Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

туя даника посадка і догляд, поєднання в ландшафтному дизайні, вирощування і розмноження сорту в відкритому грунті, фото

  1. Опис: сорти та різновиди туї західної
  2. Правильна посадка рослини
  3. Догляд за туями Даніка
  4. Добриво і підгодівля для деревця
  5. Розмноження рослини в домашніх умовах
  6. Хвороби і шкідники туї західної Даніка
  7. Туя Даніка і її поєднання з іншими рослинами

Туя даника - рослина з чудовими декоративними властивостями Туя даника - рослина з чудовими декоративними властивостями. Вирощування цієї карликової сорти можливо на домашньому ділянці, без залучення фахівців. Воно невимогливе до умов посадки і догляду, тому прекрасно росте у відкритому грунті в кліматі середньої смуги.

Опис: сорти та різновиди туї західної

Даніка - один з видів туї західної кулястої сімейства кипарисових. Сорти карликового деревця мають акуратну округлу крону, яка ефектно виглядає на фото в умовах відкритого грунту і в оранжереї. Також вона має стійкість до морозів і міського пилу. Крона виростає по 4-5 см на рік, приблизно до 60-80 см, і відрізняється довговічністю. Інші характеристики туї Даніка:

  • ширина дорослої рослини - до 1 м;
  • крона густа;
  • гілочки ростуть вертикально;
  • хвоинки тонкі, лускаті, м'які, насичено-зеленого кольору;

Туя даника - чагарник кулястої форми

  • НЕ цвіте, зрідка випускає дрібні округлі шишечки;
  • пагони короткі, світло-зелені;
  • кора - сіра, з коричневим або червоним відтінком;
  • коріння залягають у поверхні.

Увага! Хвоя однорічних саджанців складається з дрібних і тонких ювенільних голочок. І лише з дорослішанням вони замінюються лускатим шаром.

Серед усього розмаїття туї західної в Росії ще затребуваний сорт Даніка Ауреа. Він низькорослий, до 40 см. Навіть на фото помітно, що Ауреа має більш світлі і вузькі куточки. Цей сорт здатний витримати -29 ° С сніжною зимою.

Правильна посадка рослини

У питаннях вирощування і догляду туя невибаглива. Посадка в відкритому грунті на сонячному ділянці допоможе сформувати ідеальну здорову крону. Також місце повинно бути укритим від вітру. Рослина любить легкі слабокислі грунти.

Рослина любить легкі слабокислі грунти

Висаджуйте рослина вдалині від протягів

Посадка здійснюється так:

  1. Заздалегідь підготуйте субстрат. Змішайте 50% листової або дернової грунту, по 25% піску і торфу.
  2. Зробіть ямку на 60-80 см.
  3. Удобрити грунт нітроамофоски. На один саджанець - приблизно 500 г.
  4. Вкопати деревце. Коренева шийка повинна розташовуватися врівень з грунтом.

Порада. Якщо грунт на вашій ділянці важкий або близько розташовуються грунтові води, для вирощування організуйте на дні ямки дренажний шар з щебеню з піском, приблизно на 15-20 см.

Догляд за туями Даніка

Догляд за молодим рослиною передбачає полив 1 раз в тиждень. Давайте саджанця напитися (10-20 л води) і зрошують зелень. З другого місяця після посадки рівень поливу скорочується. У посуху кількість води навпаки можна збільшити.

Порада. Кожен полив супроводжуйте неглибоким розпушуванням. Також зробіть і регулярно оновлюйте мульчу. Її можна зібрати з сухого перегною або торфу або з деревної тріски.

Туя західна нормально переносить морози, вкривати в умовах відкритого грунту потрібно лише одноліток. Садівники застосовують тонку мішковину. Зате рослина погано переносить спеку. Влітку тінь для неї можна створити штучно. Весняний догляд починається з обрізки. Видаліть сухі і відмерлі частини, подровняйте кулясту форму.

Видаліть сухі і відмерлі частини, подровняйте кулясту форму

Туя добре відгукується на підживлення

Добриво і підгодівля для деревця

Декоративна культура зможе вирости і без добрив. Але підгодівлі додадуть її кроні щільність і насичений забарвлення. Технологія проста:

  1. Органіка - протягом весни і в червні. Вносьте добрива навколо рослини під неглибоку перекопування (до 10 см).
  2. Мінеральні підживлення: селітра і деревна зола. Вносьте в той же період, чергуючи з органікою.

Порада. В якості добрив також використовуються комплексні мінеральні суміші: 50-60 г на 1 кв. м.

Розмноження рослини в домашніх умовах

Якщо хочете отримати більше примірників туї західної для декорування ділянок, потрудіться над самостійним розмноженням рослини. Єдиний ефективний спосіб - живцювання. Видобувають матеріал з здерев'янілих або напівздеревілих пагонів. Оптимальний час для посадки і вкорінення - осінь.

Процес розмноження відбувається так:

  1. Залишайте тепличку. Живці вкорінюються в умовах високої вологості повітря. При цьому стінки парничка повинні бути прозорими, щоб дати рослині рясне освітлення.
  2. Зріжте відповідний втечу довжиною приблизно 50 см. Для розмноження на ньому обов'язково повинен бути відросток-п'ята. Видаліть хвою з нижньої частини держака і замочіть його в кореневому стимуляторе.
  3. Підготуйте грунт з рівних частин дернової землі, піску і торфу.
  4. При посадці поглибте держак на 3 см.
  5. Відкривайте тепличку на 15-20 хв. в день. Обприскуйте черешки.

Увага! Якщо розмноження зроблено правильно, очікуйте появи корінців приблизно через місяць. Уже навесні саджанці будуть готові до відкритого грунту.

Хвороби і шкідники туї західної Даніка

Рослина стійка до шкідників і хвороб, але ризик ураження все ж існує:

Рослина стійка до шкідників і хвороб, але ризик ураження все ж існує:

Здорове рослина стійко до шкідників

  1. Попелиця і павутинний кліщ викликають пожовтіння хвої.
  2. Через хвоегризущіх комах голки стають бурими, а верхівки пагонів засихають.
  3. Кореневі шкідники стають причиною загального погіршення стану рослини і втрати його декоративних якостей.

Увага! Хімічних препаратів для захисту від шкідливих комах безліч. Важливо визначити характер хвороби, щоб вибрати правильне лікування.

Захворювання туї західної Даніка:

  • бура цвіль;
  • гниль стовбура;
  • гниття коренів.

Засіб від будь-яких гнилей радикальне - спалювання ураженого рослини, щоб хвороба не поширилася на інших жителів саду. Профілактика - весняне обприскування фунгіцидом. Бура цвіль, яка проявляє себе під час весняних відлиг, менш агресивна. Необхідно знищити відмерлі частини деревця. Догляд за здоровими елементами полягає в антимікробному обприскуванні.

Туя Даніка і її поєднання з іншими рослинами

Вирощування туї Даніка можливо в якості самостійного елементу декору і в поєднанні з іншими культурами. Вона відмінно виглядає в компанії з квітучими кущами в палісаднику або в якості живоплоту . Карликової туями прикрашають галявини у адмінбудівель. Кращий сусід для Даніка - таке ж рослина. Хоча і правильне поєднання з іншими культурами, наприклад, в альпінарії може бути привабливим. Іноді замість кулі господарі формують з кущика химерні фігури.

Всі сорти туї Даніка - декоративні хвойники , Які відмінно підходять для північних широт. Правильний догляд допоможе вам отримати гарні зелені кульки з ніжних голочок.

Туя Даніка куляста: відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама