Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Секрети вирощування кабачків на ділянці: посадка насінням у відкритий грунт і особливості сезонного догляду

  1. Посів насіння кабачків у відкритий грунт
  2. Коли сіяти насіння у відкритий грунт
  3. Як підготувати насіння кабачків
  4. Вибір місця під посадку кабачків
  5. Підготовчі роботи на ділянці для кабачків
  6. Схема і глибина посіву насіння
  7. Як доглядати за кабачками у відкритому грунті
  8. Режим поливу грунту
  9. Розпушування і прополювання міжрядь
  10. Добриво для кабачків
  11. Профілактика і захист від шкідників і хвороб кабачків
  12. Коли збирати і як зберігати урожай

Головна риса кабачків - універсальність і простота Головна риса кабачків - універсальність і простота. Причому мова йде не тільки про кулінарні характеристиках овоча , При вирощуванні він також абсолютно не завдає клопоту. Щоб зібрати хороший урожай, городникам досить трохи фізично попрацювати і докласти якісь агротехнічні пізнання. Далі ми розповімо про те, як правильно виростити кабачки в відкритому грунті, яких сусідів для них вибирати, чим удобрювати, і чи потрібен рослині полив .

Посів насіння кабачків у відкритий грунт

Успішна культивація цього різновиду гарбузових багато в чому залежить від якості насіння, обраної ділянки та комплексу підготовчих робіт. Він полягають в передпосівної обробки насіння, оранні грунту і її збагаченні поживними речовинами. Розберемося у всіх тонкощах докладніше. Успішна культивація цього різновиду гарбузових багато в чому залежить від якості насіння, обраної ділянки та комплексу підготовчих робіт

Коли сіяти насіння у відкритий грунт

Як тільки мине загроза весняних заморозків, і на городі з'являться дружні сходи інших культур, потрібно займатися посівом кабачків у відкритий грунт. Зазвичай це відбувається в останню декаду травня і на початку червень . Як тільки мине загроза весняних заморозків, і на городі з'являться дружні сходи інших культур, потрібно займатися посівом кабачків у відкритий грунт

Досвідчені городники радять враховувати рекомендації місячного календаря . Не варто переживати, що посадка здійснюється пізно. Якщо забезпечити насінню вологу і грамотно їх підготувати до проростання, перші паростки здадуться вже через кілька днів.

Чи знаєте ви? Довгий час кабачки вирощувалися як екзотична культура виключно в оранжереях і лише в Мексиці - на їх історичній батьківщині - в їжу споживали насіння. Першими ризикнули спробувати овоч цілком італійці.

Як підготувати насіння кабачків

Всі клопоти про майбутній урожай починаються з вибору насіннєвого матеріалу. Деякі господині його збирають зі своєю грядки , А інші вважають за краще покупної. Домашні насіння важливо перевірити на схожість.

Для цього їх замочують в дуже слабкому розчині марганцівки, після чого осіли екземпляри витримують близько 20 хвилин в стимуляторе зростання. Завершують цей етап підготовчих робіт обполіскуванням і укутуванням відібраних зерен у вологу і теплу тканину. Для цього їх замочують в дуже слабкому розчині марганцівки, після чого осіли екземпляри витримують близько 20 хвилин в стимуляторе зростання

Важливо! Зерна кабачків, домашні або покупні, крім гібридів, придатні для посадки на протязі 5-8 років. Якісні екземпляри зберігає схожість і довше.

Після того, як насіння розбухне, але ще не пустить корінців, його стратифицируют 48 годин при температурі близько 0 ° С. Потім вузлик поміщають на південний підвіконня на тиждень, періодично змочуючи водою. Після того, як насіння розбухне, але ще не пустить корінців, його стратифицируют 48 годин при температурі близько 0 ° С

До посадці матеріал готовий, коли на ньому розвинуться кореневі відростки довжиною до третьої частини зерен. Не всі дачники займаються пророщуванням кабачків. Багато закладають у відкритий грунт насіння, оброблені лише Корневином або Екосілом .

Вибір місця під посадку кабачків

При пошуку підходящої грядки для гарбузових культур візьміть на замітку теплолюбність кабачків і основні їхні вимоги до агротехніки вирощування. Рослинам дуже комфортно буде на відкритій, добре освітленій зоні, де поблизу немає ніяких споруд і дерев. При пошуку підходящої грядки для гарбузових культур візьміть на замітку теплолюбність кабачків і основні їхні вимоги до агротехніки вирощування

Бажано, щоб овочі були під сонячними променями протягом усього дня. Також важливо врахувати ландшафт ділянки: уникайте холодних низин, протягів і вітряних місцевостей.

Не поспішайте з плануванням городу: в даному випадку важливо розібратися, після чого і з чим краще садити кабачки.

Ідеальними попередниками для культури фахівці вважають: картопля , всі види капусти , цибуля , зелень , часник , баклажани , томати , морква , буряк і боби . Протягом 3-4 років не рекомендовано культивувати представників сімейства гарбузових на одній і тій же площі. Також не варто здійснювати посів, де до цього росли огірки .

Важливо! Практично всі імпортні насіння кабачків з магазинів відносяться до гібридів. Вони не годяться для збору посівного матеріалу майбутнього року.

Неправильний сівозміну і сусідство ускладнить розвиток кабачків. Це відбувається тому, що зерна виявляються в виснаженої землі, до того ж від попередників залишилася несприятлива патогенна середу. Неправильний сівозміну і сусідство ускладнить розвиток кабачків

Ні в якому разі не можна поруч з кабачками висаджувати дині і кавуни . У гарбузових та баштанних культур загальна потреба в харчуванні і однакова чутливість до хвороботворних мікроорганізмів. В результаті такого експерименту ви отримаєте неврожай на обох грядках.

Підготовчі роботи на ділянці для кабачків

Що саме потрібно робити на ділянці перед посадкою, залежить від фізико-хімічних особливостей субстрату на ньому. Багато на питання про те, який грунт потрібен для кабачків, не замислюючись, відповідають: «Теплий». Це важливий нюанс, оскільки в холодному середовищі насіння не зійде, але не головний. Для початку визначте грунтовий склад на грядці і подкорректируйте його добривами. Що саме потрібно робити на ділянці перед посадкою, залежить від фізико-хімічних особливостей субстрату на ньому

Чи знаєте ви? Кабачки мають сечогінну дію, виводять з організму натрієві солі, налагоджують роботу кишечника, покращують обмінні процеси і травлення.

Якщо у вас:

  1. Торфовища. Внесіть на квадратний метр площі суміш з 2 кг компосту (Можна замінити перегноєм), 1 відра суглинистого грунту, 1 чайної ложки суперфосфату , 2 столових ложок деревної золи , 1 чайної ложки сульфату калію . Потім скопайте ділянку на 20-сантиметрову глибину, розрівняйте граблями і зволожите рідкими добривами Росса або Агрікола-5. Робочий розчин готують з розрахунку 1 столова ложка препарату на відро, підігрітою до 40 градусів, води. На завершення грядку вкривають поліетиленом, який затримує вологу і тепло.
  2. Суглинки або важкий глинистий грунт. У такому випадку для корекції субстрату на 1 квадратному метрі змішайте по 2 кг торфу , Перегною, деревної тирси, а також по 1 столовій ложці золи і суперфосфату.
  3. Супіски. Перед тим, як посадити в такий субстрат кабачки на дачі, внесіть в нього по відру суглинків, торфу, по 4 кг перегною і тирси, додайте по 30 г деревної золи і суперфосфату.
  4. Родючий чорнозем. Ділянка знадобиться гарненько розпушити і підгодувати сумішшю з 2 кг тирси, 60 г деревної золи, 30 г суперфосфату.
  5. Неосвоєні площі. Земля в таких зонах вимагає ретельної перекопування, очищення від корінців бур'янів і шкідливих комах. Тому при розробці нової ділянки насамперед внесіть 2 кг компосту, 60 г золи, 30 г нітрофоски . Потім перекопайте грунт, полийте теплим розчином препаратів Росса, або Агрікола-5.

Чи знаєте ви? Вчені довели, що люди, які регулярно їдять страви з кабачків, практично не сивіє. Це відбувається через активацію меланіну, який відповідає за пігмент волосся.

Схема і глибина посіву насіння

Технологія вирощування кабачків у відкритому грунті передбачає значні відстані між сусідніми кущами. Досвідчені городники радять відступати в рядах по 1 метру і залишати півтораметрові міжряддя. Посів слід проводити у вологу землю, бажано в похмуру погоду або ранковий період. Технологія вирощування кабачків у відкритому грунті передбачає значні відстані між сусідніми кущами

Лунки роблять неглибокі, але широкі. На дно додають грунтосуміш з органічним препаратом Еффектон (в кожну ямку по 1 столовій ложці), висівають на відстані 2 - 3 см по 3 зернятка.

При необхідності рятувати посіви від заморозків сходи накривають сіном, агроволокном , Плівкою або розрізаними пляшками (кожна рослина окремо).

Як доглядати за кабачками у відкритому грунті

Подальший догляд за кабачкової грядкою на городі полягає в своєчасному поливі , Підгодівлі і прополці. Розберемося у всьому по порядку. Подальший догляд за кабачкової грядкою на городі полягає в своєчасному   поливі   , Підгодівлі і прополці

Режим поливу грунту

Полив кабачків здійснюється тільки під корінь, оскільки вода на листя потрапляти не повинна. До появи квітів бажано проводити зволоження раз в тиждень, а коли сформується зав'язь, кількість вологи варто подвоїти. Під кожен кущ бажано виливати від 5 до 10 літрів теплої води. Полив кабачків здійснюється тільки під корінь, оскільки вода на листя потрапляти не повинна

Завжди завчасно набирайте воду для поливів, в іншому випадку на ділянці доведеться спостерігати безліч загноїлися зеленцов. Не перестарайтеся - надмірні поливи оголюють кореневу систему кабачка, що призводить до його загибелі. Рятувати рослини потрібно почвосмесью з торфу і компосту. Досить навколо куща насипати шар висотоq до 5 см.

Важливо! Якщо на городі не літають бджоли, а кабачки цвітуть повним ходом, зірвіть квітка чоловічого типу, обірвіть з нього пелюстки і покладіть товкачем в жіночий квітка. Так можна опиліть до 3 тичинок.

Розпушування і прополювання міжрядь

Для кабачків, як і для всіх інших рослин, має значення стан грунту на грядці. Гарбузова культура не зможе повноцінно розвиватися, якщо у неї будуть відбирати поживні речовини, що ростуть поблизу бур'яни . Отже, дуже важливо вчасно обробляти сапою міжряддя і вручну видаляти непотрібну рослинність з кущів. Для кабачків, як і для всіх інших рослин, має значення стан грунту на грядці

При цьому фахівці настійно рекомендують не підгортати і не рихлити ґрунт безпосередньо під кабачками. А все тому, що коріння культури розташовані на поверхні, і будь-які дії можуть погубити її.

Добриво для кабачків

Підживлювати кабачкову грядку можна кореневого та позакореневого способами.

За сезон потрібно здійснити 3 підгодівлі:

  1. Починають удобрювати до бутонізації розчиненими в відрі води 0,5 л коров'яку і 30 г нітрофоски. Під кожен кущ виливають літр суміші.
  2. Наступну процедуру повторюють під час цвітіння. Для цієї рослини поливають рідиною, приготовленою з 10 л води, взятих по 60 г деревної золи і препарату Еффектон.
  3. Завершують сезон підгодівлі під час плодоношення аналогічним розчином, тільки в даному випадку під кожен корінь потрібно виливати по 2 літри добрива.

Чи знаєте ви? У кулінарії знайшли застосування не тільки плоди кабачків, а й квіти. Їх теж смажать, варять, печуть, додають у салати свіжими. А в Греції вас почастують запеченими в кабачковий пелюстках рисом і сиром.

Позакореневе підживлення для кабачків у відкритому грунті може бути проведена за бажанням в період дозрівання плодів. Для цих цілей рослина обробляють препаратами Бутон і Росса.

Профілактика і захист від шкідників і хвороб кабачків

Гарбузове культури чутливі до атак білокрилок , баштанної попелиці , слимаків . Також можуть дивуватися борошнистою росою , Гниллю, цвіллю, антракнозом і бактериозом . Щоб не втратити урожай важливо вчасно вжити превентивних заходів. Для боротьби з шкідливими комахами фахівці рекомендують інсектициди ( децис , Актара , Фосфаміду, Метафос, Бі - 58 Новий, карбофос , Командор ). Гарбузове культури чутливі до атак   білокрилок   ,   баштанної попелиці   ,   слимаків

Для захисту кущів від грибкових та бактеріальних, вірусних хвороб використовують фунгіциди ( Топсин , Байлетон). Також добре себе зарекомендувала бордоською рідиною . Застосовуючи отрутохімікати, враховуйте рекомендації виробників і терміни розкладання діючих речовин.

Бажано все кроплення планувати після збирання плодів.

Важливо! Щоб овочі не дивувалися патогенними мікроорганізмами, тижневі сходи кабачків потрібно окропити хлорокисью міді.

Коли збирати і як зберігати урожай

Конкретного періоду для збирання врожаю кабачків немає. Плоди зривають у міру дозрівання протягом усього сезону. Ласувати першими стравами з цих ніжних овочів можна вже через півтора - два місяці після посіву. Для кулінарних цілей придатні молоді зеленці, розміром в 15-20 см, а для зимового зберігання знадобляться тільки стиглі екземпляри. Відрізнити їх від молодих можна по товстої, дуже твердою непробивною кірці. Конкретного періоду для збирання врожаю кабачків немає

Багато господинь просто відривають плоди, при цьому сильно пошкоджуючи стебло. Фахівці радять збирати урожай за допомогою гострого ножа. Занадто молоді зразки зрізують біля основи, а зрілі - разом із плодоніжкою. Робиться це для того, щоб плоди добре зберігалися в взимку.

Читайте про кращих рецептах і способах заготівлі кабачків на зиму , А також не забудьте заготовити разом з ними зелений часник , абрикоси , кизил , журавлину , шпинат , перець , патисони , агрус , томати , калину , білі гриби , грузді .

Зберігати зеленці рекомендовано в холодильнику не більше 14 днів, а зрілі кабачки можуть без шкоди пролежати півроку. Головне для цього підшукати їм сухе і прохолодне приміщення з хорошою вентиляцією. Весь урожай розфасовують в дерев'яні ящики, дно яких попередньо вистилають хвойними тирсою. При цьому плоди не повинні торкатися один одного. А щоб запобігти проникненню хвороботворних мікробів і бактерій, багато занурюють всю плодоніжки в гарячий парафін. Зберігати зеленці рекомендовано в холодильнику не більше 14 днів, а зрілі кабачки можуть без шкоди пролежати півроку

В умовах міських квартир зберігати стиглі кабачки взимку можна на балконі або в холодильнику. В останньому варіанті бажано обернути кожен плід в поліетилен.

Важливо! Занадто довго зберігати плоди гарбузових культур не бажано, оскільки вони втрачають смак, а ближче до весни насіння всередині починають проростати.

Як бачите, кабачків не потрібно додаткових умов для росту і плодоношення. Дотримуючись правил елементарної агротехніки, ви зможете отримати рясний урожай. Кількох кущів досить, щоб побалувати сім'ю стравами з молодих зеленцов і зробити всілякі заготовки на зиму.

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

70 раз уже
допомогла


Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама