Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фундук в домашніх умовах

  1. Як розмножити фундук?

Чи можна виростити фундук в домашніх умовах? Цілком! І ласувати лісовими горішками без особливих зусиль і витрат!

Фундук (ліщина) - багаторічна горіхоплідних культура, досить широко поширена в лісовій і степовій зонах Європи. Являє собою чагарник висотою близько 8 м. Його корисними плодами люблять ласувати і дорослі і діти. Горіхи фундука не тільки дуже смачні, але і корисні.

Дієтичні і лікувальні властивості горіхів відомі давно. Вони не тільки багаті білками, вуглеводами, жирами, але і містять в собі так необхідні організму поліненасичені жирні кислоти, масла, мікроелементи і вітаміни.

Цю культуру багато садівників бояться вирощувати. А дарма! Фундук - невибаглива культура. Посадити його можна на ті ділянки, які непридатні для інших рослин - на ухили, схили, в яри. Ще з його допомогою можна сформувати прекрасну живопліт.

Основні прийоми агротехніки вирощування фундука:

  • вибір місця для посадки.

Для отримання хорошого врожаю краще вибрати сонячний ділянку.

  • підготовка грунту.

Грунт повинна бути пухкої нейтральною або слаболужною. Не бажано висаджувати фундук на засолені або заболочені грунти.

  • удобрення грунту.

Для хорошого врожаю щорічно вносять компост, гній і мінеральні добрива. Надлишок азотистих добрив призведе до зростання зелених частин рослин і різкого зниження врожаю.

Рослина однодомна, запилюється вітром. Тому для запилення поруч треба висаджувати по 2-3 сорти або кущ дикого ліщини. Висаджують кущі на початку жовтня на відстань 4-6 м один від одного в посадкову яму розміром 70 × 70. Після посадки - рясний полив і мульчування скошеною травою.

  • догляд за грунтом.

формування та обрізка. Починаючи з 4-5 річного віку можна починати серйозну обрізку. До цього часу у куща сформовано 20 порослевих пагонів. Залишають близько 10 стовбурів, а інші пагони обрізають на рівні грунту. На 11-й рік куща проводять омолоджуючу обрізку: поки немає листя, спилюють 2 - 3 старих стовбура і зрізають верхівки для кращого розгалуження куща.

Поливати фундук необхідно приблизно раз на місяць. Щедрий полив особливо необхідний в червні і липні, коли відбувається ріст плодів.

  • боротьба з хворобами і шкідниками.

Для профілактики хвороб рослини необхідно збирати і знищувати сушняк з опалим листям, перекопувати восени грунт. Для профілактики хвороб рослини необхідно збирати і знищувати сушняк з опалим листям, перекопувати восени грунт

Як розмножити фундук?

Рослину можна розмножувати декількома способами: насінням, живцями, відводками, поділом куща, кореневищами і щепленнями. При насіннєвому розмноженні використовують добре дозрілі горіхи. На відміну від інших рослин, фундук висаджують восени, так як він прокидається ранньою весною і зацвітає вже в березні. Саджанці приживаються швидко і готові давати врожай вже на 3-4 рік після посадки.

Це стаття з нашого журналу "Свій будиночок в селі"

Архівні і нові видання ТУТ

Архівні і нові видання   ТУТ

Успіхів!

(Visited 259 times, 1 visits today)

loading ...

Як розмножити фундук?
Чи можна виростити фундук в домашніх умовах?
Як розмножити фундук?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама