Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стан ярої пшениці (підзимовий посів) в «Агро-Еко ХХІ» в третій декаді травня - Latifundist.com


Джерело фото: Latifundist.com

29 травня ми знову приїхали в село Крушанівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької області, щоб побачити, в якому стані знаходиться поле ярої пшениці, посіяної в зиму.

На наш подив, посіви ярої пшениці вже колосились, повинна була з дня на день початися фаза цвітіння. Навіть з урахуванням затримки розвитку через холодну весну колосіння почалося досить швидко, раніше навіть, ніж у деяких сортів озимої пшениці.

За словами агронома господарства «Агро-Еко ХХІ Плюс» Анатолія Погребняка , Колосіння ярої пшениці КВС ШІРОККО почалося 23-24 травня. При тому, що на сусідньому полі озима пшениця, посіяна восени в один день з ярої, до сих пір знаходиться в фазі виходу в трубку.

При тому, що на сусідньому полі озима пшениця, посіяна восени в один день з ярої, до сих пір знаходиться в фазі виходу в трубку

Хороший стан посіву, якісний догляд і дотримання всіх етапів технології відзначає і представник компанії «КВС-УКРАЇНА» Ігор Давидюк .

«Дана пшениця вирощується за інтенсивною технологією, дотримуються всі технологічні операції: фунгицидная захист, внесення регуляторів росту. Помітно дію регулятора росту - пшениця має висоту 60 см. Були проведені дві фунгіцидні обробки - у фазі кущіння і дискового листа - на початку виходу в трубку був внесений фунгіцид Абакус . В даний час ми не спостерігаємо жодних хвороб, ураження шкідниками або шкідників », - коментує поле продакт-менеджер компанії« КВС-УКРАЇНА ».

Про технологію вирощування та захисту посіву ярої пшениці більш докладно нам розповів агроном Анатолій Погребняк:

  • 2 травня - внесення регуляторів росту хлормекват (0,75 л / га) + Моддус (0,125 л / га), одночасно були внесені фунгіцид Фалькон (0,6 л / га) і інсектицид Штеф альфа-цип (0,15 л / га);
  • 15 травня - внесення КАСу (26 л / га);
  • 22 травня - внесення КАСу (33 л / га);
  • 25 травня - фунгіцид Абакус (1,25 л / га) + інсектицид.

Надалі планується ще одна фунгицидно-інсектицидні обробка для захисту колоса.

Така потужна захист і забезпечення рослин всіма необхідними елементами живлення дає відмінний результат. Ми на власні очі побачили, як повинна виглядати пшениця при інтенсивній технології: щільний рівномірний по висоті стеблестой, висока потенційна продуктивність, ні найменших ознак пошкоджень листового апарату.

Ми на власні очі побачили, як повинна виглядати пшениця при інтенсивній технології: щільний рівномірний по висоті стеблестой, висока потенційна продуктивність, ні найменших ознак пошкоджень листового апарату

Всі рослини увійшли в фазу початку виходу колоса або колосіння (ВВСН 49-53), підтверджує Ігор Давидюк. Єдине зауваження до стану рослин у представника компанії «КВС-УКРАЇНА» стосувалося впливу погодних умов - через травневі холодів подекуди спостерігалася гофрованість листя.

Єдине зауваження до стану рослин у представника компанії «КВС-УКРАЇНА» стосувалося впливу погодних умов - через травневі холодів подекуди спостерігалася гофрованість листя

«У травні склалися не дуже сприятливі умови для зростання і розвитку пшениці - були низькі температури, відзначалися заморозки, кілька разів навіть до -3 ° С. І опадів випало за весь період не більше 13 мм. Цього дуже мало, недостатньо для пшениці », - підтверджує Анатолій Погребняк.

І хоча певні ознаки стресу від холоду і посухи можна було помітити, інтенсивна технологія вирощування по системі no-till і подзимний сівши дозволили накопичити більше вологи і використовувати її більш ефективно, тому посів ярої пшениці має дуже високий потенціал.

«Після оцінки стеблостою було встановлено, що в даний час на полі налічується 600-650 колосків на квадратний метр, що досить для отримання хорошого врожаю. Ми спостерігаємо 8-9 члеників на колос, це за попередніми оцінками дає потенціал приблизно 54 зерен на колос », - оцінює кількісні показники посіву Ігор Давидюк.

Ми переконалися, що яра пшениця дійсно може не поступатися озимої по потенційної продуктивності і навіть випереджати її в розвитку. Це пробуджує ще більший інтерес до технології посіву ярих в зиму і може змусити агрономів в багатьох регіонах звернути більш пильну увагу на цей метод адаптації технології виробництва до кліматичних умов.

А ми обіцяємо регулярно надавати вам повну і детальну інформацію про стан поля, для чого знову відвідаємо Крушанівка. Наступного разу це буде вже в період наливу зерна. Тому чекайте наших звітів і відстежуйте розвиток культури в наших чергових репортажах.

Микола Сирота, Latifundist.com

Читайте попередні випуски:

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook , Каналі в Telegram , Завантажуйте додаток в AppStore , Підписуйтесь на нас в Instagram або на нашу розсилку .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама