Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки на сітці в теплиці, фото / Вирощування рослин на шпалерах своїми руками

  1. різновиди сіток
  2. Особливості застосування та переваги шпалерної сітки
  3. Правила та особливості установки
  4. Виготовлення своїми руками
  5. етап складання
  6. особливості вирощування

Власники земельних ділянок все більше схиляються до того, що для підвищення якості та кількості врожаю слід вирощувати огірки на сітці в теплиці. На думку більшості дачників, такий спосіб вирощування овочевих культур ідеальний не тільки для закритого грунту, але також має величезні переваги на відкритому просторі. Коли огірки вирощуються в домашніх умовах, необхідність в сітці відпадає, а на її заміну приходить квіткова драбинка.

Якщо правильно підібрати і сформувати сітки для огірків, то з'явиться можливість отримати великі обсяги врожаю від будь-якого виду культури. При цьому кущі не будуть створювати перешкод один одному у зв'язку з тим, що конструкція сітки надає для кожної лози індивідуальний шлях. Такий спосіб дозволить кожному чагарнику отримувати максимум ультрафіолету. А завдяки тому, що формування і зростання рослин буде проходити в вільних територіальних умовах, їх плоди уникнуть деформації.

Для початку необхідно організувати пересадку розсади в спеціально підготовлений грунт для її адаптації в нових умовах. Закінчивши захід, ви можете переходити до етапу формування сітки для вирощування огірків, їх підв'язці і іншим маніпуляціям.

Власники земельних ділянок все більше схиляються до того, що для підвищення якості та кількості врожаю слід вирощувати огірки на сітці в теплиці

різновиди сіток

для вирощування огірків в теплиці з полікарбонату чи іншого виду спорудженні існують такі різновиди сіток:

  • Пластикова сітка, що характеризується витримкою значних навантажень і високу зносостійкість;
  • Шпалерна мережу, що володіє високою міцністю, може використовуватися багаторазово. Якщо планується вирощування огірків на сітці, то даний варіант ідеальний. Висока ціна.

Особливості застосування та переваги шпалерної сітки

Затребуваність шпалерної мережі серед городників пояснюється такими властивостями, як міцність, довговічність і відсутність складнощів в експлуатації.

Завдяки тому, що шпалери мають осередки великих розмірів, процес підв'язки чагарників набагато спрощується. Висока тканинна міцність сприяє витримуванню підвищених навантажень.

Серед особливостей шпалерної мережі виділяється можливість використання вертикального способу кріплення. Його перевага полягає в можливість заощадити площа тепличного споруди.

Крім того шпалери зручні в застосуванні на території невеликих конструкцій. Огудина мають можливість своїми силами причепитися до шпалерної сітки, що призведе в подальшому до витягування рослини вгору і міцної фіксації в своїй комірці.

Ще однією перевагою розташування мережі вертикальним способом є можливість отримання рослинами потрібної кількості сонячного тепла і світла, без дотику до землі плодами і листям. Це призведе до захисту рослини від зараження грибком і іншими захворюваннями.

В період збору врожаю з шпалерної мережі не виникає особливих труднощів. У зв'язку з цим зібрати урожай можна досить швидко.

Так як сітка для огірків має опорну конструкцію, якій властива простота в перестановці і розбиранні, вона характеризується високим ступенем міцності.

При необхідності шпалери без праці згортаються в рулон, який не займе багато місця при зберіганні.

В процесі виготовлення шпалерної мережі можуть використовуватися натуральні і синтетичні матеріали. Більшість дачників віддають перевагу синтетичним матеріалам через володіння високими показниками вологостійкості і довговічності.

Вирощування на сітці вертикальним способом має ряд переваг:

  • Суттєво економить площу тепличного приміщення завдяки вертикальному напрямку овочевих культур при зростанні;
  • Скорочує ризик виникнення процесу гниття і захворювання, що впливає на врожайність;
  • Робите процес збору врожаю легким і швидким;
  • Надає можливість рідше підгодовувати і поливати рослини.

Правила та особливості установки

Для правильної установки шпалерної мережі не буде потрібно особливих знань і багато часу. Найголовніше - правильно змонтувати опорні стовпи, яке після служать підставою для фіксації натяжної полотна.

Місцем для монтажу стовпчиком є ​​краю тепличного споруди. Як заміну стовпів можуть виступати дуги з пластика або металу. При виборі основи слід звернути увагу на рівень її міцності, який повинен бути досить високим для витримки значного навантаження. Після того, як варіант опори обраний, можна приступати до етапу їх вкопування в грунт з урахуванням глибини від 30 до 40 см. Далі земля повинна бути щільно утрамбована.

Щоб виростити огірки в теплиці, можна вибрати шпалери потрібного діаметру форми осередків. Оптимальним варіантом є шпалери, які характеризуються 10-сантиметровим діаметром.

В процесі покупки шпалери повинні бути схильні до перевірки на міцність. Так як є ризик появи розриву, то допустити це в теплиці можна через можливе нанесення збитку рослинам.

Укладання полотна повинна відбуватися між опорними кілками за умови покриття всього простору грядки. Початком кріплення шпалерної мережі стане нижня частина теплиці, поступово переходячи вгору. Допомога в натягуванні полотна нададуть мотузки. У зв'язку з тим, що основні навантаження припадають на центр споруди, слід приділити максимум уваги фіксації шпалери в цих місцях.

Якщо ви вирішили вирощувати огірки на сітці в теплиці, то необхідно уважно стежити за кожним етапом стеблового розвитку. Коли огудина досягнуть певного зростання, то у них з'являється необхідність у вертикальній опорі, яку забезпечать шпалери. При відсутності такого пристосування стебла рослини опиняться на землі, що призведе до псування плодів.

При досягненні розсадою огірків зростання до 15 см слід переходити до етапу прикріплення своїми руками двох листочків до нижньої осередку. Через деяку тривалість часу відбудеться поява нових листочків і пагонів з бічних сторін стебел, які також потребують до фіксації до шпалерної сітки. При досягненні стеблом зростання, відповідного верхньому ярусі, потрібно своїми руками Прищепа огірки в теплиці для того, щоб забезпечити свободу новим відростках з бічних сторін.

При досягненні стеблом зростання, відповідного верхньому ярусі, потрібно своїми руками Прищепа огірки в теплиці для того, щоб забезпечити свободу новим відростках з бічних сторін

Виготовлення своїми руками

При бажанні шпалери можна виготовити своїми руками після переглядів відповідних відео. На тривалість робіт вплинуть такі фактори, як розмір земельної ділянки та використовуваний при будівництві матеріал. Після переглядів матеріалів, що стосуються процесу монтажу таких конструкцій, можна виділити 3 варіанти:

  • Шпалери з сіткою;
  • Варіант з дерев'яних рейок;
  • Шпалери з гумового колеса від велосипеда.

При вирощуванні огірків на сітці, тривалість її виготовлення своїми руками залежить від наявності необхідних матеріалів:

  • На грядках, тривалість яких доходить до 9 м, будуть потрібні 3 стовпа з дерева або металу. Їх тривалість в висоту повинна бути в межах від 2 до 3 м, а діаметр - між 3 і 5 см;
  • При створенні шпалерної сітки для огірків своїми руками буде потрібно наявність двох рейок, тривалістю від 4 до 4,5 м;
  • Якщо огірки в теплиці будуть підв'язувати до сітки, то для її створення буде потрібно дріт;
  • Також варто озброїтися інструментами типу молотка і цвяхів.

етап складання

Щоб організувати вирощування огірків на сітці, потрібно здійснити її збірку своїми руками. Це можна зробити за допомогою переглядів відео матеріалу в інтернеті або докладної інструкції нижче.

  • Стовпи в кількості 3-х потрібно вкопати в землю. . Від одного до іншого стовпа має бути відстань в межах від 4 до 4,5 м. Кріплення основи повинен бути міцним, щоб уникнути її хитання. При правильно організованому кріпленні стовпів, ризики руйнування конструкції зникають;
  • Далі цвяхами слід зафіксувати рейки до верхньої частини стовпів;
  • Якщо огіркові батоги будуть чіплятися за шпалерну сітку, то необхідно її
  • зафіксувати між укопаними кілками. При створенні сітки своїми руками потрібно дріт і мотузка. Процес складається з наступних дій: вбиваються цвяхи на кожному стовпці з урахуванням відстані в 70 см, далі закріплюється щільна дріт на цвяху одного стовпчика і тягнеться до цвяха, який стоїть поруч стовпа;
  • Після слід перейти до етапу вбивання в землю невеликих кілків поруч з майбутнім місцем проживання куща розсади;
  • За допомогою нарізаною потрібної довжини м'якого дроту необхідно доробити шпалерну сітку. Для цього дріт фіксується до рейки зверху, далі спускаючись по напрямку вниз, переплітається з дротом, натягнутої впоперек, і прибивається до свого кілочка.

Результатом стає конструкція для вирощування огірків у вигляді комірчастої сітки.

Результатом стає конструкція для вирощування огірків у вигляді комірчастої сітки

особливості вирощування

Для отримання максимального врожаю потрібно правильно підготовлений грунт і висадка розсади.

  • Наступ осені означає початок робіт з викопування канави, глибина і ширина якої досягають 60 см. Її тривалість збігається з довжиною шпалери;
  • Далі слід підготувати суміш з таких добрив, як курячий послід, козячий, коров'ячий і кінський гній, а також зола (в пропорціях 1: 3: 6: 6: 3). Даною сумішшю слід заповнити канаву до верху, після чого присипати землею і сформувати грядку;
  • За тривалість зимового періоду відбудеться гниття гною і зменшення грядки. При настанні весни слід переходити до етапу викопування в тому ж місці нової канави по глибині 10- 15 см і висадці розсади з урахуванням 20-сантиметрового відстані від однієї рослини до іншої;
  • Для збереження рихлості грунту для огірків необхідно використовувати сухе листя або солому в якості укривного матеріалу;
  • При правильному поливі розсади, вода теплого стану повинна потрапляти тільки під корінь рослини;
  • Як тільки огірки досягнуть потрібної висоти, їх слід своїми руками направити до верху по сітці і при необхідності здійснювати підв'язку;

Подивившись відео, можна правильно виконати процес висадки розсади та догляду за культурою за всю тривалість їх зростання і розвитку.

При використанні даного способу можна домогтися великого врожаю. Такі шпалери стануть незамінними помічниками і в процесі вирощування інших культур, типу помідорів, витких квітів, малини і ожини. Також шпалерная конструкція не вимагає особливих зусиль в процесі складання своїми руками і за невелику тривалість часу може бути розібрана.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама