Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка полуниці на агроволокно

  1. Переваги застосування агроволокна для полуниці
  2. Як садити полуницю на агроволокно?
  3. Як садити полуницю на агроволокно?
  4. Догляд за полуницею на агроволокно

Полуниця - смачна і корисна ягода, яку люблять, напевно, практично всі. Але ось для того, щоб отримати хороший урожай цієї ягоди, доводиться чимало працювати. Вирощування полуниці вимагає постійного догляду за нею - регулярного поливу, підгодівлі, мінералізації грунту, висмикування бур'янів, які на звичайному грунті ростуть просто-таки з космічною швидкістю і «глушать» культурні рослини. У зв'язку з цим в останні роки все активніше використовуються передові технології та досягнення сільського господарства, в даному випадку це - посадка полуниці на агроволокно.


Переваги застосування агроволокна для полуниці

Вирощування полуниці на агроволокно допомагає вирішити всі основні проблеми, пов'язані з цим нелегким справою. Так, плюси використання агроволокна очевидні:

  • вирощування гарного врожаю вимагає в рази менше сил і часу;
  • вуса полуниці не проростають зі своєю звичайною швидкістю і не заважають збору врожаю;
  • відсутність бур'янів;
  • полуниця, зростаюча на агроволокно практично не піддається атаці паразитів і комах, здатних завдати урожаю істотної шкоди: слимаків , Мурах, медведок .

Як садити полуницю на агроволокно?

Посадка полуниці навесні і восени на мульчувальне агроволокно проводиться в кілька етапів:

1. Облаштування грядки. Полягає в наступному:

  • вибираємо місце для розміщення грядок, воно повинно бути відкритим і сонячним;
  • розмічаємо ділянку на грядки, грунт ретельно перекопують і рихлимо;
  • на підготовлені грядки зверху укладаємо увлаженной полотна агроволокна таким чином, щоб одне набагато накладалося на інше;
  • по контуру грядки Придавлюємо агроволокно за допомогою дерев'яних рейок або плитки;
  • надійно закріплюємо волокно. Для цього нам знадобитися товстий дріт - з неї слід нарізати шматки, довжиною 70 см і зігнути у вигляді шпильки. Отриманими шпильками закріплюємо агроволокно уздовж грядок.

2. Облаштування доріжок. Багато городників ігнорують цей момент, хоча він надзвичайно важливий для власного ж зручності. Ширина доріжок залежить від індивідуальних параметрів і переваг - в першу чергу потрібно виходити з ширини стоп. Після можна перевірити зручність, присівши навпочіпки. У цьому положенні ви легко повинні діставати до грядок. Після того, як облаштування завершено, приступаємо до наступного, найважливішого етапу - висадці полуниці на агроволокно.

3. Технологія та схема посадки полуниці на агроволокно може бути наступною: кущі висаджуємо двустрочним рядами. Відстань між кущами має бути 25, між рядами - 40, а між рядками - 60 см.

Як садити полуницю на агроволокно?

Все просто. Робимо на агроволокно розмітки згідно зі схемою. Для цього можна використовувати крейду і маленькі камінчики. У тому місці, де планується посадка кущика, агроволокно розрізається хрест-навхрест. Куточки загортаються всередину. В отримане отвір висаджується кущ, причому слід пам'ятати, що полуниця не любить глибокої посадки - все листя обов'язково повинні бути над рівнем землі. Аналогічним чином операцію повторюємо з іншими кущами.

Догляд за полуницею на агроволокно

  1. Полуниця однаково погано переносить як недолік, так і надлишок вологи, тому оптимально використовувати крапельний полив полуниці під агроволокном 2-3 рази в тиждень. Для цього стрічка крапельного поливу зі спеціальними отворами укладається під агроволокно і саджанці, на глибину приблизно 7-10 см.
  2. Добриво рідкими і розчинними сумішами з лійки.
  3. Навесні необхідно видаляти старе листя, а восени - вуса.

Таким чином, догляд за такими полуничними грядками більше не забирає всі сили і час, а результат перевершує всі очікування.

Як садити полуницю на агроволокно?
Як садити полуницю на агроволокно?
Як садити полуницю на агроволокно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама