Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рослина туя: ​​посадка і догляд у відкритому грунті, розмноження

  1. Туя посадка і догляд
  2. Догляд за туями взимку
  3. розмноження
  4. Догляд за туями в горщику

Туя одна з улюблениць ландшафтних дизайнерів серед вічнозелених чагарників. Серед своїх побратимів, туя є однією з найвибагливіших чагарників, які можуть рости практично на будь-яких грунтах. Всього в природі відомо п'ять основних видів туї. Туя одна з   улюблениць   ландшафтних дизайнерів серед вічнозелених чагарників

Між собою сорти можуть відрізнятися виглядом крони і кольором хвої.

Туя посадка і догляд

Основний догляд за туями полягає в повноцінному поливі, своєчасної підгодівлі і обрізанні пагонів. Полив туї здійснюється приблизно один раз на місяць. Поливати помірно потрібно молоді рослина, а дорослі в жарку погоду можна поливати двічі на тиждень по 2 відра (великий чагарник). Але, важливо при цьому звертати увагу на грунт, щоб не допустити застою води, інакше туя пропаде.

У спекотне літо туї дуже сприятливо відреагують на обприскування. Це знімає пил з хвої і поліпшити її зростання. Досить одного обприскування в день.

При догляді за туями важливо забезпечити їй правильну обрізку. Обрізання сухих гілок виробляють на другий або третій рік після посадки туї. При цьому секатор або садові ножиці повинні бути дуже гострими. Обрізка повинна проводитися навесні або ранньою осінню. Не варто обрізати гілки більше необхідного, інакше чагарник може хворіти або ослабне. досвідчені садівники радять не зрізати більше 3 гілок за одну обрізку.

Догляд за туями взимку

Догляд за туями взимку


Якщо туя має значні розміри, або чагарник є вже дорослим, його для зимівлі потрібно зв'язати. Це дозволить вберегти доросле деревце не зламатися під сніговими масами. Для додаткового захисту туї взимку у відкритому грунті, можна прикрити лапником і захистити від вимерзання.

А від грибкових хвороб і шкідників можна додатково обприскати тую розчином фундазола відразу після посадки чагарнику.

розмноження

При догляді за туями потрібно стежити за декоративністю коріння. Уміло, користуючись секатором можна надати верхівці чагарнику різну форму. Але формувати крону можна після того, як чагарник досягне достатньої висоти.
Туї гарні як поодиноко висаджені чагарники і як живоплоти. Розмножити тую можна як держаком, так і насінням.

Догляд за туями в горщику

Для вирощування туї в горщику в кімнатних умовах, найбільш підходящими сортами чагарників є східні і західні. Якщо ж є бажання виростити тую з насіння, дістати їх можна з шишки, що виросла на дорослому чагарнику. У приміщенні тую в квітковому горщику краще розташувати в добре освітленому місці, але виключити потрапляння на нього прямих променів сонця. Полив потрібно забезпечити помірний. У занадто спекотні дні тую бажано обприскувати, і по можливості знизити високу температуру в приміщенні будиночка в селі за допомогою кондиціонера. У зимовий період для нормального росту туї достатня температура +10 .. + 12С.

За умови, що туя почне активно розростатися, її потрібно пересадити в інший, більш місткий горщик. Потрібно тільки забезпечити занурення чагарнику в грунт на тому ж рівні, що було раніше. Для того щоб це здійснити, можна використовувати трохи більше дренажу і просто вище підняти чагарник в горщику. Починаючи з весни і до осені тую потрібно удобрювати. У зимовий період цього робити не варто. При бажанні, в літній сезон тую з горщиком можна не тільки винести на свіже повітря, а й висадити у відкритий грунт.

У перший рік після висаджування туї в грунт її можна підгодовувати тільки органічними добривами.
У відкритому грунті хвойні рослини висаджують на сонячні ділянки і в півтіні, а в занадто затемнених ділянках у туї може почати розшаровуватися крона.

Для молодих рослин бажано навесні забезпечити невелику тінь, інакше нові пагони будуть обпалені сонцем. Для молодих рослин бажано навесні забезпечити невелику тінь, інакше нові пагони будуть обпалені сонцем


Щоб виростити тую з держака, буде потрібно від дорослої рослини відрізати гілочку 10 см, вкритої корою і
висадити її в грунт. Стежать за станом держака, поливають і притіняють.

Якщо ж висаджується готовий чагарник, готується яма в метр діаметром. На дно потрібно помістити дренаж, потім насипати торф, пісок і землю. Поглиблювати тую потрібно до того місця, звідки ще ростуть корені. Кущ добре поливають відразу, і потім не частіше, ніж один раз на тиждень.

Не варто побоюватися, що з відходом за туями буде багато проблем. Цей чагарник стійко переносить сухе повітря, від пересушування грунту на туї може з'явитися багато шишок. При виборі місця для горщика з туями, потрібно враховувати, що від нестачі сонячного світла вона втратить декоративний вигляд, і крона порідшає.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама