Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування інжиру в домашніх умовах, відео, відгуки

  1. Посадка інжиру у відкритий грун т
  2. Посадка інжиру у відкритий грунт: покрокове посібників про
  3. Догляд за інжиром в відкритому грунті
  4. Вирощування інжиру в домашніх умовах, вигляді про

Вирощування інжиру в домашніх умовах декому може здатися чимось неймовірним. Однак це під силу кожному, хто дізнається правила посадки та вирощування культури. Смоківниця, фікус карика або фігове дерево - це альтернативні назви теплолюбного інжиру, які можуть використовуватися в різних місцевостях. У природних умовах інжир росте в регіонах субтропічного пояса. Наприклад, плодами інжиру нікого не здивуєш в Криму, на Кавказі. Але як його виростити дачникові в домашніх умовах? Вирощування інжиру в домашніх умовах декому може здатися чимось неймовірним

На фото плоди інжиру

Посадка інжиру у відкритий грун т

Виростити інжир в умовах відкритого грунту цілком реально дачникам південних регіонів. Наприклад, в Краснодарському краї досить сонячно і тепло, а зими м'які. В таких умовах фігове дерево не доведеться вкривати на зиму, і воно буде відмінно плодоносити при мінімальному догляді. За відгуками, навіть якщо зима видалася затяжний і суворою, постраждале від морозу рослина швидко відійде навесні.

За відгуками дачників Росії, інжир добре переносить короткочасні заморозки до -15 - 20 градусів. Для підвищення зимостійкості рослини, його вкривають на зиму. Рослина дуже швидко відновлюється навесні навіть якщо вимерзли всі стебла до кореневої шийки. В цьому випадку нові пагони почнуть рости від кореня і будуть плодоносити вже в цьому році, так що садівник не залишиться без врожаю фіг.

Перш ніж приступати до посадки інжиру на дачі, важливо правильно вибрати відповідне місце на ділянці. Садівники рекомендують висаджувати фігу на ділянці, який:

  1. Добре освітлений.
  2. Захищений від вітру і протягу.
  3. На якому є легкий ґрунт з домішкою піску.

Важливо вибрати незаболочених ділянку. Інжир погано росте на ділянці з високим стоянням грунтових вод. За спостереженнями дачників, схил на південній частині пагорба або ділянку поруч з парканом - підходяще місце для посадки фігового дерева.

Найкращий час для проведення посадкових робіт доводиться на кінець березня - початок квітня. Важливо щоб грунт в саду до цього часу добре прогрілася. У регіонах з прохолодний кліматом з висадкою дерева у відкритий грунт варто почекати. У таких місцевостях садівники рекомендують висаджувати саджанці в травні.

Посадка інжиру у відкритий грунт: покрокове посібників про

Смоківниця, фікус карика або фігове дерево - це альтернативні назви теплолюбного інжиру, які можуть використовуватися в різних місцевостях

Перш ніж приступати до посадкових робіт варто вибрати відповідний сорт інжиру. Багато дачники позитивно відгукуються про сорт Кримський чорний. Він добре плодоносить, проте при посадці в регіонах з нестабільним кліматом і затяжною зимою, потребує укриття на зиму. З цією метою можна використовувати бадилля кукурудзи або інший покривний матеріал.

Покрокове керівництво по посадці інжиру включає в себе проведення наступних заходів:

  • перекопування ділянки разом із золою плодових дерев, піском, компостом і органічними добривами. Безпосередньо в посадкову яму теж слід внести комплексних мінеральних добрив і перегною;
  • посадкову лунку викопують розміром 50х50 см, глибиною близько 80-100 см. На її дно рекомендують укласти дренажний матеріал, наприклад бита цегла, гальку. Товщина шару - близько 20-30 см;
  • лунку заповнюють водою;
  • перед посадкою саджанця його корінь обрізають, щоб вони добре вміщалися в посадкову яму;
  • саджанець встановлюють по центру і присипають землею, акуратно утрамбовуючи грунт;
  • якщо дачник висаджує на ділянці відразу кілька саджанців, то варто дотримуватися дистанції між ними близько 2,5 м;
  • деревця розміщують в лунці під кутом 45 градусів у напрямку крони на південь;
  • в регіонах з прохолодним кліматом над інжиром встановлюють металеві дуги, щоб в разі похолодання укрити фігове дерево при необхідності.

    Інжир не вимогливий до відходу і потребує тільки в проведенні простих заходів, мало відрізняються від догляду за іншими плодовими деревами

Догляд за інжиром в відкритому грунті

Інжир не вимогливий до відходу і потребує тільки в проведенні простих заходів, мало відрізняються від догляду за іншими плодовими деревами . Садівники рекомендують виконувати такі процедури:

  1. Регулярно поливати деревце крапельним методом.
  2. Вносити в якості підгодівлі органічні і комплексні мінеральні добрива.
  3. виконувати обрізку . З метою формування штамба залишають до 8 пагонів, висота яких може складати до 1 м. Решта гілки вирізують, щоб плоди отримували достатньо сонячного світла і встигали дозріти.
  4. Проводити регулярні обприскування для профілактики хвороб. Ранньою весною до розпускання бруньок інжир обприскують хімічними або біологічними фунгіцидами для профілактики грибкових уражень. Протягом сезону обприскують інжир в разі потреби. Однак важливо пам'ятати, що після обробки дерева сильнодіючими препаратами, певний час не можна вживати в їжу плоди. Деталі можна дізнатися в інструкції до препарату.
  5. Організація укриття на зиму допоможе захистити пагони від морозу. З цією метою фігове дерево обмотують мішковиною в кілька шарів. Можна використовувати безкоштовний покривний матеріал - бадилля кукурудзи. Деякі дачники воліють нахиляти гілки до землі, фіксувати в такому положенні, а потім засипати листям і покривати плівкою. Можна накрити саджанець на зиму фанерою або пінопластом, а по краях засипати грунтом.

Вирощування інжиру в домашніх умовах, вигляді про

Вирощування інжиру в домашніх умовах - нескладне і винагороджує заняття. Солодкий смак ароматних літніх плодів варто будь-яких зусиль, які доведеться докласти, вирощуючи їх на дачі. А які сорти інжиру ви вирощуєте на своїй дачі? Діліться своїм досвідом, залишаючи коментарі до статті.

Але як його виростити дачникові в домашніх умовах?
А які сорти інжиру ви вирощуєте на своїй дачі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама