Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування цитрусових у домашніх умовах: посадка, правильний догляд

У холодну пору року нам всім часто не вистачає сонця. Щоб підбадьоритися і наповнити своє життя радістю, слід поставити на підвіконня цитрусове дерево, воно принесе в будинок частинку сонця.

Цитрусові вічнозелені рослини гарні ще й тим, що здатні круглий рік радувати своїми смачними і свіжими плодами. Навіть сама присутність в будинку такого рослини надає позитивний ефект на здоров'я. Доведено, що їх неповторний аромат допомагає боротися з втомою, знімає роздратування і головний біль. Цитрусові чагарники збуджують апетит, підвищує розумову здатність, створює відчуття чистоти повітря в приміщенні.

У домашніх умовах можна вирощувати не тільки традиційні лимони, а й інші плоди - апельсини, мандарини, кумкват. У квіткових магазинах завжди можна підібрати кімнатні сорти цих культур.

лимон . Першим в нашій країні почав вирощувати лимони ще Петро Перший. Кислий плід так полюбився нашим предкам, що ще в XVIII столітті вони винайшли домашній сорт цитруса під назвою «Павловський». Серед достоїнств кімнатного лимона можна відзначити високу врожайність і невибагливість у догляді. Сорт «Лунар» наступає на п'яти «Павловському», правда, його плоди трохи менше. Найбільш ароматними сортами домашніх лимонів є «Новогрузинський» і «Курський».

Цитрон (цедрат або цедрон). Невелике дерево володіє гарними продовгуватими плодами з незвичайним смаком. М'якоті в цій культурі небагато, тому його частіше вирощують в декоративних цілях. Особливо ефектно в горщику виглядає сорт «Рука Будди», плоди якого за формою нагадують зв'язку бананів.

Лайм. Цей модний цитрус нагадує лимон, тільки володіє ще більш кислим смаком, не має кісточок. Їх можна зривати ще в зеленому вигляді, шкірка пожовтіє з часом сама. Непогано приживаються на підвіконні гідриди цієї рослини під назвою Лаймкват.

Апельсин. У живій природі апельсинове дерево виростає до 20 метрів у висоту. Здавалося б, вирощувати його в кімнатних умовах неможливо. Однак і тут селекціонери постаралися і вивели невеликі кімнатні сорти. Рослина цвіте в березні, але його плоди визрівають приблизно 9 місяців.

Мандарин. Це сама холодостійка культура з усіх цитрусових. Рослина в кімнатних умовах досягає у висоту півтора метра. При правильному догляді з одного такого дерева можна зібрати урожай в сотню мандаринів.

Кумкват. Цей плід зараз користується великою популярністю через свого приємного смаку. Виростити його можна з кісточки, що під силу навіть дитині.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Переглядів: 6 417 Рубрика: кімнатна плодівництво

Мітки: дерево , лимон , Цитрусові дерево , цитрусовие

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама