Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування каліфорнійських черв'яків в сільській місцевості

  1. Процес розведення каліфорнійських черв'яків
  2. Харчування для каліфорнійських черв'яків
  3. Реалізація черв'яків для корму
  4. Реалізація черв'яків рибалкам

Чому варто вибрати саме каліфорнійських черв'яків? Все просто: каліфорнійські хробаки розмножуються набагато швидше, ніж звичайні гнойові або дощові черв'яки.

Все просто: каліфорнійські хробаки розмножуються набагато швидше, ніж звичайні гнойові або дощові черв'яки

Каліфорнійський черв'як спочатку був акліматизований у Володимирській області, тому деякі його знають як Володимирський черв'як. Хоч він і розмножується дуже швидко, але у нього є головний недолік - Володимирський черв'як здатний переносити морози лише до 10 градусів, в той час як гнойовий або дощовий черв'як легко переносить 30 градусні морози, які взимку бувають нерідко. Володимирський або каліфорнійський черв'як має середні розміри - 6-8 см. Плоди він починає при досягненні тримісячного віку і за час сезону кожен черв'як може приносити до півтори тисячі маленьких черв'ячків. Найцікавіше те, що каліфорнійський черв'як має досить великий термін життя. Якщо наші місцеві дощові черв'яки можуть прожити до 4 років, то привізною каліфорнійський має термін життя до 16 років. Навіть важко уявити, як таке маленька істота може прожити стільки років?



Процес розведення каліфорнійських черв'яків

Процес розведення каліфорнійських черв'яків

З назви статті випливає, що ми розглядаємо розведення черв'яків в сільській місцевості, але деякі жителі примудряються розводити їх прямо в міських квартирах або на балконі, щоб добувати біогумус. Для великого виробництва, звичайно ж, потрібна велика площа, балконом тут не обмежишся. Тому цей бізнес добре підходить саме для сільської місцевості, де велику ділянку землі і є різні споруди або є можливість їх побудувати.

Для вирощування необхідно побудувати або спорудити бурти - це підняті грядки, всередині якого буде живильне середовище для черв'яків, а після того як все підготовлено, запустити туди черв'яків. На самому початку бізнесу, природно, у вас немає черв'яків, тому їх доведеться купувати через інтернет, швидше за все, з сусідніх регіонів, так як цей вид бізнесу майже не має конкуренцію і знайти хорошого постачальника буде складно. Коли в бурт запустили черв'яків, краще цю ділянку, де будуть жити черви, укрити що не промокає тканиною або клейонкою. Це необхідно для того, щоб стояла волога, а при сильному дощі хробаки не пішли вниз глибоко в землю. Розводити їх легко, так як їм не потрібен особливий догляд. Головне з вимог - це достатня волога в субстраті і наявність поживного середовища. Якщо їм подобається місце проживання, розмножуватися вони будуть швидко. З настанням зими бурти обов'язково потрібно утеплити соломою або опалим листям, щоб земля, де вони мешкають, не замерзла. Коли випаде сніг, замерзне тільки верхній шар землі.

Харчування для каліфорнійських черв'яків

Харчування для каліфорнійських черв'яків

Черви переробляють органічні речовини, такі як побутові відходи, гнилі фрукти і овочі, бадилля, бур'яни та інші гниють і розкладаються речі. Якщо раніше ви таке сміття просто викидали, то тепер їх можна використовувати з користю і давати на корм черв'якам - вони із задоволенням їх з'їдять і створять для вас натуральне добриво, а цим вже можна робити бізнес. На продаж можна пускати не тільки біогумус, яку купують дачники для розсади та квітів, а так само удобрювати різні види культур, але можна з великим успіхом продавати самих хробаків або їх кокони. Черв'яків можна поставляти в рибальські магазини в якості наживки, а кокони черв'яків добре будуть брати початківці виробники, щоб почати займатися вирощуванням черв'яків.

Коли з субстрату залишився тільки один біогумус, черв'яків від субстрату треба відокремлювати і перемістити в інше місце, де для них заздалегідь приготовлений новий корм. Робиться цей процес просеиванием. Коли просіяли все добриво, його треба просушити, потім розфасувати в мішки для подальшого продажу. Фасувати потрібно поліетиленові пакети різних розмірів, щоб покупець зміг вибрати необхідну йому кількість біогумусу. Черв'яків для продажу розміщувати в пластикові контейнери і додати до них живильне середовище, після чого відправляти в магазини для подальшого продажу.

Реалізація черв'яків для корму

Реалізація черв'яків для корму

Висушені або живі черв'яки є відмінним кормом і вітаміном для домашніх курей і інших видів домашніх птахів. У цьому бізнесі не потрібно вкладати колосально великих грошей, але при цьому отримувати гарний прибуток, адже рентабельність цього бізнесу висока. Послідовність бізнесу така: черви поїдають непотріб або органічні речовини і розмножуються, створюють корисне для грунту добриво для подальшого продажу, а надлишки черв'яків завжди можна продавати. Тобто, відходів ніяких!

Реалізація черв'яків рибалкам

Реалізація черв'яків рибалкам

У хробаків постійно потребують рибалки, а біогумус робить грунт у багато разів плодовитее і рослини ростуть витривалими і міцними, зростає врожайність і овочі, вирощені в такому грунті, зберігаються довше. А найбільш ласий шматочок цього бізнесу - відсутність конкуренції. Значить, клієнтів знайти просто, або клієнти самі будуть вас шукати.

Навіть важко уявити, як таке маленька істота може прожити стільки років?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама