Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

огіркові хитрості

  1. Терміни посадки огірків
  2. Як правильно огірки вирощувати?
  3. Як правильно про огірки піклуватися?

Зелений і ароматний, хрусткий і апетитний, з пухирцями і без. Все це про огірок, без якого не обходиться жоден город в Росії.

Взагалі, вирощування огірків - процес цікавий і вкрай приємний, а головне швидкий, адже якщо правильно вибрати терміни, то вже через 1,5-2 місяці після посадки, можна насолодитися першими солодкими і хрусткими огірочками.

Скажу відразу, що у кожного садівника є свій правильну відповідь на питання: "як правильно огірки вирощувати, щоб отримати хороший урожай? Тому я лише хочу поділитися тим, які способи посадки огірків , На мій погляд, не тільки прості і раціональні, а й насправді ефективні, тому як я суджу по урожаю, який знімала в різні роки, проводячи свої експерименти.

Терміни посадки огірків

У середній смузі Росії оптимальні терміни посадки огірків припадають на середину травня і аж до початку червня. А в південних районах Росії працює два терміни посадки огірків, один весняний (квітень - початок травня), другий - червневий.

Тому робимо наступне: вибираємо самий сонячний ділянку на городі, перекопують його, робимо гряду шириною не більше 60 см, на ній розгрібаємо борозенки для поливу, поливаємо теплою водою і переходимо до добрив. В ідеалі це має бути гній, якщо немає, то замінюйте його торфом, соломою, тьмяної листям і навіть яєчною шкаралупою. Органічні добрива потрібно укласти поверх гряди.

Потім накриваємо гряду чорною плівкою, шириною в один метр. А для поливу грунту під плівкою можна використовувати крапельне зрошення або просто пластикові пляшки, у яких відрізаються денця і ставляться шийками вниз по центру гряди. Плівка ширше, ніж грядка, тому її краю підгортаємо грунтом.

Через кілька днів, коли грунт прогріта, наступають терміни посадки огірків. Садимо в два ряди прямо по плівці: робимо хрестоподібні насічки ножем, в лунку додаємо трохи субстрату, проливаємо водою, опускаємо по 1-2 насінини не глибше ніж на 2-3 см. Ось посадка насіння огірків завершена, зверху присипаємо покривний матеріал жменею землі, так середовище буде завжди волога, насіння швидко зійдуть.

У разі якщо ви заздалегідь потурбувалися і виростили розсаду огірків будинку, то і тут все гранично просто. Готуємо грядку, проливаємо її, удобрює і висаджуємо розсаду. Потім ставимо сталеві дуги і натягуємо прозору плівку. Парниковий ефект огіркам забезпечений.

Як правильно огірки вирощувати?

За типом вирощування огірки бувають: горизонтальні, що стеляться по землі і вертикальні, які необхідно підв'язувати до шпалери. Правда останнім часом, велика частина гібридів все-таки розрахована на вирощування по вертикалі. І урожай виходить багатим, і догляд нескладний, та й місця вони займають набагато менше.

Розглянемо як правильно посадити насіння огірків обох типів:

  1. При посадці насіння огірків вертикального типу, викопуються довгі вузькі грядки (довжина - будь-яка, ширина 60 см). Висаджується розсада в шаховому порядку, по обидва боки гряди. Відстань між кущами в ряду 20-25 см, міжряддя не більше 40 см. Шпалеру встановити по центру, а якщо ширина дозволяє (більше 80 см), можна по центру висіяти кукурудзу, тоді огірочки будуть витися по «живий» шпалері, при цьому і урожай буде подвійним.
    Поки розсада ще не зміцніла і погода не балує жаркими днями, огірки правильно буде прикрити покривним матеріалом.
    Під час росту коріння огірків досить часто виявляються на поверхні, тому бажано замульчувати грядку по корінню перегноєм.
  2. Якщо дозволяє місце, можна висаджувати огірки горизонтального типу. Вибирається сонячне, краще піднесене місце. місце під огірки можна скопати як у вигляді довгої грядки, так і способом створення круглих клумб: копає грунт по колу десь 1 кв м в діаметрі, потім вноситься полежати гній або перегній, по краях формуються борту 7-10 в висоту. Далі по колу висаджуються насіння огірків - на кожну лунку по 3-5 рослин. А самі кола розташовуються на пристойній відстані - 1 - 1,5 метра одна від одної.

А самі кола розташовуються на пристойній відстані - 1 - 1,5 метра одна від одної

Як правильно про огірки піклуватися?

  • Як правило, основну батіг прищипують за п'ятим листочком. Спочатку можуть з'явитися кілька пустоцвітів, потім видно, як дружно йде зав'язь. І якщо забезпечити правильний полив теплою водою, нові зеленці з'являються постійно.
  • Полив здійснюється тільки теплою водою не нижче +20 °, при цьому, правильно лити строго під корінь, щоб вода не потрапляла на листя, від цього лист починає швидко втрачати декоративність, жовтіти. Я ж завжди збираю пластикові пляшки, прибираю денце, а по горловині роблю проколи, і при посадці огірків, баклажанів і перців, закапую у кожного кореня по пляшці, а коли приходять терміни поливів або підгодівлі, наповнюю пляшки водою, яка поки просочиться до коріння зігрівається і листя не намокають, та й вистачає такого поливу на кілька днів, в залежності від погоди.
  • Іноді буває, і вологи, і підгодівлі вистачає, і зростання чудовий, а плодів все немає. Щоб виправити ситуацію, полив на час припиняють. Як тільки листя злегка подвянут, відразу з'являється зав'язь. Звичайно потім і підгодівля, і поливи поновлюються.

Так, постійне плодоношення буде тільки тоді, коли урожай забирається постійно, а не від випадку до випадку. Правильно буде збирати зеленці щодня, ну, в крайньому випадку, через день. Переростків на кущі не можна залишати, а то нових не буде, всі сили куща старі заберуть.

В принципі нічого складного в посадці насіння огірків немає, головне щоб погода стояла гарна, а настрій був робочий. Бажаю всім багатого врожаю солодких, хрустких зеленцов!

Як правильно про огірки піклуватися?
Скажу відразу, що у кожного садівника є свій правильну відповідь на питання: "як правильно огірки вирощувати, щоб отримати хороший урожай?
Як правильно огірки вирощувати?
Як правильно про огірки піклуватися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама