Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кавове дерево: особливості вирощування

  1. Як вибрати грунт
  2. Чим підгодувати кави
  3. Обрізка кавового дерева
  4. Шкідники і хвороби

Виростити кімнатний кави - та ще задачка
Виростити кімнатний кави - та ще задачка. Ця рослина вкрай примхливе. Саджанці кавового дерева необхідно вирощувати окремо від інших рослин в добре освітленому місці. У теплу пору року кімнатний кави можна розміщувати на відкритому повітрі, але при цьому необхідно берегти від попадання прямих сонячних променів.

Для кави в домашніх умовах необхідний спеціальний температурний режим. Він коливається між 23-25 ​​° С в теплу пору року і 15-17 ° С в зимовий період. Тривале ж перебування кімнатного кави при температурі 10-12 ° С не додасть йому здоров'я. Дерево потребує теплій воді (на кілька градусів вище температури приміщення), при цьому вода не повинна містити вапна. Надлишок води на піддоні необхідно зливати.

Щомісяця в воду необхідно додавати кілька крапель оцту або пару кристаликів лимонної кислоти. Взимку буде досить поливати лише раз тиждень. Якщо температура сягає 15 ° С, дерево можна не поливати. Кава Арабіка кімнатний володіє розгалуженою кореневою системою. Сухість повітря не страшна рослині кави, але при спеці бажано обприскувати.

Щороку потрібно проводити пересадку саджанців, найкращий час для цього весна. Коли кава в квартирі починає плодоносити, інтервал для пересадки складає 3-5 років. Пересаджуючи кімнатний кави, зверніть увагу на глибину розміщення шийки кореня. Через неправильну посадки можна загальмувати розвиток або навіть погубити рослина.

Бажано, щоб відстань між шийкою кореня і поверхнею грунту становило 5-7 мм. Це не заподіє рослині шкоди, так як в подальшому відбудеться осаду. Якщо рослина кави посаджено занадто високо і оголилася частина коренів, то для нормального росту і розвитку кавового дерева буде досить присипати коріння торфом або гноєм.

Як вибрати грунт

Найкраще кімнатний кави росте і плодоносить в субстратах з кислою реакцією. Підійде грунт для цитрусових або азалій. Але можна і самостійно приготувати почвосмесь.Землю підбирають в залежності від віку саджанця.

для саджанців кімнатного кави арабіка віком від року до п'яти підійдуть суміші, що містять дернову землю, річковий пісок, листову землю (1: 1: 2). Якщо ж рослині більше п'яти років, то необхідні суміші, що містять дернову землю, перегній, листову землю і пісок (2: 2: 1: 1).

Якщо ж рослині більше п'яти років, то необхідні суміші, що містять дернову землю, перегній, листову землю і пісок (2: 2: 1: 1)

Чим підгодувати кави

Для розвитку, цвітіння рослини і отримання врожаю його необхідно підгодовувати кожні десять днів. В якості добрива для домашнього кави можна використовувати розведену гнойову рідину. Співвідношення - 1 до 15. Підійдуть і інші органічні препарати, які продаються в квіткових магазинах.

Через зниження температури і кількості світла восени і в зимовий період зростання кавового дерева сповільнюється. Тому необхідно урізати пайок - достатньо однієї підживлення в п'ятнадцять або двадцять днів. Двічі в місяць кава в квартирі необхідно обприскувати розчином сечовини і марганцевокислого калію (1 г на літр).

Обрізка кавового дерева

Крона рослини не вимагає спеціального догляду. Скелетні гілки розвиваються через рік життя саджанця, а потім тільки починає рости центральний провідник. Обрізають кімнатний кави тільки в крайньому випадку, тому що найбільша кількість квіткових бруньок утворюється саме на кінчиках гілок.

Кавове дерево в квартирі через 5-8 років втрачає свою декоративність, листя опадає, а гілки стоншуються. Буде потрібно омолоджує обрізка, яка стане стимулом утворення нових бічних приростів.

Шкідники і хвороби

  • Щитівки і павутинні кліщики - ось вороги дерева. Також йому страшні такі захворювання як грибок сажі і кавова іржа.
  • Млявість, повільне зростання, низька врожайність, жовтизна внизу - ознаки азотного недоїдання. Гноївковий розчин - рішення цієї проблеми.
  • Чи не можете дочекатися врожаю, ягоди мають сумнівну форму або взагалі опадають, а листя згорнулися в трубку, - рослині не вистачає фосфору. Розчин суперфосфату вилікує ваше дерево.
  • Для цього 7 грамів речовини всипають в літр води і підігрівають до 50 градусів, щоб гранули розчинилися. Остившім розчином підгодовують рослина.
  • Гинуть бутони, листя набувають бурий відтінок, а у нових краю змінюють форму, - все це говорить про нестачу калію. Зольна витяжка впорається з цією проблемою.
  • Столову ложку золи розмішати в літрі гарячої води, дати настоятися добу, після чого розчин розбавити водою 1: 1 і можна поливати.

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям в соцмережах!

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама