Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування цибулі ріпка: коли наливається головка і яка врожайність?

  1. Агротехніка вирощування ріпчастої цибулі
  2. Процес посадки ріпчастої цибулі
  3. Полив і підгодівля ріпчастої цибулі
  4. Як правильно виростити цибулю з насіння?
  5. Вирощування цибулі ріпчастої як бізнес
  6. Економіка цибулевого бізнесу
  7. Технологія виробництва зеленої цибулі

Цибуля ріпчаста повинен бути «під рукою» у кожної господині. Дійсно, без нього не обходиться жодна страва, тому багато сімей прагнуть виростити собі урожай цього овоча. Щоб дотримувалася технологія вирощування цибулі, в даному матеріалі ми розглянемо всі важливі нюанси цього процесу.

Агротехніка вирощування ріпчастої цибулі

Сьогодні дуже багато хто хоче знати, як виростити цибулю. Для гарної врожайності цієї культури потрібно знати про кожен етап роботи.

  1. Час посадки у відкритому грунті. Лук - це рослина холодостійка, але щоб він благополучно ріс, йому необхідно, щоб температура грунту була від 12 ° C, інакше він випустить стрілки. Найбільш поширений і оптимальний спосіб, коли він росте в два етапи: в перший рік сіються в землю насіння, і виростають маленькі цибулинки, звані севком. А наступної весни їх висаджують в грунт, і до осені збирають урожай звичайних цибулин.

    Але в зв'язку з певними труднощами, пов'язаними з безпекою севка, його нерідко висівають під зиму Але в зв'язку з певними труднощами, пов'язаними з безпекою севка, його нерідко висівають під зиму.

  2. Грунт для вирощування цього овоча. Ділянка, на якому буде відбуватися вирощування ріпчастої цибулі, повинен мати багато сонця. Саму грунт бажано заправити органікою, і збільшити вміст лугу кислотно-лужного балансу грунту (до рН 6,4-7,9). Для посадки цибулі на обраному місці слід провести обробіток ще восени: копає намічений ділянку на глибину до 20 см, готуючи перегноєм.
до змісту ↑

Процес посадки ріпчастої цибулі

Як виростити великий лук? Простіше це зробити за допомогою севка. Даний варіант більше підходить для клімату з нежарким влітку. У перший рік вирощують севок, а на другий - вже виходить цибулю ріпка.

Севок отримують з насіння (чорнушки) Севок отримують з насіння (чорнушки). Для цього сіють сухим або замоченим посівним матеріалом. Замочування триває від 2 до 9 днів з заміною води. Посів проводять ранньою весною, як тільки підсохне грунт. Її поверхню вирівнюють і роблять поглиблення, відстань між якими 12-15 см. В рядах сіють густо, на 1м2 використовують до 10 г насіння.

На наступний рік, перед забиванням в землю севка, його калібрують і якісно прогрівають на сонці кілька днів. Потім, перед посадкою тримають посадковий матеріал в розведеному мідному купоросу (1 ч. Л. На 1 відро води). Севок садять спочатку травня на глибину до 5 см в ряди на відстані 8-10 см, з дистанцією між ними в 30 см.

до змісту ↑

Полив і підгодівля ріпчастої цибулі

На жаль, не можна вказати частоту і кількість поливу, оскільки все залежить від погодних умов. Тому слід спостерігати за зростаючими овочами, щоб вони не пересихали і не були надто зволожені. Період поливу триває до липня, а потім настає час збирання врожаю, і його припиняють.

Органічне добриво перший раз вносять восени, перед тим, як вирощувати цибулю. Навесні дають рослинам мінеральні добрива. Якщо пір'я ростуть повільно, то додатково підгодовують культуру розчином пташиного посліду або коров'яку (200 мл на 1 відро води).

Витрачають по 3 літри на кожен м2. Через півмісяця можна підгодувати ще раз.

Наступний раз удобрюють при розмірі цибулин з волоський горіх таким же розчином, що і в попередні рази.

  1. Прополка і обрізання стрілок. Необхідно прополювати ріпчасту цибулю від бур'янів і попереджати виникнення скоринки на грунті. Важливо! Хороший урожай можна отримати, якщо систематично стежити, щоб овоч не стрелковаться, а при їх появі - тут же їх обрізати.
  2. Обробка ріпчастої цибулі. Нерідко можна почути питання новачків, як виростити хороший урожай цибулі. Для цього його обробляють профілактичними засобами від грибкових хвороб.

    Роблять це, коли пір'я досягли висоти 15 см, розчином мідного купоросу (1 ч. Л. Засобу на 1 відро води). Щоб краще прилипало, в розчин додають трохи подрібненого господарського мила.

  3. Прибирання лушпиння культури. Збір даного овоча проводять, як тільки починають жовтіти листя - це сигналізує про те, що рослини вже вирощені. Їх підкопують і просушують на сонці. Поверхні цибулин також очищають від землі. Роблять це зазвичай з середини серпня. Необхідно встигнути зібрати врожай ще до того, як цибуля почне рости знову. У разі повторної вегетації він буде непридатним для зберігання.
до змісту ↑

Як правильно виростити цибулю з насіння?

Як виростити хороший лук з насіння за один вегетаційний сезон? Це питання задають багато, але це вдається зробити тільки в теплому кліматі, де літо триває довго. Таким методом культивують негострі сорти овоча.

Якщо вдатися до дій для прискорення появи сходів, то вирощування стає можливим і в більш холодному кліматі. Посів даного овоча в найбільш ранні терміни, також сприяє дозріванню врожаю цибулі, вирощеного з насіння.

  • Прискорення схожості насіння Прискорення схожості насіння. Коли сіють сухим посівним матеріалом, то чекати сходів приблизно через 20 днів. Щоб прискорити процес появи сходів, насіння замочують в різних розчинах:

    • метиленової сині (1/3 г на 1 л води);
    • перманганату калію (1/10 г на 1 л води).
  • За тиждень до посівних робіт посівний матеріал замочують на добу. При набуханні насіння підливають розчин. Замочені насіння тримають в теплому місці. При збільшенні в розмірах, їх загортають у мішковину. Незабаром вони накльовується, і на насінні видніються білі паростки. Важливо весь час стежити за рівнем вологості посівного матеріалу. У разі проростання насіння раніше терміну, їх поміщають в місце з температурою 0 ° C і зберігають до настання часу посіву.
  • Висів насіння ріпчастої цибулі. Для вирощування цибулі закладають підготовлений посівний матеріал в грунт, а перед цим його трохи підсушують - до сипучого стану. Грунт вирівнюють і роблять на ній поздовжні борозни, з відстанню між ними в 20 см. Потім, ущільнюючи дно рядка, сіють насіння. Норма висіву на 2 м - 1 г посівного матеріалу.

    Щоб при посіві насіння рівномірніше лягали в землю, їх перемішують з піском Щоб при посіві насіння рівномірніше лягали в землю, їх перемішують з піском. Сіють на глибину до 3 см, але необхідно пам'ятати, що вона залежить від легкості грунту або навпаки. Чим грунт має більш повітряну структуру, тим глибше можна закладати чорнушки. Після посіву борозенки мульчують, що потім буде перешкоджати появі корки на поверхні грунту.

  • Догляд за сіянцями ріпчастої цибулі. Вирощування цибулі на головку включає в себе розпушування грунту і позбавлення від бур'янів. Глибина обробки повинна бути від 4 до 6 см. Необхідно також постійно видаляти бур'яни. Займатися розпушуванням потрібно систематично, через кожні 10-15 діб. Обробка після дощу допоможе зберегти більше вологи в грунті.
  • Підживлення і полив. В кінці весни рослинам вносять добрива, що містять азот. Через 20 днів після першої підгодівлі здійснюють другу. На цей раз крім азотних, додають і калійні добрива. Засуха в період вегетації може зупинити зростання рослин, тому овочі необхідно поливати.
  • Збір врожаю. Завершується вирощування цибулі ріпчастої збиранням врожаю. Починати можна з середини липня, а закінчити в серпні, коли кінчики пір'я будуть підсохлі. В цьому випадку овочі злегка піддягають, порушуючи кореневу систему, щоб вони швидше визрівали. При горизонтальному положенні пір'я, його повністю прибирають з грунту і просушують.
до змісту ↑

Вирощування цибулі ріпчастої як бізнес

У зв'язку з тим, що вирощування ріпчастої цибулі за технологією не складне, то нерідко підприємці звертають увагу на цю культуру. Мінімальні витрати і нескладний догляд за даними овочем можуть дати хороший прибуток.

до змісту ↑

Економіка цибулевого бізнесу

Ціни на сільськогосподарські продукти залежать від багатьох причин, а наперед їх знати складно. Виходячи з цього, рентабельність буває різною. Але середні показники виглядають приблизно так: вирощування цибулі в теплицях може дати 30% прибутку, а у відкритому грунті - 50%.

Необхідні вкладення - це витрати на оренду ділянки, придбання складських приміщень, можливо, споруда теплиць.

Є ще інші витрати:

Вирощування цибулі як бізнес характерно іншими тимчасовими періодами. Якщо все зроблено правильно, то з 1 га отримують від 25 до 40 тонн даного овоча.

до змісту ↑

Технологія виробництва зеленої цибулі

Як виростити ріпчасту цибулю в масштабах виробництва? Робити все поетапно:

Важливо! Підприємці, прагнучи підвищити врожайність цибулі, набувають насіння голландських і японських фірм.

Цибуля ріпчаста - культура цінна, але виростити її може при бажанні кожен, робити це можна в масштабах виробництва, або для домашніх потреб. Вирощують цибулю, і нехай ваші страви будуть апетитні.

Читайте також:

Як виростити хороший лук з насіння за один вегетаційний сезон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама