Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Імбир: умови вирощування

  1. Імбир: корисні властивості
  2. Імбир в домашніх умовах
  3. Як доглядати за імбиром в домашніх умовах?
  4. Імбир на присадибній ділянці

Імбир

Імбир. Хто не чув про таку прянощі ?! Звичайно, багато чули і бачили це кореневищна рослина, проте не багато вирішувалися зайнятися вирощуванням імбиру. Сподіваюся, з даної статті Ви почерпнете для себе чимало нового-цікавого, а зокрема, дізнаєтеся якими корисними властивостями володіє ця рослина, як посадити імбир і як виростити імбир.

Імбир: корисні властивості

Рослина родом з південно-східної Азії. Імбир - багаторічна трав'яниста рослина з сімейства імбирних. Імбир зовні схожий з молодим бамбуком. Корінь імбиру (підземний стебло) може мати найрізноманітнішу форму (найчастіше зустрічаються коріння у вигляді "руки з пальцями"). Саме корінь імбиру має безліч корисних властивостей і використовується для лікування багатьох хвороб.
Далі пропоную дізнатися більше про корисні властивості цієї рослини і з'ясувати в боротьбі з якими хворобами він застосовується.

Як ми вже знаємо, імбріть - криницю вітамінів і мінералів. До складу даної рослини входить вітамін В3, В5, В6, В9, С, Е, К. Крім вітамінів, імбир багатий жирними кислотами (Омега 3 і Омега 6), мікро- і макроелементами (кальцій, магній, фосфор, мідь, магній, селищ, цинк, натрій, калій, залізо). Важливими компонентами, що входять до складу даної рослини, є ефірні масла і гострі фенольні сполуки.

Завдяки такому складу, імбир "рятує" від безлічі недуг. Найчастіше для вирощування в домашніх умовах і лікування використовується імбир лікарський. Імбир застосовують як у народній, так і в традиційній медицині.

Імбир використовується при шлунково-кишкових розладах (він допомагає нейтралізувати шлункові кислоти, покращує травлення і апетит)
Імбир використовується при шлунково-кишкових розладах (він допомагає нейтралізувати шлункові кислоти, покращує травлення і апетит). Ця рослина широко використовується для запобігання нудоти і блювоти, його призначають вагітним, які страждають токсикозом.
Імбир має зігріваючий, потогінну і протизапальну дію. Саме тому імбир так корисний при простудних захворюваннях. Імбир знижує рівень холестерину в крові, запобігає утворенню тромбів, знижує високий кров'яний тиск.
Завдяки дії антиоксидантів, імбир зміцнює імунітет. Імбир прискорює обмінні процеси в організмі і тим самим сприяє схудненню. Імбир є афродизіаком, а тому корисний для чоловічого здоров'я. Імбир використовують для зміцнення зубів і ясен, застосовують в косметології.
Це далеко не весь перелік корисних властивостей цієї рослини, проте мені вже хочеться виростити імбир в домашніх умовах. Вирощування імбиру не вимагає якихось певних навичок, але має деякі нюанси. Далі пропоную все-таки з'ясувати як посадити і як виростити імбир.

Імбир в домашніх умовах

Якщо Ви плануєте зайнятися вирощуванням імбиру в домашніх умовах, варто заздалегідь подбати про двох нюансах: про грунті і про горщику для рослини. Якщо говорити про грунті для посадки цієї рослини, то прекрасним варіантом виявиться суміш, що складається з піску, листової і дернової землі.
Що стосується ємності, то краще брати широкі горщики (тому що корінь буде розростатися вшир) з дренажними отворами. Горщик має бути великим, щоб коріння імбиру змогли розвинутися повноцінно. Щоб вода в горщику не затримувалася, одних дренажних отворів буде мало - необхідний дренажний шар (близько 3 см).
Перед посадкою необхідно ретельно оглянути корінь імбиру: він не повинен бути сухим або гнилим. Для посадки підійде лише гладкий, шовковистий на дотик, щільний корінь, який має хоча б одну нирку. Його садять в горщик на глибину близько 3 см, грунт поливають.

Як доглядати за імбиром в домашніх умовах?

У домашніх умовах імбир можна висаджувати в будь-який час року. імбир є рослиною теплолюбних і вимагає частих поливів. Імбир любить тепло і світло, однак не варто виставляти рослину в те місце, де на нього будуть потрапляти прямі сонячні промені.
Рослина поливають регулярно, щоб грунт не пересохла. Грунт рекомендують рихлити після кожного поливу рослини. Також можна обприскувати пагони кожні 2 дні (тому що ця рослина любить вологе повітря). При правильному догляді вже через два тижні після посадки, повинні з'явитися перші пагони.
У фазі активного зростання, рослина потребує органічних і мінеральних підгодівлі. Для дозрівання кореня імбиру в домашніх умовах потрібно близько 9-10 місяців, потім він цілком придатний до вживання в їжу.

Імбир на присадибній ділянці

Вирощування імбиру в відкритому грунті - завдання не складна. Про те як посадити імбир і як виростити імбир на дачній ділянці ми зараз Вам і розповімо.
Для посадки рослини у відкритий грунт, як і в горщик, підійде лише красивий, здоровий корінь.
Місце для посадки рослини має бути захищеним від поривчастого вітру, добре висвітлюються, можливо кілька затіненим, прямих сонячних променів краще уникати.
Що стосується грунту для посадки, то вона повинна бути пухкої і удобреному. В якості добрива краще взяти гумус, змішаний з піском і перегнившей листям. Для посадки рослини заздалегідь необхідно вирити траншею (глибиною близько 10 см), а потім висадити коріння імбиру на відстані мінімум 10 см один від одного.

Догляд за імбиром у відкритому грунті практично нічим не відрізняється від догляду за імбиром в горщику: рослина потребує розпушуванні грунту, регулярному поливі і обприскуванні повітря біля рослини
Догляд за імбиром у відкритому грунті практично нічим не відрізняється від догляду за імбиром в горщику: рослина потребує розпушуванні грунту, регулярному поливі і обприскуванні повітря біля рослини.
Збір врожаю можна починати, коли листя пожовтіє і почне опадати. Коріння викопуються, зайва земля з них видаляється, коренеплоди просушиваются на сонці кілька днів, потім забираються в будинок. Зберігати імбир найкраще в пергаменті, в підвалі, так він зможе зберегти свої смакові і корисні властивості протягом місяця.

Тетяна Кузьменко, член редколегії Власкор інтернет-видання AtmAgro Тетяна Кузьменко, член редколегії Власкор інтернет-видання "AtmAgro. Агропромисловий вісник"

Хто не чув про таку прянощі ?
Як доглядати за імбиром в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама