Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ранункулюс

  1. Часто вирощується вид ранункулюса:
  2. Догляд та вирощування ранункулюса
  3. На замітку
  4. розмноження
  5. Ранункулюс в фотографіях

Ранункулюс або садовий жовтець відноситься до багаторічних або однорічних рослин Ранункулюс або садовий жовтець відноситься до багаторічних або однорічних рослин. У світі налічується понад 600 видів рослин. В даний час, виведено безлічі сортів ранункулюса різного забарвлення і форми квітки.

Квітки ранункулюса в залежності від виду і форми квітки нагадують півонії , Деякі схожі на махрові гвоздики, а немахрові види нагадують маки. Ці невисокі рослини прикрасять будь-який сад і будуть радувати своїм цвітіння протягом місяця.

Часто вирощується вид ранункулюса:

Лютик азіатський

  • Перська або Азіатський
  • Чалмовідная або Африканський

Догляд та вирощування ранункулюса

Ранункулюс вимогливий до деяких умов вирощування Ранункулюс вимогливий до деяких умов вирощування. Садовий жовтець віддає перевагу сонячним або злегка притінення ділянки. Найкращою для вирощування ранункулюса вважається пухка, легка і родючий грунт. Садовому жовтець повинен бути забезпечений помірний полив, але важливо не допускати надлишку вологи. Грунт під Ранункулюси завжди повинна бути злегка вологою. Періодично жовтець азіатський підгодовують комплексними мінеральними добривами. Восени рослина підгодовують калійними мінеральними добривами. Відцвілі квітки своєчасно видаляють, здійснюють прополку.

У північних районах бульби ранункулюса необхідно викопувати щоосені, в найбільш теплих районах садовий жовтець добре зимує під надійним укриттям. Після відмирання листя, корнеклубни викопують і промивають у воді. Потім, промиті корнеклубни вимочують в слабкому розчині марганцівки близько 30 хвилин, підсушують протягом 5 днів і прибирають в прохолодне місце до весни, помістивши бульби в ємності з піском або торфом. Деякі квітникарі після підсихання бульб, загортають їх у папір, укладають в поліетиленовий пакет і зберігають в такому вигляді в холодильнику, на нижній полиці.

На замітку

Корнеклубни ранункулюса набувають восени, так буде впевненість що корнеклубни збережуться до весни здоровими. У магазинах часто не дотримуються правила зберігання, чому корнеклубни можуть висихати, а значить стануть не придатні для вирощування. Придбані корнеклубни приблизно на 2 години можна розкласти на вологий шматок марлі або будь-який інший тканини. Після закінчення часу, корнеклубни поміщають в ємність з торфом і ставлять в прохолодне (близько 15 градусів), темне місце до самої весни, періодично перевіряючи стан корнеклубней.

розмноження

Лютик садовий розмножують насінням або корнеклубни Лютик садовий розмножують насінням або корнеклубни. Корнеклубни садять після того, як мине загроза заморозків, зазвичай в середині травні. Перед посадкою, корнеклубни ранункулюса витримують в слабкому розчині марганцівки або в простій воді близько 10 годин. Грунт перед посадкою необхідно підготувати. Для цього грунт перекопують і вносять компост. Потім корнеклубни садять в грунт на відстані близько 15 см і на глибину приблизно 7 см, в залежності від розміру.

Посів насіння ранункулюса здійснюють в березні в ящички з пухкої вологим ґрунтом під скло або плівку. Насіння сіють на глибину до 2 см. Ящички з посівами ставлять в тепле місце, де буде забезпечений доступ сонячного світла. Періодично сіянці провітрюють, прибираючи скло або плівку. При підсиханні грунту, посіви помірно поливають. Приблизно через 2-2,5 тижні скло прибирають, а ємності зі сходами ставлять в приміщення з температурою повітря 15-17 градусів. Після появи 2-3 справжніх листочків рослини пікірують в окремі горщики. У травні, рослини висаджують у відкритий грунт. При розмноженні насінням садовий жовтець зацвіте на 2 рік.

Ранункулюс в фотографіях

Ранункулюс в фотографіях

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама