Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Левиний зів - вирощування з насіння, коли садити на розсаду, посадка і вирощування

  1. Левиний зів посадка і догляд
  2. Як посадити левиний зів на розсаду?
  3. Як посіяти левиний зів в равлика?
  4. Левиний зів в торф'яних таблетках
  5. Коли садити левиний зів на розсаду?
  6. Зійшов левиний зів що робити далі
  7. Як пікірувати левиний зів
  8. Левиний зів коли висаджувати у відкритий грунт

Дивно невибаглива рослина з незвичайними шпажками квітконосів - левиний зів, вирощування з насіння, коли садити насіння, які умови потрібно для подальшого зростання розсади - ці відомості важливо знати, щоб досхочу намилуватися його розкішним цвітінням. Левиний зів - багаторічна рослина, але в північних районах його вирощують, як однорічна.

Левиний зів посадка і догляд

Ні, напевно, людини, яка б не зустрічав цю квітку - левиний зів. Посадка і догляд за ним не особливо складні, рослина не дуже капризно, вражає різноманіттям кольорів і чудово виглядає як при оформленні клумб, так і в якості ампельного, в підвісних горщиках і балконних ящиках. Левиний зів, вирощування з насіння, коли садити, якщо висівати насіння прямо у відкритий грунт і коли висаджувати в сад розсаду залежить від кліматичної зони, в якій знаходиться ділянка, та й весняну погоду не варто випускати з уваги.

Як посадити левиний зів на розсаду?

Садівники вважають за краще культивувати левиний зів розсадним способом. Посів насіння на розсаду проводять як традиційним способом - в підготовлені ящики для розсади або горщики, так і більш прогресивними методами, наприклад, вирощуючи посадковий матеріал антуриума в торф'яних таблетках , Самокрутки і равликів. Чи відчуваєте невпевненість або побоюєтеся потерпіти невдачу, використовуючи неперевірені методи, тоді посадіть частина насіння традиційним способом - в шухлядки, а частина - новими і порівняйте результат.

Як посіяти левиний зів в равлика?

Через дуже маленького розміру насіння посів лев'ячого зіва в равлика відрізняється деякими особливостями. Для пробудження такого насіння потрібні світло і волога, тому зверху їх землею не присипають. Як уникнути помилки при посіві насіння антуріума в равлика:

  1. Висота равлики 7-8 см, довжина залежить від кількості насіння, призначених до посадки. Не слід робити равлика надто довгою, з нею буде незручно працювати.
  2. Перед посадкою земля повинна бути злегка волога, але не сира. Її поверхня в витках равлики слід злегка ущільнити пальцями. Там, де землі вийшло менше або вона прокидалася - додаємо і потім ущільнюємо.
  3. Насіння розсипають по поверхні кожного витка равлики (як ніби «солять» насінням землю) і обережно зрошують водою.
  4. На равлика надягають прозоре укриття (наприклад, пакет). Щодня провітрюйте, знімаючи укриття на 10-15 хвилин. Як тільки сходи зміцніють, укриття прибрати.
  5. Після появи сходи присипають тонким шаром землі до сім'ядольних листочків.
  6. Полив равлики проводити в піддон, на якому вона розташовується
  7. Равлики з висадженими насінням потрібно досвечивать фітолампи.

Левиний зів в торф'яних таблетках

Вибирайте невеликі таблетки, вкриті щільним нетканим матеріалом з закритим денцем, щоб таблетка не зруйнувалася. Перед посадкою в грунт цей матеріал потрібно зняти, тому що коріння погано через нього проростають. Посадка лев'ячого зіва на розсаду в торф'яні таблетки:

  1. Підготуйте таблетки до посадки насіння згідно інструкції на упаковці.
  2. Насіння висипте на блюдце і зубочисткою, змоченою у воді, обережно перенесіть невелику кількість насіння в виїмку на таблетці.
  3. Таблетки встановіть в тепле світле місце і накрийте прозорим укриттям, яке зніміть, як тільки паростки зміцніють.
  4. Поливати таблетки потрібно в міру з висихання, наливаючи воду в піддон, на якому вони встановлені.

Коли садити левиний зів на розсаду?

Прийнявши рішення посадити левиний зів, почніть вирощування з насіння розсади: коли садити насіння - приблизно в березні місяці. Для північних районів посів насіння на розсаду проводять трохи пізніше, для південних - раніше. Більш точно можна розрахувати терміни посадки лев'ячого зіва на розсаду, знаючи особливості сорту квітів і з огляду на кліматичну зону вашого регіону:

  • високорослі сорт а - третя декада лютого;
  • низькорослі і середньорослі - в березні;
  • карликові сорти - до 15 квітня.

Зійшов левиний зів що робити далі

Незважаючи на невимогливість лев'ячого зіва, щоб отримати здорову розсаду, вирощування молодих сходів потрібно проводити при хорошому освітленні, не допускаючи нерегулярного поливу. Через тиждень після пікіровки - підгодувати нітроамофоски. Коли на рослинах з'являться 4-5 пар справжніх листочків - прищипнуть, щоб пішли в ріст бічні пагони. Можна провести кругову прищіпку, коли на бічних пагонах виросте три пари листя. Це зробить кущик пишним і посилить цвітіння.

Як пікірувати левиний зів

Не поспішайте проводити пікіровку, дайте рослинам зміцніти і сформувати кореневу систему, а й надто зволікати не потрібно. Визначити, коли пікірувати левиний зів після сходів, зовсім просто: як тільки на рослинах з'явилися по два справжніх листочка, можна братися за пікіровку. Пікірувати левиний зів, особливо в жарку сонячну погоду, краще ввечері, щоб за ніч рослина адаптувалося після стресу.

Можна взагалі обійтися без пікірування розсади, а просто одразу висадити рослини на грядки. Але краще распикировать левиний зів по 2-3 рослини в один стаканчик, щоб потім пересаджувати його на постійне місце в сад з грудочкою землі, не травмуючи утворилися коріння. Перед пікіровкою рясно полийте ємність з паростками. Грунт краще готувати заздалегідь і використовувати один і той же склад як для посіву насіння, так і для пікіровки розсади. Після пікіровки обережно полити, що не заливаючи надто водою стаканчик з розсадою.

Левиний зів коли висаджувати у відкритий грунт

Розсада лев'ячого зіва підросла, коли висаджувати її у відкритий грунт: як правило, вже добре зміцнілу розсаду висаджують, коли мине загроза повернення заморозків, в кінці весни-початку літа. Щоб коренева система не перегрівалася, а кущик виглядав пишніше, краще садити рослини по 2-3 в одну лунку. Для посадки вибирайте світлі місця, в крайньому випадку - півтінь (в півтіні цвітіння буде біднішими).

Ви дізналися, які умови для зростання воліє левиний зів, вирощування з насіння, коли садити і як доглядати за посадками. Отримавши цю інформацію, будь-хто, навіть недосвідчений квітникар, без особливих труднощів впорається з цими завданнями і виростить шикарний квітник. До слова сказати, левиний зів люблять джмелі, за якими буде цікаво спостерігати прекрасним літнім днем.

Як посіяти левиний зів в равлика?
Як посадити левиний зів на розсаду?
Як посіяти левиний зів в равлика?
Коли садити левиний зів на розсаду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама