Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Петрушка: вирощування з насіння на підвіконні, догляд в домашніх умовах

  1. Сорти петрушки, придатні для вирощування вдома
  2. Особливості вирощування петрушки з насіння
  3. посадка рослини
  4. Догляд за сходами
  5. Посадка петрушки будинку: відео

свіжа   зелень   в домашніх стравах - що може бути краще свіжа зелень в домашніх стравах - що може бути краще. Але найчастіше, куплена в магазині або на ринку, зелень буває досить грубій і не дуже смачною. А в холодну пору року і поготів. Але ж так хочеться вдосталь насолодитися зеленушкой навіть взимку. Вихід простий: можна спробувати виростити петрушку на підвіконні. Сьогодні ми розповімо про особливості вирощування петрушки на вашому підвіконні: посадці, догляду і т.д.

Сорти петрушки, придатні для вирощування вдома

Петрушка - пряна рослина, за своїми біологічними характеристиками відноситься до коренеплодів. Належить до сімейства селерових . Петрушка - дворічна рослина, в перший рік «життя» дає велику кількість листя і утворює коренеплід, а в другій - насіння.

Вирощувати петрушку в домашніх умовах можна як коренеплодами, так і насінням. Для другого варіанту потрібно затратити більше зусиль. Тому щоб полегшити собі завдання, посадку петрушки насінням краще здійснювати або навесні, або в кінці літа, оскільки в цьому періоді року сонячного світла і тепла буде більш, ніж достатньо.

Існує кілька основних різновидів петрушки:

  • листова звичайна - сорти цієї петрушки дають не дуже багату зелень (але цілком достатню для вживання в їжу) з насиченим смаком, мають потужну кореневу систему, містять велику кількість корисних речовин;
  • листова кучерява - сорти такий петрушки відрізняються ніжним смаком, багатою зеленню і красивим зовнішнім виглядом, але за кількістю корисних властивостей поступаються першого різновиду;

листова петрушка

  • коренева - кількість зелені незначне: вона відрізняється досить великою жорсткістю і не дуже насиченим смаком, зате корінь виростає дуже потужним (зовні нагадує плід моркви) і пряним. Найчастіше використовується в супах і соління.

Порада. При виборі відповідного виду петрушки майте на увазі, що кореневу можна вживати в їжу разом з коренеплодами, а ось у листової придатні в їжу тільки листя (вона і коренеплодів особливо не має).

В принципі, для вирощування на підвіконні цілком підійдуть будь-які сорти петрушки, але, все ж краще віддати перевагу ранньостиглий.

До найбільш популярним ранньостиглий сортів відносяться: Звичайна листова, Глорія, Астра, Зелений перли, Ворожка, і ін. Ми перерахували сорти листової петрушки (як звичайної, так і кучерявої), оскільки в домашніх умовах її вирощують, в основному, в якості ароматної приправи до м'яса, різноманітним супів, салатів, піци і т.д., а значить, зелень нам потрібна ароматна і смачна.

Особливості вирощування петрушки з насіння

Петрушка, посаджена насінням, вимагає досить копіткої і регулярного догляду. Крім того, вона повільно зростає, так що перший «урожай» ви зможете отримати лише місяці через півтора після посадки насіння в грунт. Зате кущі петрушки будуть давати врожай і навесні, і влітку, і до осені.

посадка рослини

Перед посадкою насіння їх слід залити теплою водою на кілька діб (воду бажано міняти хоча б раз на добу). За пару годин до посіву в грунт насіння можна замочити в марганцевої воді. Потім ретельно висушити. Завдяки таким нехитрим маніпуляціям перші сходи з'являться швидше, і розмноження відбуватиметься стрімко.

Завдяки таким нехитрим маніпуляціям перші сходи з'являться швидше, і розмноження відбуватиметься стрімко

Щоб петрушка активно росла, забезпечте їй достатнє освітлення

В якості ємності для вирощування петрушки насінням відмінно підійдуть довгі контейнери, які використовуються для озеленення балконів. Головне, щоб в ємності були отвори для відходу зайвої вологи. Оскільки петрушка - рослина невибаглива, то для її вирощування підійде практично будь-яка грунт. Прекрасним варіантом буде готова грунтова суміш для фіалок або ж суміш з біогумусу і кокосового волокна в співвідношенні 1: 2.

Порада. Переді тим як заповнювати ємність для вирощування петрушки, викладіть на дно шар керамзиту висотою близько 2-3 см (він буде виконувати роль дренажу).

Заповнюємо ємності підготовленим грунтом і рясно поливаємо його теплою водою. Проробляємо в грунті борозни завглибшки близько 2 см і засипаємо туди насіння петрушки. Зверху присипаємо її шаром землі і трохи зволожуємо водою. Щоб прискорити ріст саджанців, можна накрити ємності з посадженими насінням щільною плівкою і поставити в темне і тепле місце. Посіви необхідно поливати кожні два-три дні по кілька разів на добу.

Догляд за сходами

Коли через шар грунту прорвуться перші сходи, плівку вже можна зняти і перенести ємність в добре освітлене місце. Щоб розмноження молодого рослини відбувалося згідно тимчасовим нормам, йому необхідний якісний догляд: регулярний полив, проріджування, достатня кількість тепла і світла.

Порада. Ні в якому разі не допускайте ні пересихання грунту, ні її надмірного зволоження. Земля повинна бути злегка вологою. Тому якщо в приміщенні досить сухий і гарячий повітря, полив повинен бути щоденним.

Намагайтеся дотримуватися оптимальний для петрушки тепловий режим - в межах 20 градусів з плюсом. Якщо температура буде вище цієї позначки або нижче 15 градусів, то зростання культури істотно сповільниться.

Петрушка має потребу в невеликій добриві: досить пару раз до появи «дорослих» сходів підгодувати грунт азотно-калієвих добривом.

У разі, коли петрушка вирощується в холодну пору року (восени або взимку), необхідно обов'язково «продовжувати» їй світловий день за допомогою лампи денного світла. Місяця через півтора петрушка повинна досягти оптимальної висоти - близько 10 см, тоді її можна підрізати і споживати плоди своєї праці.

Наш матеріал добігає кінця, Сьогодні ми з вами розглянули особливості вирощування петрушки в домашніх умовах. Наведені в статті інструкцій і ви зможете виростити багатий урожай на своєму підвіконні. Бажаємо успіхів!

Посадка петрушки будинку: відео

Вирощування петрушки на підвіконні: фото

Вирощування петрушки на підвіконні: фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама