Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Морозник квітка: фото, догляд, посадка. Чи не для схуднення!

  1. Увага! Морозник отруйний і НЕ повинен вживатися для схуднення! У садовій культурі морозник (Геллеборус)...
  2. Морозник. Вирощування, догляд, розмноження
  3. Морозник в ландшафтному дизайні

Увага! Морозник отруйний і НЕ повинен вживатися для схуднення!

У садовій культурі морозник (Геллеборус) з'явився дуже давно і застосовувався для лікування, як цілющий рослина. Досить теплолюбний морозник чорний (названий за кольором кореня) широко поширився по Європі за часів Римської Імперії. Морозник застосовували для лікування подагри, паралічу, а також епілепсії і шкірних інфекцій. Сучасній медицині відомо, що морозник чорний і деякі види морозника містять небезпечні алкалоїди, які при внутрішньому вживанні можуть викликати запаморочення, блювоту, уповільнення пульсу, набряк горла і задуха. У той же час, існує харчова добавка російського виробництва з морозника кавказького (H. caucasius), виробники якої стверджують, що їх продукт сприяє схудненню, очищенню організму і загальному оздоровленню. Готуючи цю статтю, я зробила пошук по англомовному інтернету. Крім згадки названої харчової добавки з Геллеборус, мені не попалося більше ніде ніякої інформації про застосування морозника для схуднення. Зате в Росії вже були зареєстровані випадки серйозного отруєння харчовою добавкою з морозника кавказького. По-моєму, не варто застосовувати токсичний морозник в надії схуднути, щоб не вийшло за принципом 'гільйотина - кращий засіб від головного болю'. Адже краще бути з зайвою вагою, але живим і здоровим :-).

Адже краще бути з зайвою вагою, але живим і здоровим :-)

Морозник - вічнозелене морозостійка рослина. У висоту різні види і сорти морозника досягають 1 метра. Жорсткі листя морозника, великі, яскраво-зелені розсічені, відмінно зберігаються взимку під снігом і дуже декоративні фактично протягом усього року.

Морозник дуже гарний завдяки великим поникающих квітам, які досягають 13 см в діаметрі і тримаються на рослині з зими до самого літа. Забарвлення квіток морозника: білий, кремовий, блідо-зелений, жовтий, а також всіх відтінків рожевого - від зовсім блідого до насиченого бордового і майже чорного. Особливо цінується морозник з квітками, поміченими рисками або плямою контрастного кольору посередині.

Морозник відноситься до сімейства Лютикова (Ranunculаceae). Рід морозник (Геллеборус) включає близько 20 видів, які відбуваються з центральної, східної і південної Європи і Західної Азії. На природі морозник виростає в передгір'ях, а також в лісах, на луках і в кам'янистих місцевостях на вапнякових грунтах.

На природі морозник виростає в передгір'ях, а також в лісах, на луках і в кам'янистих місцевостях на вапнякових грунтах

цвітіння морозника в нашому регіоні починається в кінці грудня (в теплі роки) або на початку січня. Бутонам і квітам морозника, як і його листю, не страшні морози і сніг. На час цвітіння торішнє листя морозника стають зношеними, вони лежать на землі, відкриваючи середину рослини зі свіжими бутонами. З приходом весняного тепла (березень-квітень), морозник відрощує нові молоді листки. Здається, що морозник цвіте протягом декількох місяців (з грудня-січня до травня-червня); так довго зберігаються на рослині квіти. Насправді, під час дозрівання насіння квітки морозника не в'януть, а висихають прямо на рослині, вицвітаючи до світло-зеленого кольору. Дозрілі насіння висипається з насіннєвих коробочок та масово проростають до осені.

Види і сорти морозника в садовій культурі

Морозник чорний, 'різдвяна троянда' (H. niger) і його численні гібриди. Морозостійкість - від зони 7 . Louis Cobbett - рослина з рожевими квітками і темно-бордовими стеблами. Potter's Wheel - цінується садівниками сорт, відрізняється особливо великими білими квітками.

Potter's Wheel - цінується садівниками сорт, відрізняється особливо великими білими квітками

Морозник східний, 'Роза Великого посту' (H.orientalis) - один з найпоширеніших видів. Рослини відрізняються великим вибором забарвлень (фактично, від білого до чорного), форма пелюсток квітки нагадує зірку. Видова рослина і деякі сорти дуже морозостійкі - від зони 4.

Морозник червонуватий (H. purpurascens) - невелике ранньоквітучих рослина з бордовими квітками.

Helleborus x sternii - рослина з зеленими квітками, які відзначені рожевими і бордовими плямами посередині. Група Blackthorn включає рослини з бордовими стеблами, зеленими квітками, зазначеними зеленим по краях, і сріблясто-сірими листям.

Helleborus torouatus - рослина з темними квітками, природно виростає в центральній Європі (Боснія, Хорватія, Сербія). На основі цього рідкісного виду недавно була виведена група виключно декоративних махрових гібридів морозника 'Парті Дрес' (Party Dress).

Морозник корсиканська, або падуболистная (H. argutifolius) - ефектне рослина до 1 м у висоту з біло-зеленими квітками, які тримаються до півроку. Листя цього виду обрамлені невеликими зазубринками.

Морозник смердючий (H. foetidus) - елегантне тіньовитривала рослина з витонченими, тонко-розсічені листям. Квітки світло-зеленого кольору, підносяться над рослиною на висоту до 80 см. Морозостійкий (від зони 5).

Існує також безліч міжвидових гібридів морозника, які відрізняються високою морозостійкістю (від зони 4).

Морозник. Вирощування, догляд, розмноження

Морозникі воліють півтінь, хоча багато хто з них можуть рости на повному світла або в повній тіні. Морозник любить вологі родючі грунти з нейтральною або злегка лужною реакцією, при цьому з готовністю перенесе літню посуху , Завдяки потужному кореневища. Рекомендується висаджувати морозникі біля стін будинку, зборів або поруч з чагарниками, щоб забезпечити рослині часткове укриття від вітру. У холодних регіонах морозникі потребувати зимовому укритті.



Морозникі розростаються дуже повільно, і тому фактично не потребують пересадки, які вони і не люблять. Якщо ви не плануєте насіннєве розмноження морозника, то не варто чекати рясного самосіву: обріжте квітконоси з вицвітають квітками, а також старе листя під корінь. Після цього слід рясно підгорнути рослину свіжим компостом і замульчувати .

При насіннєвому розмноженні морозника нові рослини зацвітають тільки через 3-4 роки. Щоб домогтися більш швидкого цвітіння, рекомендується розмноження морозника поділом кущів дорослих рослин восени.

Морозникі іноді уражаються грибками. Листя таких рослин покриваються круглими чорними плямами (такі ж плями бувають на уражених листках троянд ). Як і у випадку з трояндами, допомагає обприскування антигрибковими препаратами. Широко уражені листя морозника слід обрізати.

Морозник в ландшафтному дизайні

Морозникі відмінно виглядають серед дерев і чагарників, в природних садах, що імітують світлу лісосмугу , А також в рокарії. Можна використовувати морозник на передньому плані миксбордера. Морозникі відмінно поєднуються з іншими весняними первоцвітами : нарцисом , Крокусом, проліском , Примули, медуницей , Цикламеном, гіацинтом . Дуже добре виглядають морозникі по сусідству з весеннецветущих Ерікою , А також на тлі цветущіго Вовчі ягоди , Пієріс, рододендрона, форзиції і камелії . Квіти морозником придатні для зрізання і сухих букетів . У холодних регіонах можна вирощувати морозник будинку як комнаатное рослина.

Текст і фото: Оксана Джетер, CountrysideLiving.net

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама