Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Простий спосіб вирощування розсади томатів і перцю

«Традиційно вирощую розсаду перцю і помідорів в ящику на підвіконні «Традиційно вирощую розсаду перцю і помідорів в ящику на підвіконні. Хотілося б дізнатися, чи є ще якийсь простий спосіб?

Антоніна А., м Копиль »

Секретом поділилася жінка похилого віку, яка багато років вирощувала розсаду для продажу.

Ледве сходить сніг, ставиться невеликий парник (по своїх силах). Мається на увазі, що земля під розсаду приготовлена ​​з осені - перекопана і удобрена. Можна провести знезараження землі. Найпростіший спосіб - обприскати землю розчином марганцівки.

Коли загроза великих морозів мине, земля під парників досить прогрівається, прямо в грунт висаджуються насіння томатів. Перці трохи пізніше, так як вони більш теплолюбні.

Терміни посадки насіння томатів і перцю повністю залежать від температури грунту - земля в парнику повинна бути прогрітій, не холодною. Оптимальна температура для томатів 20-250С, перцю - 25-300С.

Насіння томатів висіваються в рядок майже суцільно на глибину 0,5 см (не більше 1-го см). Відстань між рядками - приблизно 5 см.

Для прискорення появи сходів рослин можна сіяти замочені насіння томатів і перцю. Усе. Починається найцікавіше і відповідальне - підтримання температурного режиму в парнику. На ніч закриваємо парник, вдень відкриваємо, щоб розсада томатів і перців себе відчувала нормально. Якщо треба - розсаду поливаємо, трохи розріджують. І росте вона в парнику в природних умовах до тих пір, поки не мине загроза нічних заморозків. У нашій місцевості це приблизно 20 травня.

Якщо порівнювати розсаду парникову і тепличну, то парникова виходить більш якісна (товарна). У підсумку, отримуємо загартовану розсаду з гарною кореневою системою. При такому способі вирощування розсади пікіровка не робиться. Розсада готова як до посадки у себе на городі у відкритому грунті або інших парниках для отримання більш ранньої готової продукції, так і для продажу всім бажаючим.

Можна вирощувати розсаду і в дерев'яних ящиках в теплому приміщенні. Тоді можна посіяти насіння раніше, і розсада буде раніше. Але треба буде тягати ящики туди-сюди тривалий час (з тепла на холод і назад), щоб розсада не "витекла" (не витягнулася) і гартувалася на свіжому повітрі.

Можна підгодовувати розсаду препаратами типу «Сударушка», «Стопрост», «Енергія», «Мініраціон» і т.д.

І ще порада для тих, хто купує розсаду. Поцікавтеся прогнозом погоди (через Інтернет) і купуйте розсаду так, щоб посадити її в похмурий день, і тим більше ніяк ні перед заморозками.

Хотілося б дізнатися, чи є ще якийсь простий спосіб?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама