Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сурфінія ампельна

  1. Сурфінія ампельна: догляд
  2. Сурфінія: розмноження
  3. хвороби сурфінії

Ця рослина відноситься до однієї з сортогрупп ампельної петунії . Вирощування сурфінії кардинально нічим не відрізняється і цілком під силу початківцю квітникарю. При гарному догляді рослина буде радувати величезною кулею з квітів, яким можна прикрасити квітник, садову ділянку або змайструвати підвісну клумбу з квітів на балконі .

Сурфінія ампельна: догляд

Якісний догляд і правильна посадка сурфінії дозволять без праці сформувати красивий підвісний кущ. Висаджувати рослину необхідно в великі горщики, так як кущ формується досить громіздкий. Субстрат повинен бути середньої структури з кислотністю рН -5,5-6,5. Віддає перевагу суглинні або піщані ґрунти, але цілком адаптується і на будь-який інший досить родючому ґрунті. Доросла сурфінія ампельна має потребу в гарній підгодівлі. Постійно стежте за тим, щоб грунт був вологим. Розташовувати підвісний горщик краще в місцях, добре захищених від прямих променів сонця і вітру.

При вирощуванні квітникарі нерідко задаються питанням, чи потрібно прищеплювати сурфінії, адже рослина призначене для підвісного горщика і має довгі пагони. Насправді прищипувати рослина потрібно обов'язково по досягненню пагонів 15-20см. Тоді кущ буде більш пишним і швидше сформується. Пам'ятайте, що поле прищипування цвітіння припиниться на 2-3 тижні, це нормально. Як правило, при догляді за сурфінії ампельної пагони оновлюють таким чином в початковій стадії росту і в кінці літа для омолодження дорослої рослини.

Одним із секретів формування пишного і повністю прихованого квітками куща - зрізання всіх бутонів до тих пір, поки пагони не виростуть до потрібної довжини і кущ не буде таким чином сформований.

Сурфінія: розмноження

Як правило, рослина розмножують живцюванням. Розглянемо основні правила розмноження сурфінії.

  1. Починати живцювання краще в період з серпня по вересень, тоді вже до зими у вас будуть молоді рослини.
  2. Під час вирощування розсади завжди використовуйте додаткове підсвічування. Світловий день повинен тривати не менше 16 годин.
  3. Для живцювання сурфінії зручно використовувати невеликі пластикові стаканчики об'ємом 1,5л. Отвори для стоку води робити не обов'язково. Туди необхідно насипати грунтосуміш, що складається з піску, торфу і городньої землі в рівних частинах. Попередньо землю слід проморозити. Якщо ви використовуєте контейнери, то при висадці необхідно розташовувати живці досить щільно один до одного, приблизно через кожні 2-3 см.
  4. Для розмноження сурфінія вибирають верхівковий держак завдовжки близько 8 см, на якому є мінімум 5 листочків. Пару нижніх листочків видаляють і маку держак в порошок Корневином. Після обробки держак заглиблюють в грунт на 2/3.
  5. Поливати розсаду необхідно помірно, періодично обприскувати. Температура повітря повинні бути в межах 23-26 ° С.
  6. Дуже важливо для гарного вкорінення помістити зрізані верхівки в грунт якомога раніше. Вже через пару годин їх здатність вкорінюватися значно знижується. Також одним із секретів вирощування розсади є нижній підігрів. Якщо ви розташували стаканчики або лотки вертикально, то світло над нижньою полицею служитиме підігрівом для верхньої.
  7. Після того, як розсада готова, необхідно саджати сурфінії в окремі горщики. Їх обсяг повинен бути близько 100мл. Готовність розсади визначають за розмірами корінців - їх довжина повинна бути не менше 2 см.
  8. Якщо починають з'являтися бутони, їх обов'язково потрібно зрізати. Також для досягнення пишного куща прищипувати потрібно пагони над 5 листом.

хвороби сурфінії

У більшості випадків початок хвороби пов'язане з неправильним доглядом за сурфінії ампельної. Якщо поливати рослину занадто рясно, це може спровокувати появу мокрої гнилі. Якщо ви помітили потемніння на дорослих рослинах, їх обов'язково потрібно видалити, а квітник обробити спеціальними препаратами.

Стебла нерідко вражає фітофтороз. При цьому на них з'являється бура пляма, а згодом рослина в'яне і гине. Для профілактики обробляйте рослина медьсодержащими препаратами. Ця обробка дозволить уникнути і бурої плямистості.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама