Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Насіння блакитний їли: вирощування в домашніх умовах

  1. Вирощування блакитний їли з насіння в домашніх умовах
  2. Пересадка саджанців блакитної ялини

Насіння блакитний їли: збір, обробка, пророщування

Насіння блакитний їли збирають з шишок і використовують для вирощування елітного хвойного дерева. Культуру розводять в декоративних цілях. Характерний колір і пишна хвоя прикрашають дачі, присадибні ділянки і території перед адміністративними будівлями.

Вирощування блакитний їли з насіння в домашніх умовах

Збір матеріалу для посадки починається в грудні. Самостійна сортування збільшує схожість - покупні екземпляри виявляються незрілими. Шишки збирають в місцях зростання дорослих дерев: парках або заповідниках.

Шишки збирають в місцях зростання дорослих дерев: парках або заповідниках

Джерело: Depositphotos

Насіння блакитний їли добувають з шишок - їх збирають самостійно

Обробка насіння:

  • У лютому шишки поміщають в мішок з тканини.
  • Залишають в приміщенні при температурі повітря +20 ... + 25 ° C для просушування.
  • Через 14 днів посадковий матеріал акуратно перетирають в мішку. Це допомагає крилатці відокремитися від зерен.
  • Насіння промивають під проточною водою - для видалення ефірних масел.
  • Просушують, поміщають в скляні контейнери. Щільно закривають.

Банки залишають в холодильнику до посівного місяці - березня або квітня.

Для вирощування Pīcea pūngens у відкритому грунті роблять парник. Заповнюють грунтом з лісу, з-під хвойних рослин. Лісова земля містить міцелій грибів - грибницю. У природних ареалах ця структура вбирає шкідливі речовини, сприяє харчуванню та насиченню їли вологою. Грунт перемішують з піском і торфом. Ялинові зерна висівають на відстані 3 см, попередньо ущільнивши землю.

Насіння Pīcea pūngens вимагають висаджування у відкритий грунт протягом 45 годин після вилучення з холодильника.

Присипають сумішшю з хвойних тирси і торфу. Пропорція субстрату - 1: 1. Товщина шару - 1 см. Грунт зрошують з пульверизатора і накривають плівкою. Теплицю провітрюють 1 раз в 24 години. Через 21 день з'являються сходи. Сходи проріджують: відстань між рештою паростками - 5-6 см. Вносять комплексну підгодівлю для хвойних культур. Кожен день в ранкові години розсаду зрошують водою. У парнику ялинки ростуть 1 рік, до настання наступного весняного сезону.

Пересадка саджанців блакитної ялини

Пересадку починають по весні, поки молоді рослини не пустилися в ріст. Корінці викопаних саджанців бояться перебування поза грунту. Занурюють в гель "Максі-Марін" або глиняну бовтанку. Садять за схемою:

  • на відстані 25-30 см формують рядки;
  • дистанція між паростками - 15 см;
  • в поглиблення підсипають грунт, зібраний з-під хвойних.

В таких умовах рослини залишають до 3 років. Допустимий бар'єр виживання саджанців - 50%.

Культура не приживається на вапняних або сухих місцевостях з мізерним шаром родючого чорнозему. Чи не підходять ділянки після зняття кукурудзи або картоплі.

Вирощування здорового міцного екземпляра блакитний їли займає до 5 років. Дерева прикрашають ділянку, доповнюють ландшафт хвойної текстурою і блакитним фоновим кольором.

Читайте також: ялівець скельний сорти Блю Ерроу

(Visited 46 times, 1 visits today)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама