія - це декоративна рослина, розмноження якої може відбуватися живцями або насінням. Найпоширенішим способом вважається другою. Вносити насіння можна відразу у відкритий грунт або ж використовувати їх для вирощування розсаду.

При виборі способу вирощування цинерарія необхідно враховувати кліматичні умови вашого регіону. Якщо у вас теплий клімат, то цілком можливо висадити насіння зрощені на постійне місце росту. Якщо в травні у вас ще заморозки, то найкраще вирощувати рослину розсадним методом.

Як і коли садити

Правильна посадка насіння цинерарії дозволить отримати рівномірне і ранню схожість. Але для цього варто дотримуватися певної послідовності дій.

посів насіння

Насамперед необхідно купити посадковий матеріал. Незважаючи на те, що цинерарія є тропічною рослиною, придбати насіння сьогодні можна в будь-якому спеціалізованому магазині. Навіть той факт, що рослина є теплолюбних, схожість у нього досить висока. Посів насіння необхідно здійснювати в початкових числах квітня.

Для цього в ємність помістити суміш з торфу і піску. Потім відправити насіння. Засипати землею їх не потрібно, так як вони дуже дрібні. Після посіву утрамбувати поверхню за допомогою дерев'яної лінійки. Використовуючи пульверизатор, окропити грунт з насінням. Прикрити ємність плівкою для створення парового ефекту. А он як відбувається вирощування з насіння цинерарія морської, можна зрозуміти подивившись фото і відео в даній статті.

На відео - вирощування цинерарія з насіння:

Догляд за розсадою

Побачити перші саджанці можна буде через 7-10 днів. Як тільки це сталося, то можна прибрати плівку, а сам контейнер переставити в добре освітлюється місце. Коли на рослині утворюються 2 листочка, то варто зробити пікіровку. Для цього саджанці розсадити по окремих стаканчиках.

При цьому паростки варто брати разом з грудкою землі. Справа в тому, що у них не окріпнула коренева система, яка при пересадці може пошкодитися. Якщо все зробити правильно і вчасно, то до моменту висадки саджанців на відкритий грунт, в саду вже будуть мешкати міцні і молоді рослини. А ось як відбувається посадка цинерарія сріблястою, можна побачити на відео в даній статті.

А ось як відбувається посадка цинерарія сріблястою, можна побачити на відео в даній   статті

Вирощувати цинерарію дуже просто і легко. Для цього необхідно знати деякі рекомендації:

  1. Освітлення повинне бути яскраве, але опівдні прітененним.
  2. Грунт використовувати родючий, з низьким або нейтральним рівнем кислотності.
  3. Після того, як ви змогли відшукати ділянку, відповідний за всіма критеріями, необхідно дочекатися середини травня. Тоді заморозки відступлять і висаджені сіянці вони не загинуть.

висадка цинерарія

Посадка рослини відбувається за класичним принципом. Необхідно викопати лунки. Розташувати їх на відстані 20-25 см. Висаджувати саджанці належить разом з грунтом, в якому вони росли. Після висадки поверхню землі обов'язково полити.

Якщо існує ймовірність того, що заморозки можуть повернутися, то варто прикривати культуру на ніч, використовуючи спанбонд і лунтрасіл.

Висаджувати цинерарію можна і безрассадним методом. Робити це належить в квітні-травні, коли все заморозки вже відступлять. Висівати посадковий матеріал необхідно на ділянку, де присутній добре розпушений грунт. Поверх насіння притрусити тонким шаром грунту. Посіви рослини ретельно зволожити.

На відео - висадка цинерарія:

Коли саджанці підростуть, то їх варто прорідити. Залишати належить найбільші квітки. Розподілити їх на відстані 20-30 см. Непотрібні рослини обережно витягти з землі і використовувати для посадки на інших ділянках. Можливо вам також буде цікаво подивитися на те. як виглядає Цинерарія гібридна.

догляд

Цинерарія - це невибагливий квітка, який здатний переносить легкі заморозки. Але щоб уникнути необоротних явищ, висаджену розсаду варто в перший час укрити утеплювача. Подальше вирощування культури передбачає дотримання нескладних агротехнічних правил, до яких варто віднести полив і прополку.

І хоча квітка є посухостійким, полив необхідно здійснювати регулярно. Зрошувати рослина варто тоді, коли поверхня грунту трохи підсохла. Якщо літо спекотне, то зрошувати рослина доведеться щодня. Робити це краще ввечері або вранці. Грунт завжди повинен бути зволоженим, але тільки без застою води. Полив дуже важливий для рослини, а ось які труби для поливу на дачі варто застосовувати, зазначено в даній статті.

Можливо вам також буде цікаво більше дізнатися про те, як правильно посадити рицину насінням.

Цинерарія - це рослина, яке необхідно підгодовувати. Робити це належить в період цвітіння. Якщо використовувати для цього мінеральну підгодівлю, то вирощування квітки принесе позитивні результати і кожен садівник зможе пишатися виконаною роботою. На клумбі будуть пишні кущі з рясним цвітінням.

На відео - як відбувається вирощування:

Крім цього, розміщувати кущі цинерарія необхідно на ділянках, де відмінна відвідуваність сонця. При цьому прямого впливу на культури немає. Якщо виконувати ці нескладні заходи, вирощуючи дорослі квітки, то спостерігати рясне цвітіння можна через 80-90 днів. А ось як виглядає Цинерарія приморська чагарник, можна подивитися на фото в змісті даної статті.

Цинерарію вкрай рідко вражають шкідники та хвороби. На початковій стадії розвитку рослини на ньому можна побачити метелика або тлю. Справитися з ними можна за допомогою обробки культури інсектицидами. Унаслідок сілÑ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама