Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Догляд за гібіскусом

  1. Гібіскус: вирощування і догляд в домашніх умовах
  2. Гібіскус - любов і догляд в домашніх умовах
  3. Як вдома доглядати за кімнатними квітами
  4. Освітлення, полив
  5. Фото підбірка кольорів і навіть дерев гібіскуса
  6. Гібіскус догляд в домашніх умовах
  7. пересадка гібіскуса
  8. Шкідники і хвороби гибискуса
  9. розмноження гібіскуса
  10. Як доглядати за кімнатним гібіскусом
  11. умови вирощування
  12. особливості догляду



Гуляючи поруч з яскравим двориком не можна не звернути погляд на який-небудь яскрава квітка. І у багатьох приходить думка, а може зважитися і розводити квіти? квітник це відмінна прикраса для будь-якого дизайну. Якщо ранок починається з добрих почуттів, то і день проходить краще і легше. Вирощування саду дуже бажане захоплення, яке забезпечує приємні почуття не тільки свою сім'ю але і багатьом оточуючим.

Гібіскус: вирощування і догляд в домашніх умовах

Рослина гібіскус досить невибагливий до умов проживання і відповідно домашній догляд не завдасть великих складнощів. Любить світле, сонячне і тепле місце розташування, перевагу яскравому розсіяному світлу.

До сих пір китайська троянда з яскравими воронковидними квітками в густій ​​кроні листя користується великою популярністю у квітникарів за рясне і тривале цвітіння. Чарівні одиночні квітки - прості, напівмахрові або махрові - можуть досягати в діаметрі від 8 до 12 см. Екзотичний вид надають квіткам гібіскуса численні нитки золотавих тичинок, що зрослися в довгу трубку, що висувається далеко від пелюстків. Спектр забарвлення великий: від білої, жовтої, густо-трояндою до темно-червоної. Квітка тримається на стеблі всього один день, але на зміну йому розкриваються всі нові бутони. Цвітіння може тривати протягом декількох місяців.

Найбільш рясно і тривало цвітуть рослини , Розташовані на добре освітлених місцях, при нестачі світла гірше розвивається і мало цвіте.

На світлому місці вже в березні починають з'являтися перші бутони, а змінюють один одного квіти прикрашають крону листя до глибокої осені. вмілим любителям кімнатних квітів при дотриманні всіх вимог по догляду вдається все ж досягти цвітіння навіть на північних вікнах, правда, не такого рясного і тривалого.

Влітку містять при температурі близько 20-25 градусів, а взимку не нижче 13-15 градусів. Найкраще місце для гибискуса східне або західне вікно. Знадобиться притінення в найжаркіші години дня. У літню пору року його корисно виносити в сад, на балкон або терасу, поступово привчаючи до сонця.

Полив повинен бути рясний з весни і до осені, взимку помірний. Не можна допускати перезволоження або пересихання земляної грудки, особливо в спеку, грунт повинен бути весь час злегка вологою. Мульчування допоможе підтримувати необхідний рівень вологості в грунті влітку.

Періодично гібіскусу влаштовують "душ", який змиває пил з листя і оберігає від шкідників. Рекомендується іноді рихлити верхній шар ґрунту, приблизно через годину після поливу. Взимку полив скорочують, зайву воду після поливу відразу видаляють з піддону і тримають його в прохолоді при температура в 15 градусів, що сприяє закладанню квіткових бруньок, зимовий мінімум - 13 градусів. гібіскус сірійський витримує більш низькі температури. При роботі опалювальних приладів обприскують листя гибискуса і повітря навколо нього для підтримки високої вологості.

Навесні молоді рослини необхідно щорічно пересаджувати в трохи більший горщик. Гібіскус дуже добре переносить обрізку - перед пересадкою гілки гибискуса вкорочують (довгі - на дві третини, короткі - менше) для утворення великої кількості бічних квітучих пагонів і формування красивого куща або штамбового низькорослого деревця. Квіткові бруньки закладаються на пагонах поточного року, третього-четвертого порядку розгалуження. Отримані під час обрізання живці можна укоренити.

Для пересадки гибискуса готують поживний нейтральний субстрат: перегнійна, дернова, торф'яна земля, пісок в пропорції (1: 2: 1: 1) з додаванням шматочків деревного вугілля. Дорослі рослини пересаджують рідше, тільки в разі потреби, але щовесни бажано знімати верхній шар грунту і замінювати його на свіжу землю. Пересаджують в березні - квітні. Обрізають після пересадки. А влітку можна неодноразово прищипувати. Посуд краща простора. Навесні рослина вкорочують, і пересаджують в свіжу землю. Кущ гибискуса живе 20 і більше років. З квітня по серпень кімнатна рослина гібіскус підгодовують спеціальними комплексним мінеральним добривом для квітучих кімнатних рослин, через кожні 3 тижні.

Розмножують домашній гібіскус (китайську троянду) стебловими, зеленими і напівздеревілими живцями протягом усього року, але найкраще час для розмноження - лютий , Березень і липень, серпень. Живці можна вкорінювати і в воді, але краще висаджувати в легкий субстрат з рівних частин торфу і піску, накривши банкою або поліетиленовим пакетом, при температурі + 23-25 ​​° С. Укорінення відбувається за три тижні. Буває, що вкорінені живці зацвітають в перший же рік, тоді акуратно пересадите молоді рослини гибискуса в більшу миску, через місяць можна почати вносити підживлення.

Помилки в догляді за гібіскусом і сухе повітря провокують появу хвороб і шкідників (Попелиці, білокрилки, павутинного кліща). При несприятливих умовах і різкій зміні умов утримання гібіскус китайський може повністю скинути не тільки бутони, але і пожовкле листя, прийнявши гнітюче "голий" вид, але незабаром на ньому з'являться нові листочки. Недолік освітлення в поєднанні з надмірним харчуванням може викликати появу на листках брудно-рожевих плям. При змісті в теплому приміщенні взимку, з температурою вище 15 ° С, на рослині можуть сохнути листя, якщо занадто сухе повітря. При нестачі вологи листя никнуть і стають млявими. Від холодної грунту можуть засохнути коріння рослини.

Сирійська троянда - Шток-троянда рожева

Догляд за гібіскусом: фото Кімнатні рослини

Гібіскус - любов і догляд в домашніх умовах

Гібіскус: чагарники, покриті блискучою, зеленим листям і великими, яскравими квітами. Батьківщиною гибискуса називають субтропічні райони Азії, Африки, острови Карибського Архіпелагу.

Його рід відноситься до сімейства мальви і налічує понад 300 видів трав, листопадних або вічнозелених чагарників, включаючи деревця до 3 - 4 метрів висотой.Виведено більше 500 садових сортів гибискуса, з самої різної забарвленням, розміром і видом квітів.

Як вдома доглядати за кімнатними квітами

Квітка, при всій своїй красі, необтяжливий в догляді. При дотриманні досить простих рекомендацій, буде регулярно радувати господаря рясним, тривалим цвітінням.

Найголовніше - квітка потрібно любити, і він, в повній мірі, відповість вам взаємністю.

Освітлення, полив

Для повноцінного цвітіння в кімнатних умовах, рослині необхідно світле місце розташування. Навесні і влітку - яскраве розсіяне світло, без прямих сонячних променів; в осінньо-зимовий період - гарне пряме освітлення.

Фото підбірка кольорів і навіть дерев гібіскуса

Гібіскус кімнатний - як доглядати?

Переглядів: 56484

Гі6іскус. інша назва цієї рослини - ' китайська троянда '.

Гібіскус це красиве і витончене рослина, буває деревної або чагарникової форми.

Уже в ранньому віці кімнатний гібіскус починає свою активну і рясне цвітіння. Квітки гібіскуса живуть всього один день, але на зміну Зів'ялого відразу розквітають інші бутони. Листя гибискуса темно-зелені, блискучі, різної форми.

Цвіте ця рослина одиночними великими квітками з виступаючими далеко пильовиками. Цвітіння триває з квітня і до жовтня. Для стимулювання цвітіння гібіскус потрібно щорічна обрізка навесні, а також регулярні підгодівлі мінеральними і азотними добривами.

Пізньої осені у гибискуса настає стан спокою, яке триває до кінця зими. До цього стану рослина потрібно підготувати поступово зменшуючи полив і підгодівлю. Після цього діжку з гібіскусом потрібно перенести в більш прохолодне місце з температурою 13-15 градусів.

Молоді рослини потрібно навесні щороку, до досягнення віку 5 років, пересаджувати з повною заміною верхнього шару грунту. Надалі пересаджують дорослі рослини з інтервалом 3-4 роки.

Гібіскус догляд в домашніх умовах

При догляді за гібіскусом потрібно знати, що він любить не надто сонячне, але світле і тепле приміщення. В період основного зростання виробляти регулярні поливи, при цьому потрібно обов'язково стежити за тим, щоб грунт в горщику не пересихала.

В зимовий період полив гибискуса необхідно обмежити. Щодня обприскувати рослину водою для подальшого більш рясного весняного та літнього цвітіння.

Підживлення гібіскуса роблять щотижня до середини серпня. Взимку підгодівля робиться лише в тому випадку, якщо гібіскус залишається в теплому приміщенні. В цьому випадку підгодовують не частіше одного разу на місяць.

пересадка гібіскуса

Як було сказано вище, молоді рослини гибискуса треба пересаджувати щороку. Грунтову суміш потрібно підготувати з суміші піску, перегною, листової і дернової землі в наступній пропорції: 1; 2; 2; 2. Можна скористатися і покупним готовим грунтово-грунтом для квітів з нейтральним РН. Деякі квітникарі прекрасно вирощують гібіскус на гідропоніці.

При догляді за гібіскусом роблять формування компактного куща, для чого пагони молодого рослини регулярно прищипують. Зів'ялі квіти гібіскуса постійно треба видаляти, стимулювання появи великої кількості нових.

Шкідники і хвороби гибискуса

Найбільш поширеними шкідниками кімнатного гибискуса є попелиця і павутинний кліщ. Через зміни місця вирощування і через надмірно холодного грунту при пересадці листя гибискуса жовтіють і засихають. У гібіскуса в зимовий період можуть опадати листя через нестачу освітлення або через перекидання до світла іншою стороною.

пересихання грунтової суміші в горщику, і навпаки занадто рясний полив швидше за все призведе до опадання бутонів.

розмноження гібіскуса

Освіта коренів на держаках відбувається 15-20 днів. Висаджують їх в окремі невеликі горщики, при цьому використовується вже грунтова суміш як для для дорослої рослини . (Див. Вище) Так само почитайте про домашній лимон

Як доглядати за кімнатним гібіскусом

Гібіскус - одна з найпопулярніших великих і пишноцветущіх кімнатних культур. Китайські троянди сьогодні часто називають не просто класичними, а ностальгічний. Яскраві зелені кущики або деревця з чарівними воронковидними квітками найяскравіших забарвлень знову повертаються до переліків найпопулярніших рослин після незаслуженого періоду забуття, коли китайські троянди вважається не модними і безнадійно застарілими рослинами.

Сьогодні гібіскус завдяки широкій палітрі нових сортів з самими барвистими варіаціями колірної гами знову підкорює інтер'єри самих різних стилів, не обмежуючись лише ностальгічними течіями дизайну. Не останню роль в такому поверненні на перші ролі кімнатних підмостків зіграла тенденція до вирощування таких зелених мешканців, які не вимагали б особливого догляду. А вже гібіскус по праву можна назвати витривалою і невибагливою культурою.

Гібіскус китайський, які серед квітникарів частіше називають просто китайською трояндою - це чарівне рунисте рослина, яке часто вирощують в ролі кімнатного дерева з високим стовбуром. Гібіскус прикрашений пишною масою овальних, зубчастих по краю листя довжиною до 15 см з інтенсивним темним забарвленням, над якими яскраво сяють воронковідниє, прикрашені яскравими тичинками величезні квітки. Залежно від сорту квіти гібіскуса можуть бути махровими, частково махровими або простими, а забарвлення може представляти насичені жовтий, червоний, пурпурний, рожевий або білий як в монохромного палітрі, так і зі всілякими варіаціями різнокольорових поєднань.

Гібіскус - це рослина з особливим, дуже тривалим періодом цвітіння, яке при ретельному догляді можна розтягнути на весь рік, при цьому кожна квітка розпускається всього на один день, але завдяки активній бутонізації на пишності цвітіння це не позначається. Висота самих компактних примірників гібіскуса - близько півметра, тоді як більшість рослин в дорослому стані досягає від півтора метрів до двох.

умови вирощування

Гібіскус - світлолюбна культура, але добре реагує і на притенение, при цьому скорочення інтенсивності освітлення не призводить до розвитку захворювань, а лише стримує зростання. Незважаючи на свою невибагливість, гібіскуси рясно цвітуть і не доставляють клопоту лише при ретельно підборі умов вирощування .

Розмістити це досить велика рослина, обсяг крони якого збільшується з кожним роком, можна як в світлих житлових кімнатах, так і в зимових садах, але при цьому потрібно враховувати, що оптимальна температура для вирощування гібіскуса повинна бути максимально стабільною на рівні традиційних кімнатних показників, бажано не нижче 16-18 градусів тепла, хоча короткочасне похолодання взимку рослинам не зашкодить.

Підбираючи для гібіскуса місце в інтер'єрі пам'ятайте, що це яскраве і кілька неакуратне за формою листя рослина потрібно виставляти в ролі гордого соліста, уникаючи комбінації з рослинами з витонченими листами і чіткими малюнками, які можуть підкреслити деяку «простакуватість» китайської троянди. Дуже добре відчувають себе ці рослини при розміщенні неподалік від масивних предметів меблів, зокрема в комбінації з дерев'яними, плетеними виробами. Обов'язковий супровід - текстиль, колірна гамма якого повторює або частково копіює забарвлення квіток гібіскуса .

Вибору правильного місця для гібіскуса потрібно приділити головну увагу, адже ця рослина дуже погано реагує на зміну розташування - «гарантованим» обпаданням нирок і припиненням цвітіння, а іноді і аж до серйозних захворювань.

особливості догляду

Оскільки гібіскус цілий рік зберігає пишну соковиту зелень і у нього дуже тривалий період цвітіння, потрібно подбати про рясному і регулярного поливу, який дозволить підтримувати постійну вологість грунту біля коріння. Це вкрай вологолюбна рослина, чутливе до неуважному догляду та перепустками поливів, які негайно позначаються на кількості квіток. Для гібіскуса в активний період розвитку краще вибирати більш часті, але менш рясні поливи, а ось в період зимових похолодань і сухого повітря поливи можна скоротити до одного-двох разів на тиждень.

Для висадки гібіскуса можна використовувати будь-яку універсальну землесмесь, але оптимальні характеристики грунту можна створити при вирощуванні в субстратах для троянд, юки і драцени .

Щотижня гібіскуси потребують додаткових добривах. Підживлення вносять разом з поливом, стежачи за тим, щоб земляний кому повністю промочити водою. Дозування добрив повинна бути помірною або їх потрібно замінити на нерегулярні підгодівлі повною дозою добрив, які проводять при появі перших симптомів виснаження і уповільнення зростання.

Для підтримки гарної форми зростання, зокрема компактних розмірів щовесни гібіскус необхідно піддавати формує обрізку, однією з найважливіших задач якої також є стимулювання зростання і пишного цвітіння.

розмножують гібіскус переважно живцями, при цьому для вкорінення можна використовувати як полуодревесневшіе, так і молоді зелені пагони.

джерела:
,,,





Коментарів поки немає!
І у багатьох приходить думка, а може зважитися і розводити квіти?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама