Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування анемони

  1. сорти
  2. Вибір місця і грунту
  3. догляд
  4. розмноження рослини
  5. Хвороби і шкідники

Вітаю вас друзі на сайті поради садівникам. Анемона або анемона належить до роду багаторічних рослин сімейства жовтців. Дослівний переклад з грецької мови означає «дочка вітрів».

Рослина назвали так, мабуть, через його незахищеності від вітру - навіть при невеликих поривах рослина розгойдується на довгих квітконосах. Рід анемона налічує більше 150 різновидів.

Зустрічаються вони, в основному, на територіях з помірним кліматом - Північній Америці, Європі, Середземномор'я, Східної Азії. У Росії живе понад 50 сортів рослини. Анемони розрізняються за часом цвітіння, росту, мають різну кореневу систему (кореневищні або бульбову).

Всі сорти мають великі, яскраво забарвлені квіти. В основному цвітіння анемони відбувається навесні, проте є види, квітучі влітку і восени. Квіти висаджують групами в миксбордерах, на рабатках.

Рослина добре поєднується з цибулинними культурами, віолою, примули, квітучими в квітні, а в травні з маргаритками і незабудками. Використовують анемони і для зрізання, вони відмінно переносять транспортування і досить довго зберігають декоративний вигляд.

сорти

У культурі здійснюється вирощування анемони наступних видів:

Анемона корончатая. Дуже ефектний і досить примхливий квітка. Її цвітіння настає в травні і триває півтора місяця. На квітконосі, висота якого 15-40 см, з'являється великий, одиночний квітка.

Квіти можуть мати різноманітну забарвлення: фіолетове, ліловий, зеленувато-білу, рожеву. Листя анемони привертають увагу своєю декоративністю. Віддає перевагу рости на лужної грунті.

Цей вид погано переносить зимовий зниження температури, тому Анемона корончатую зазвичай викопують і зберігають до весни в прохолодному місці.

Анемона ніжна. За зовнішнім виглядом цей вид анемони нагадує ромашку з довгими пелюстками. Її висота всього 15 см.

Поодинокі квіти, діаметр яких 4 см, пофарбовані в синій колір, бувають з рожевими, білими, блідо-синіми кольорами. Вирощується переважно в

Центральної Росії. Досить вибаглива рослина, любить родючий, пухку, сухий грунт. Віддає перевагу рости в півтіні, де дуже добре розростається. Має бульбоподібне кореневище.

Анемона дібровна воліє напівтінисті місця. Її висота - 25 см. Довге горизонтальне кореневище галузиться і швидко розростається, утворюючи густі зарості. В кінці червня листя відмирає.

Квітконоси несуть по одній квітці, пофарбованому в білий колір з фіолетовим відтінком на зовнішній стороні пелюсток. Цвітіння анемони дубравной проходить в квітні-травні.

Анемона японська. Відноситься до групи осінніх анемона. Невисока (до 45 см) рослина, цвітіння якого буває в кінці літа. Рожеві квіти, зібрані в пухкі суцвіття, розкриваються послідовно досить тривалий час. Розмножується поділом кореневища і насінням.

Вибір місця і грунту

Вирощування анемони можливо на суглинних грунтах, на будь-яких родючих ґрунтах з гарним дренажем, тому що застою води рослина не терпить, у неї загнивають коріння. Грунт для посадки готують заздалегідь. Її перекопують разом з внесеним компостом і добривом.

Анемона добре росте на освітлених місцях, непогано і в півтіні, але не любить сильну спеку. Залежно від ступеня освітлення відбувається цвітіння рослини. Якщо місце для рослини вибрано дуже темне, анемона взагалі не зацвітає.

Місце посадки потрібно підбирати захищене від сильних вітрів. Кожен бульба висаджується в окрему посадочну яму на глибину не більше 5 см.Прі посадці слід враховувати, що садовий квітка анемона стрімко розростається на другий рік, створюючи своєрідні колонії.

Знаючи, що рослина не любить пересадок, потрібно заздалегідь виділити для її зростання великий простір. Досвідчені квітникарі, щоб обмежити розростання кореневища, висаджують його в ємність без дна.

Посадка квітів анемона небажана поруч з чагарниками і деревами. Висаджувати їх слід так, щоб кореневі системи не стикалися. Цибулини анемони, що зимували вдома, потрібно висаджувати в прогрітий грунт. Найбільш вдалий час - початок травня.

Перед висадкою їх потрібно розмочити. Для цього загортають анемону в тканину, добре просочену розчином Епін. Все укладають в пакет з поліетилену. За шість годин цибулини можна висаджувати в грунт. Завдяки такому способу зволоження, анемони не набирають багато вологи і не гниють.

догляд

Навесні і влітку посадки слід мульчувати торфом або перегноєм. Рослина добре реагує на підживлення рідкими мінеральними добривами. Рекомендується регулярно виконувати розпушування грунту і виполювати бур'яни.

Гібридні види необхідно на зимовий період вкривати, використовуючи для цього садовий компост або торф, шаром приблизно 15 см. Перед укриттям у рослини обрізають листя і прикореневі стебла.

Можна зберегти анемони і вдома. Для цього восени викопують кореневище, просушують і зберігають у прохолодному приміщенні. До настання морозів його витримують при температурі +20, взимку +5. Зберігають бульби так само, як і бульбоцибулини гладіолусів.

Правильніше буде, якщо анемону помістити в ящики з трохи зволоженим мохом, піском або торфом. Слід знати, що після зберігання в домашніх умовах рослина анемона довго відновлюється.

Ніколи не слід викидати, здавалося б, нежиттєздатні кореневища, так як відростки коренів, навіть найслабші, мають кореневі нирки, які проростають до середини літа - стільки часу необхідно рослині для відновлення сил. У посушливий період регулярно поливають, але так, щоб не було надмірної вологості. Як правильно поливати квіти читайте тут.

розмноження рослини

Розмножується анемона діленням куща, частинами бульб і кореневищ, насінням. Вегетативний спосіб розмноження підходить, в основному, гібридним формам квітки.

Сенс методу полягає в тому, що проводять розподіл кореневища куща. Молоді паростки анемони разом з коренем і підрядними нирками відокремлюють від старого куща і висаджують на інше місце.

Ділити кущ потрібно, коли ще не почався ріст пагонів - в перших числах березня. Сортові анемони розмножуються насіннєвим способом. При цьому рекомендується використовувати тільки свіжозібрані насіння, тобто посів проводити під зиму в розсадні ящики.

Насіння можна пророщувати і навесні, основне - це забезпечити температуру для сходів + 25. Сіянці з'являються через місяць після посіву, при необхідності їх пікірують.

Розсада анемони на постійне місце висаджується на наступний рік. Цвітіння анемона, вирощених з розсади, починається через три роки. При вирощуванні анемони з насіння, слід враховувати, що забарвлення квітів у них досить бліда.

Хвороби і шкідники

Великої шкоди Анемоні приносять захворювання, що викликаються паразитичними грибами: біла гниль (Склеротініоз); пероноспороз (борошниста роса) .Для боротьби з цими захворюваннями застосовують фунгіциди.

Крім цього необхідно дотримуватися режиму поливу, так як хвороби розвиваються при підвищеній вологості грунту. З шкідників найбільш небезпечні: міновані мушки. Хороша захист від них - препарат «Фуфанон».

Нематоди. Позбутися від цього шкідника надзвичайно важко, тому помітивши перші ознаки захворювання, необхідно відразу знищити рослину (спалити його) і продезінфікувати грунт.

З повагою Олексій!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама