Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка картоплі під солому: відео та рекомендації

  1. Чудеса картопляної агротехніки
  2. Картопля під соломою
  3. Відео: Збираємо урожай картоплі з-під соломи

Удосконалення і пошук нових технологій вирощування картоплі розвивається разом з технічним прогресом і розвитком хімічної промисловості. Проте, існують забуті, але перевірені не одним поколінням хліборобів способи - екологічні і нетрудоемкие, що особливо привабливо для міського жителя, не надто жалующего важка фізична праця на своєму дачній ділянці . Один з таких способів - посадка картоплі під солому.

  1. Чудеса картопляної агротехніки
  2. Картопля під соломою
  3. Відео: Збираємо урожай картоплі з-під соломи

Чудеса картопляної агротехніки   Картопля під соломою   Відео: Збираємо урожай картоплі з-під соломи

Чудеса картопляної агротехніки

У чому ж переваги такої технології вирощування? Якщо коротко, то на відміну традиційних способів посадки і догляду за картоплею тут не треба перекопувати землю, копати лунки і траншеї для посадкового матеріалу, поливати , Підгортати і прополювати грядки від бур'янів.

Скажете - фантастика? Ні, просто не дарма кажуть, що лінь рухає прогресом. Все очевидно геніальне знаходиться на поверхні, і в даному випадку - багатий урожай картоплі під звичайною соломою.

Ще один плюс: даний метод посадки дає відмінні результати на обмеженій ділянці землі. Досвідчені дачники, експериментують з різними сортами, стверджують, що з однієї сотки таким способом збирають до 6 центнерів картоплі.

причому гарному врожаю не перешкода ні посушливе літо, ні проливні сезонні дощі. Єдина неприємність, яку неможливо уникнути - це відлов колорадського жука, ну куди ж без нього?

Картопля під соломою

Перед закладанням бульб розпушують смугу під посадку за допомогою плоскореза Фокіна на глибину 5-7 см. Грунт повинна бути вологою, але не мокрою. Потім прямо на поверхню землі викладаємо картоплю.

Навіть якщо ви вирішили поекспериментувати на невеликій ділянці, не скупіться на хороший посадковий матеріал , Вибирайте здорові пророщені бульби середніх і великих розмірів.

Навіть якщо ви вирішили поекспериментувати на невеликій ділянці, не скупіться на хороший   посадковий матеріал   , Вибирайте здорові пророщені бульби середніх і великих розмірів

Тим же плоскорезом формуємо над кожною картоплиною невеликий горбок землі, після цього весь рядок вкриваємо шаром соломи товщиною до 200 мм. У міжряддях можна укласти стебла сухого соняшнику або очерету, подрібнивши його гострої лопатою.

У міжряддях можна укласти стебла сухого соняшнику або очерету, подрібнивши його гострої лопатою

Відразу після посадки бульби не укладайте на них занадто товстий шар соломи, він буде перешкоджати прогріванню грунту і сповільнювати зростання рослин. Після появи над соломою перших паростків в висоту 10 см, на грядки знову підсипають солому (до 25 см), укладаючи її навколо пагонів.

Власне, на цьому весь догляд за картоплею і закінчується. Полоти бур'яни не треба, вони просто не розвиваються під соломою. Поливати навіть в спеку до + 35-40 градусів посадки не потрібно, оскільки під шаром солом'яної мульчі температура не перевищує +19, а грунт при цьому завжди залишається зволоженою.

Тривалі рясні дощі так само не страшні - робота мікроорганізмів і дощових черв'яків під солом'яним укриттям робить грунт пухкої і добре проникною для вологи. Протягом усього вегетаційного періоду, особливо після дощової погоди, на грядки слід підсипати потроху солому, так як вона має властивість злежуватися і осідати.

Прихильники способу посадки картоплі під солому стверджують, що і колорадського жука на грядках значно менше, і поразок проволочником і фітофторою практично не спостерігається.

Ці чудеса цілком зрозумілі, оскільки в солом'яною мульчі знаходять середовище проживання хижі комахи, які знищують травоїдних паразитів, а збалансований мікроклімат під соломою сприяє природному оздоровленню грунту.

Ці чудеса цілком зрозумілі, оскільки в солом'яною мульчі знаходять середовище проживання хижі комахи, які знищують травоїдних паразитів, а збалансований мікроклімат під соломою сприяє природному оздоровленню грунту

Любителям поласувати молодий картопелькою, не потрібно викопувати весь кущ, досить розгребти солому і зібрати кілька великих бульб прямо з поверхні землі. Решта нехай собі ростуть далі, до самої осені.

Відео: Збираємо урожай картоплі з-під соломи

Осінній збір врожаю картоплі з соломи в порівнянні з традиційної копкой - просто свято. Прибрали граблями захисний шар і ось вона, картопелька-красуня, майже вся лежить на поверхні, а та, що в землі, легко вибирається руками - ніяких лопат.

хочете виростити рекордний урожай картоплі на дачі? Впроваджуйте спосіб посадки під солому! Якщо немає можливості знайти необхідну кількість вихідного матеріалу, додавайте до соломи сіно, садову листя, стебла соняшнику і подрібненого очерету.

Не забувайте про правила сівозміни на грядках , І посадка картоплі на дачній ділянці буде для вас завжди в радість.

Соболєва Тетяна

Скажете - фантастика?
Єдина неприємність, яку неможливо уникнути - це відлов колорадського жука, ну куди ж без нього?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама