Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки в мішках - вирощування, особливості посадки і догляд за рослинами

  1. У чому плюси способу вирощування огірків в мішках?
  2. Підготовка матеріалів для посадки
  3. У чому суть методу, які умови вирощування огірків в мішку?
  4. Висновки про вирощування овочів в мішках

Щоб займатися овочівництвом, необов'язково мати дачну ділянку. Цілком успішно можна вирощувати огірки і вдома. Наприклад, на балконі або у дворі. Для цього використовують мішки з прорізами. Свіжі і малосольні огірочки, отримані таким методом, завжди будуть на столі. Щоб займатися овочівництвом, необов'язково мати дачну ділянку Головне знати деякі нюанси і слідувати інструкції. Про те, як виростити огірки в мішках з прорізами, розповість стаття.

У чому плюси способу вирощування огірків в мішках?

Такий цікавий метод, як вирощування огірків в мішках, має масу достоїнств. Однак і недоліки у нього теж присутні. Щоб зрозуміти, чи варто пробувати культивувати овочі в мішку, важливо знати, які є негативні і позитивні сторони у даній технології.

Отже, до основних переваг слід віднести: Отже, до основних переваг слід віднести:

  1. Можливість заощадити площа. Деякі займаються вирощуванням огірків на балконі.
  2. Потреба формувати грядки відпадає.
  3. Не потрібно прополювати культуру, боротися з бур'яном рослинністю.
  4. Коренева зона чагарнику не пошкоджується Медведков. Чи не розвивається коренева гниль.
  5. Плоди дозрівають набагато раніше, ніж при вирощуванні на звичайній грядці. Приблизно, на два тижні.
  6. Збирати врожай дуже зручно.

Правда, зустрічаються і негативні відгуки про вирощування огірків в мішках будинку Правда, зустрічаються і негативні відгуки про вирощування огірків в мішках будинку. Серед них варто виділити такі:

  • Оптимальну вологість в мішках підтримувати досить важко. А в перезволожений грунті культура починає гнити і гине.
  • Підтримувати температуру також складно. А надвисокі показники нерідко призводять до знищення кореневої системи.
  • Необхідність проведення ряду підготовчих робіт.

Підготовка матеріалів для посадки

Якщо планується посадка огірків в мішках з землею в теплиці, підготовчі роботи потрібно починати на початку травня місяця.

До цього часу потрібно вже придбати насіння певного сорту і висіяти їх у невеликі ємності для пророщування До цього часу потрібно вже придбати насіння певного сорту і висіяти їх у невеликі ємності для пророщування. Також важливо визначитися з тим, якою буде посадка овочу в мішках: в одній тарі буде висаджено один або кілька молодих паростків.

Висаджувати розсаду в ємність, щоб отримати якісні огірки в мішках, треба пізньої осені. Уже до середини літа зазвичай виростає огіркове деревце, і з'являються перші плоди. Звичайно, багато що залежить від сорту рослини і дотримання правил догляду за ним.

для вирощування огірків підійдуть будь-які мішки. Наприклад, сміттєві, поліетиленові. Головне, щоб тара була досить ємною, щільною. Оптимальний розмір - від 70 до 120 літрів. Поліетиленові мішки мають високу міцність, стійкі до механічних пошкоджень. Також проводиться вирощування огірків в мішках з-під цукру, в засолювальних мішках. Останні особливо рекомендовані до використання. Адже їх щільність найвища, дорівнює 48-115 г / м.кв. Вони виготовляються з рукавної поліпропіленової тканини з плетінням.

У продажу представлені різні види мішків: У продажу представлені різні види мішків:

  1. Прості білі. Їх щільність досягає 200 г / м.кв.
  2. Зелені або сірі. Це вироби з вторсировини. Вони істотно поступаються за міцністю білим ємностей. Однак для вирощування огірків цілком годяться. Тим більше що їх вартість на порядок нижче, ніж у білих мішків.

Перед тим, як вирощувати огірки в мішках для сміття або з-під цукру, необхідно крім самої тари підготувати і ряд інших пристосувань. Так, буде потрібно дерев'яна палиця двометрової висоти. На її вершині слід вбити цвях. До нього будуть кріпитися мотузки. Також потрібно буде 4 відрізка порожнистої трубки. Наприклад, шланга. Довжина кожного відрізка - 1 метр. У кожному елементі просвердлюють в шаховому порядку отвори. Треба це для дренажу грунту. Стане в нагоді і широкий скотч.

У чому суть методу, які умови вирощування огірків в мішку?

Коли всі матеріали підготовлені, переходять до вибору місця розміщення мішка з огірками, при цьому ідеальним варіантом є півтінь.

Тоді листя не будуть страждати від палючого сонця. Щоб грядка була більш стійкою, викопують неглибоку яму під мішок. Далі беруть тару і заповнюють її наполовину родючим грунтом. Тоді листя не будуть страждати від палючого сонця Бажано приготувати суміш торфу, перегною, гною і землі. Або ж купити вже готову грунт в магазині. Щоб мішок не порвати, його обмотують скотчем.

Далі в центрі вбивають палицю дерев'яну. Це свого роду опора. По ній будуть підніматися батоги рослини. На відстані 10 сантиметрів розміщують трубки. Після цього ємність засипають землею майже доверху. Край мішка завертають, формуючи невисокий бортик. Грядка готова. Далі проводиться посадка огірків в мішках поліетіленовихлібо з-під цукру.

В одному мішку зазвичай розміщують кілька насіння. Прокльовується вони набагато швидше, ніж на звичайній грядці. Можна використовувати також і розсадний спосіб. Після посадки проводять зрошення. Поливають через пластикові трубки. Надалі зрошують один раз в декілька днів.

Коли на паростку з'явиться 5-6 листочків, виконують його підв'язку до центральної шпалері. Якщо дачник хоче насолоджуватися смачними огірками більш тривалий період, то рекомендується висаджувати овочі різного терміну дозрівання.

Висновки про вирощування овочів в мішках

Таким чином, вирощування овочів в мішках - відмінний спосіб заощадити простір на дачній ділянці, а також ідеальний вихід для тих, у кого немає городу, але є бажання ласувати свіжими і корисними огірочками Таким чином, вирощування овочів в мішках - відмінний спосіб заощадити простір на дачній ділянці, а також ідеальний вихід для тих, у кого немає городу, але є бажання ласувати свіжими і корисними огірочками. Щоб отримати огірки в мішках вирощування і догляд повинні проводитися з урахуванням ряду правил. В принципі, нічого складного в такому способі культивування немає. До того ж, цей процес не тільки простий і корисний, а ще й дуже захоплюючий. Також читайте статтю: Огірки в бочці: вирощування і основні вимоги до ємності для посадки культури .

У чому плюси способу вирощування огірків в мішках?
У чому плюси способу вирощування огірків в мішках?
У чому суть методу, які умови вирощування огірків в мішку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама