Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лимонник китайський: як правильно організувати вирощування?

  1. Як з насіння отримати привабливе деревце?
  2. Період цвітіння і плодоношення
  3. Користь і в плодах, і в корінцях

Лимонник крім декоративних властивостей має ще й лікувальні. Він і втому зніме, і зір поліпшить, і при захворюваннях серця допоможе. Список корисних властивостей можна продовжувати і далі, але окремо варто відзначити і його декоративність. Це ефектна запашна ліана з листочками на рожевих або ж червоних черешках. Білі квіти виділяють аромат лимона. Особливо привабливим він стає під час вітру, коли пагони і листя стикаються один з одним. Звідси рослина і отримало таку назву.

Лимонник китайський, вирощування якого не вважається проблематичним, являє собою листопадні дерев'янисту ліану. Стебло довгий і при сприятливих умовах може досягати 8-12 м. Він стійкий до морозів, але страждає від посухи. Проблематично переносять посушливі часи молоді саджанці, вік яких не перевищує 1-2 роки. Допоможе впоратися з проблемою не тільки періодичний полив, а й мульчування грунту . Будь-декоративний вихованець не відмовиться від турботи і уваги, тим більше у важкі для нього часи.

Як з насіння отримати привабливе деревце?

Лимонник крім декоративних властивостей має ще й лікувальні

ягідні грона

Посадка лимонника китайського - заняття цікаве, але вимагає уважності. Особливо захоплююче спостерігати, як з маленького насіння виростає акуратне деревце. Збирати посадковий матеріал можна після плодоношення. Насіння ретельно вибираються, промиваються. Далі їх необхідно підсушити, поки маса не стала сипучої. Висаджувати їх можна ранньою весною у вологий підготовлений пісок, температура повинна триматися на рівні 18-20 ° C. Ємність рекомендується закрити. Це була «тепла» частина стратифікації.

Є й інший спосіб, його використовують досвідчені садівники. Ємність з насінням закопується в сніг, зверху насипається снігова гірка для тепла. Описана процедура називається вже «холодної» стратифікацією, і триває вона теж близько місяця. Що робити, якщо снігу під рукою немає? Можна загорнути посадковий матеріал у вологу ганчірку, поліетилен і відправити вміст в холодильник. Днів через 10-15 у насінини розтріскається оболонка, залишиться тільки все висадити.

Догляд за першими сходами організовується, як за звичайною розсадою. Досить вчасно поливати, пікірувати в фазі 4-х листів. У відкритий грунт розсаду висаджують не раніше червня, коли немає загрози заморозків. Для вирощування найкраще підходить пухка родючий грунт. Посадка здійснюється в ями, розмір яких становить 30 * 30 см, при цьому на дно треба насипати суміш з грунту і перегною. Коренева система перед посадкою повинна бути захищена від пересихання. Для цього використовується простий метод: коріння поміщають в рідкий розчин глини.

Варто відзначити, що на плодоносному рослині є чоловічі і жіночі квіти, але власного запилення недостатньо. Щоб в рази підвищити врожайність, рекомендується посадити групу з лимонника.

Лимонник китайський, посадка і догляд за яким не такі складні, при грамотній турботі відмінно розвивається, плодоносить, прикрашаючи собою сад. Зазвичай декоративне створення пускають по дерев'яних шпалер, висота яких становить до 2-3 м. Міжряддя при цьому повинна мати ширину в 3 м.

Яка турбота потрібна? Перші 3 роки догляд потрібно більш ретельний. Це дозволяє отримати максимальний приріст пагонів, правильно підготувати ліану до плодоношення. Полив повинен бути постійним, а й заливати рослина не слід. Обрізка обов'язкове, вона проводиться ранньою весною до того моменту, як розпустяться перші бруньки, або пізно восени. У дорослої рослини необхідно повністю видаляти всі сухі пагони і старе листя.

Грунт в міру вирощування повинна розпушуватися, бур'яни треба прибирати. Добрива вносяться кожні 2-3 роки під кореневу систему. Досить 5 кг суміші з компосту і перегною на 1 м² посадки.

Період цвітіння і плодоношення

Перші квіти і плоди можна побачити приблизно через 5-6 років після посадки, хоча при сприятливих умовах можливо і раніше. Плоди китайський лимонник дає щороку, але можуть виникнути і деякі труднощі. Лимонник китайський, догляд за яким не так складний, вимагає пильної уваги до себе. Якщо головна мета - це рясне плодоношення, то увагу слід приділяти контролю і дотримання всіх зовнішніх умов вирощування.

Починається період цвітіння зазвичай в травні. Коли комахи запилюючи квіти, у рослини квітколоже подовжується, воно набуває вигляду грона. Тут і буде утворюватися приблизно 15-40 штук ягід червоного кольору і з твердою шкіркою. У кожній знаходиться 2 насінини жовтого кольору, вони мають почкообразний форму. Ягоди дозрівають до початку вересня, вони відрізняються соковитістю, ароматом, мають дуже характерний смак. Пізньої осені посадки рекомендується вкривати повітропроникним матеріалом, цілком підійдуть сухе листя.

Користь і в плодах, і в корінцях

цвітіння ліани

Вирощування лимонника - заняття не тільки цікаве, а й корисне. Плоди можна вживати в їжу, заготовляти їх в лікувальних цілях. Крім ягід використовують листя і молоді пагони. Листя висушують природним чином і готують з неї різноманітні чаї.

Якщо ви вирішили використовувати в лікувальних цілях лимонник китайський, заготівля на зиму тоді не буде зайвою. Робиться це в такий спосіб:

  1. Збирати ягоди слід тільки після повного їх дозрівання (брати не дозріли не можна).
  2. Можна віджати сік, він буде використовуватися для приготування сиропів, мармеладу, різних морсів.
  3. Плоди можна сушити гронами або розсипом. Приміщення повинно відмінно провітрюватися. Якщо вирішено сушити в духовці, то буде потрібно близько 3 годин. Температури для сушки досить в 60 ° C. Визначити, що ягоди висушені правильно, можна за кольором. Вони набувають темно-червоний відтінок, шкірка у них стає зморщеною.

Не тільки плоди і листя придатні в їжу. Коріння, насіння, кора, стебла містять в складі схизандрин. Дана речовина сприяє зміцненню нервової системи, поліпшенню апетиту, підвищення фізичної і розумової активності. Схізандрін допомагає поліпшити зір, зняти втому.

Особливо корисні настоянки при напруженої розумової діяльності, при виснаженні, інтенсивних навантаженнях. Відмінне оздоровчий вплив виявляється на шлунок, особливо при гастритах. Лимонник, лікувальні властивості якого відомі давно, допоможе при різних недугах. Свіжі ягоди і чаї можна вживати і здоровим людям в профілактичних цілях. Необхідно тільки враховувати протипоказання. Наприклад, не бажано пити лікувальний чай ввечері і на ніч, інакше буде важко заснути.

Ягідний сік теж корисний. Як його правильно приготувати? Спочатку ягоди треба вимити, потім засипати в простерилізовані банки, закатати їх. Отриманий таким чином сік буде відрізнятися чудовим смаком, його рекомендується додавати в морси, чай по чайній ложці на чашку.

Лимонник - рослина з естетичним зовнішнім виглядом і лікарської цінністю. Ліану без особливих складнощів можна виростити на будь-якому дачній ділянці. Вона любить рясний полив, стійка до заморозків. В іншому вирощування і розмноження досить просте і необтяжливою, доступне навіть для новачків.

Як з насіння отримати привабливе деревце?
Як з насіння отримати привабливе деревце?
Що робити, якщо снігу під рукою немає?
Яка турбота потрібна?
Як його правильно приготувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама