Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лук-батун квітневий посадка і догляд, вирощування

  1. Переваги лука «Квітневого»
  2. Агротехніка
  3. підготовка ґрунту
  4. підготовка насіння
  5. Посів на грядку
  6. Відео - Поради по вирощуванню цибулі-батун
  7. Чим корисні розпушування
  8. Основні агротехнічні параметри
  9. Вирощування «Квітневого» лука як однолітник
  10. Прибирання зелені цибулі-батун

Лук-батун вирощується в аматорському овочівництві, в основному, як багаторічна культура. Але сьогодні з'явилася унікальна технологія його вирощування, як однорічного рослини. Таким чином, урожай можна отримати рясний, кращої якості, а рослини менше пошкоджуються стандартним проблемним захворювань лука, таким як борошниста роса. Для вирощування як в багаторічній, так і в однорічній культурі підходить особливий селекційний сорт батун «Квітневий». Його агротехніка відрізняється від вирощування всіх інших, близьких до Батун луків - слизуна, запашного, шніт-цибулі. Лук-батун вирощується в аматорському овочівництві, в основному, як багаторічна культура

Лук-батун квітневий: посадка і догляд

Зміст покрокової інструкції:

Переваги лука «Квітневого»

Лук-батун «Квітневий» - овоч підвищеної цінності. Він володіє численними властивостями, яких не мають інші представники виду.

  1. Отримання ранніх, найперших вітамінів. «Квітневий» цибулю з'являється буквально з-під снігу і забезпечує вітамінною продукцією на самому початку весни, коли в ній є гостра необхідність.
  2. Якщо вирощувати його під плівкою, рослини досягають повної споживчої зрілості (довжина пера від 35 см) вже в квітні.
  3. У ньому аскорбінової кислоти втричі більше, ніж в ріпчастих луках і в два рази більше, ніж в зелених пір'ї інших представників цибулевого сімейства.

Однак при довгому вирощуванні на одному місці, більше 3-4 років, овоч поступово втрачає свої цінні якості. Рослина починає давати багато квіткових стрілок, на шкоду харчовим характеристикам і зовнішньому вигляду.

Важливо! Для підвищення якості продукції батун «Квітневий» і почали вирощувати однолітниками. І це виявилося ефективно.

Однорічний батун дає врожайність у 1,5 рази більше

Однорічний батун:

  • дає врожайність у 1,5 рази вище, ніж багаторічний;
  • якість врожаю поліпшується на 80%;
  • в молодому віці рослини не вражають небезпечні хвороби.

Агротехніка

Агротехнічні заходи для лука «Квітневого» мають схожу природу з іншими луками. Що стосується умов зростання, тут є істотні відмінності.

  1. Рослина не можна поміщати на знижених ділянках з застійними водами.
  2. Йому не годяться грунту з високою кислотністю.
  3. На пісковиках і торфовищах овоч стрілкою, і сенс його обробітку заради соковитих листя втрачається.
  4. Лук-батун не переносить сусідства бур'янів. Садити його на грунтах, заселених багаторічними бур'янами, марно.
  5. Він не росте або погано росте на мізерних, неродючих грунтах.

Лук-батун не росте на грунтах з високою кислотністю

підготовка ґрунту

Для вирощування цибулі «Квітневого» найбільше підійде ділянку землі з родючим супесчаніком або легкосуглинкові грунтом. Ділянка повинна бути доступний для регулярного поливу, оскільки цибуля потребує вологи. У той же час земля повинна бути дренувати.

Попередники - все баштанні, хрестоцвіті, картопля. Ці рослини залишають після себе вільну від бур'янів землю. Під них зазвичай вноситься органіка.

Лук добре росте на грунті з перегноєм

Для збагачення добре внести перегній. Крім органіки, вітамінного овочу знадобляться і мінеральні підгодівлі у вигляді аміачної селітри, хлористого калію, суперфосфату. Цю трійцю необхідно вносити під посів по 30/20/40 грамів на квадратний метр. У той час як органіку корисніше буде внести осінньою порою.

За осені гряду готують як для однорічного, так і для багаторічного «Квітневого» лука - внесення органіки в поєднанні з зяблевой обробкою ділянки. Це означає глибоку перекопування на штик лопати мінімум. Навесні проводиться боронування (для збереження вологи в грунті на більш довгий термін), розпушування на глибину близько 12 см і заправка мінеральними гранулами.

підготовка насіння

Насіння цибулі-батун «Квітневого» сеят в кінці апреляСемечкі цибулі-батун «Квітневого» сеят в кінці квітня

Насіння цибулі-батун «Квітневого» потрібно сіяти в грунт відкритого типу вже в кінці квітня. Можна порціями проводити досіву до липня.

До речі! Для батуна, який буде сипатися пізніше, можна підготувати гряду і зайняти її пряною зеленню (кріп, скоростиглі салати), раннім редисом, шпинатом. Посів цибулі здійснити після збирання ранніх овочів і зелені.

Для підготовки до висіву насіння необхідно замочити у воді, а потім - в розчиненому з водою мікродобрив. Тримати довго не потрібно, щоб насіння не наклюнулісь - посів проклюнулися насіння здійснити непросто.

Перед посівом насіння цибулі необхідно замочити

Широко застосовується для підготовки насіння батуна спосіб барботирования. Його можна провести, якщо у вас в будинку є акваріум. Це занурення насіння в воду, одночасно з подачею повітря. Лук-батун «Квітневий» реагує на цю процедуру ранньою появою сходів, на тиждень раніше. До того ж барботирование насіння цибулі на 30% збільшує його врожайність.

Посів на грядку

Грунт при посіві повинна бути добре зволожена.

Норма висівки батуна «Квітневого» для багаторічного культивування один - два грами на метр, для однорічного можна підняти норму до трьох грамів. Це дасть ніжне перо і підніме врожайність.

Способів розміщення батуна на грядці існує два:

  • трьома здвоєними рядками;
  • п'ятьма здвоєними рядками.

Три ряди краще - таке розміщення значно полегшує догляд.

Три ряди краще - таке розміщення значно полегшує догляд

Посів цибулі «Квітневого»

Посів проходить в дрібні борозенки, не глибше 2 см. Присипати борозенку після посіву потрібно ущільнити і полити.

Якщо сівши відбувається дуже рано, при ймовірності сильних холодів, можна накрити грядочку плівкою або покривним елементом (лутрасил, спанбонд). Особливо укриття потрібно в нічний час. Під ним температура буде на 5 градусів більше, ніж зовні, що прискорить прорастаемость.

Порада! Як тільки з'явилися перші сходи, поліетилен потрібно відразу прибрати, а ось лутрасил і інший нетканий матеріал - залишити. Він створить комфортні умови для подальшого проростання і захистить ніжні сходи від ласих на молоду зелень шкідників.

Відео - Поради по вирощуванню цибулі-батун

Догляд за цибулею-батуном «Квітневих»

У рік посіву, якщо культура вирощується багаторічників, заходи по догляду прості.

  1. Полив.
  2. Розпушування.
  3. Прополки.
  4. Підживлення.

Розпушування є обов'язковою процедурою для «Квітневого» лука. Його вперше необхідно провести якомога раніше, буквально відразу після появи сходів. Є невелика хитрість, як не пошкодити тонкі цибульні паростки, проводиться перший розпушування. Під час посіву до насіння цибулі-батун потрібно додати (змішати з ними) трохи насіння салату раннього або іншої культури, яка швидко виростає, і стає помітною на грядці. З цієї «маякової» культури і проводиться розпушування борозенок строго по міжряддях.

З цієї «маякової» культури і проводиться розпушування борозенок строго по міжряддях

Розпушування - обов'язкова процедура для «Квітневого» лука

Спушень за сезон має бути не менше шести. Проводяться вони після поливу.

Чим корисні розпушування

  1. При розпушуванні знищуються на 90% бур'яни, які інакше доведеться виполювати вручну.
  2. Воно сприяє кращому збереженню вологи у коренів.
  3. Руйнування ґрунтової кірки покращує повітрообмін в грунті.

Підживлення в перший раз проводиться через тридцять днів після появи сходів. Йде повне мінеральне добриво в грамах - 15 на метр квадратний (азофоска, нітрофоска, нітроамофоска). Другий раз підгодовують через два місяці - калійним добривом в тій же нормі. Перша підгодівля сприяє зростанню, друга покликана допомогти гарній зимівлі.

Перша підгодівля сприяє зростанню, друга покликана допомогти гарній зимівлі

Підживлення цибулі в перший раз проводиться через тридцять днів після появи сходів

На другому році, як тільки сніг почав сходження, з гряди забираються всі рослинні залишки цибулі-батун, проводиться підживлення грунту азотом, грядка накривається покривним матеріалом.

Порада! Укриття здатне прискорити сходи батуна на другому році до десяти днів. Якщо полити під укриття грунт теплою водою, сходи з'являться раніше ще на тиждень.

Що стосується поливу, сухості грунту батун «Квітневий» не вносить також сильно, як замокання. Сухість грунту різко знизить якість продукції, батун піде в стрілку. Тому за вологістю постійно потрібно стежити, контролюючи її рівень.

Лук-батун «Квітневий» не виносить сухий і заболоченій грунту

Основні агротехнічні параметри

Ставлення до світла Батун потрібно багато світла. Вирощування продуктивніше на доступних сонця грядках, звідки навесні сніг сходить першим Кислотність грунту Не переносить кислих земель - їх потрібно вапнувати Особливості поливу Лише один раз щотижня з витратою води на метр квадратний гряди - 10 літрів Родючість грунту Кращі родючі, збагачені органікою Підживлення Восени - органіка до 5 кг на метр квадратний грядки. По весні - аммофоскі або інший повний комплекс Попередники Бобові, капустяні, картопля, гарбузи, кабачки, сидерати Шкідники Цибулева муха і міль, гнилі, пліснява чорна, фузаріоз, борошниста роса, стеблова нематода, іржа лука. Можна справлятися народними методами (зола, мило, тютюн)

Вирощування «Квітневого» лука як однолітник

В однорічній культурі для цього сорту можна використовувати в якості агротехнічного методу посів насіння на розсаду. Це дозволить отримати харчову зелень вже через півтора місяці після перенесення сіянців на грунт. В середині липня є всі шанси покуштувати зеленого «Квітневого» лука врожаю цього року.

В середині липня є всі шанси покуштувати зеленого «Квітневого» лука врожаю цього року

Висажіаніе розсади цибулі

  1. Лук-батун «Квітневий» вирощують «букетний» посівом. Насіння (підготовлені, як і в разі висівання в грунт багаторічників) по 5-6 штук сіються в невеликі п'ятисантиметрову стаканчики.
  2. Грунт використовується родюча, торфосуміш з додаванням піску.
  3. Горщики встановлюються в великий ящик, який накривається плівкою до сходів. 4. Після сходів плівка знімається, а ящики з горщиками відправляються в плівкову або полікарбонатну теплицю, якщо така присутня на ділянці.
  4. У грунт розсаду відкидають, коли вона має 3-4 листочка. Ряди на відстані 20 см, рослини в ряду - на 10 см один від одного.

Розсада «Квітневого» лука

Прибирання зелені цибулі-батун

Можна проводити збір врожаю одноразово, а можна в дві зрізання прибрати зелень, а третім етапом - цибулини. Це якщо він вирощується однолітниками. При багаторічному вирощуванні цибулини прибирати не треба.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама