Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування малини по технології "довгий пагін"

  1. Технологія «довгий пагін»
  2. Підживлення малини вирощуваної за такою технологією
  3. Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"
  4. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Детальніше про нову технологію розповідає науковий співробітник відділу ягідних культур Ольга ЄМЕЛЬЯНОВА

Детальніше про нову технологію розповідає науковий співробітник відділу ягідних культур Ольга ЄМЕЛЬЯНОВА.

Сьогодні в світі активно розробляють нові технології вирощування малини в захищеному грунті, що дозволяють «прискорити» урожай. Один з таких методів, який активно застосовують в Голландії, Польщі, - «long cane» (в перекладі з англійської - «довгий пагін»), тобто плодоношення на дворічної деревині.

У зарубіжній літературі прочитала на цю тему цікаву статтю, де описувалося, що на малині річного терміну дозрівання можна отримувати до 50 тонн врожаю з гектара! Дуже мене ця інформація зачепила.

А в минулому році можливість випробувати цей унікальний метод з'явилася і у нас в інституті. Експеримент вирішили провести на ремонтантной малині, щоб розкрити весь потенціал вирощуваних сортів.

Читайте також: Маліноклен (фото) або запашна малина - вирощування і опис

Технологія «довгий пагін»

Суть технології «long сапі» в наступному: малину вирощують в теплиці в круглих контейнерах об'ємом 7,5 л (по дві рослини в горщику), заповнених субстратом на основі кокосового волокна (просоченого водою) Суть технології «long сапі» в наступному: малину вирощують в теплиці в круглих контейнерах об'ємом 7,5 л (по дві рослини в горщику), заповнених субстратом на основі кокосового волокна (просоченого водою).

Саджанці перед посадкою тримають в сховище при температурі не нижче 0 град. Висаджують за 130-140 днів до плодоношення (в лютому). Контейнери мають у своєму розпорядженні рядами (відстань між якими - 1,75 м) на 5-7 см вище рівня грунту - це дозволяє значно знизити рівень зараження грибковими хворобами, гниллю коренів. Для фіксування пагонів (їх середня висота - 1,6-1,8 м) в ряду обов'язково встановлюють шпалеру. Рослини запилюють джмелі.

Підживлення малини вирощуваної за такою технологією

Прогулюючись в тунелі серед рясно плодоносить малини, припускаю, що таким малиновим гігантам потрібно особливе харчування.

Важлива умова для успішного росту малини в теплиці - нарівні з необхідною температурою (не нижче +15 град.), Хорошим освітленням, вологістю повітря 65-75% забезпечити високий рівень мінерального живлення.

«Меню» складено спеціально для малини і включає 16 макро- і мікроелементів, необхідних цій культурі. Причому добрива постійно надходять разом з крапельним поливом - до 10 разів на день.

Чи то ще буде!

В цьому році перші ягоди малини в інституті зібрали 18 травня. Після врожаю рослинам необхідний період спокою - приблизно місяць малина відпочиває. Її обрізають і в горщиках переносять в холодне приміщення. В цей час ніякого харчування, тільки полив, щоб коріння не засохли. А в серпні малина «прокидається» (йде в зростання, дає нові пагони, зацвітає) і плодоносить до пізньої осені. У минулому році останню ягоду зібрали 5 листопада.

Читайте також: Осіння малина "рашбушберрі" - вирощування і догляд

Чи можна метод «long сапі» застосувати у відкритому грунті?

Спробувати можна, але в цьому випадку потрібні обробки від шкідників. Та й температурний режим складно контролювати.

Взимку ймовірно підмерзання пагонів. Чому ми перейшли на захищений грунт?

В останні два роки пік врожаю ремонтантной малини потрапляє під ранні осінні заморозки (в минулому році - це 7 вересня, в позаминулому - 5 вересня). В результаті ягода замерзає. А в теплиці створені всі умови, щоб отримати два повноцінних якісних врожаю - навесні і восени - з масою плодів 8-10 м

Нова технологія дозволяє поліпшити якість ягід, уникнути поразки плодів сірою гниллю, скоротити кількість обробок отрутохімікатами, збільшити врожайність і продовжити термін зберігання.

А реально збирати ягоду-малину, скажімо, взимку?

Чому ні? Але це дороге задоволення - потрібні додаткове підсвічування, обігрів. Хоча на перспективу у нас є і такі задумки.

© Автор: Вікторія ГУЛЬКО. фото автора

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І ДЕШЕВІ НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДИВІТЬСЯ САМІ І здивував ЯК МИ.ЕСТЬ ВІДГУКИ. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"

  • Обрізка малини і смородини - майстер клас : Регулярна обрізка смородини і маліниБольше ...
  • Розмноження повітряними відводами - як правильно? : Як розмножують рослини повітряними відведеннями «Є ...
  • Цибулева муха - як позбутися : Боротьба з лушпиння мухою -...
  • Сорти жоржин з темними листям : Жоржини з темної ліствойГЕОРГІНИ З ...
  • Вирощування сортів ремонтантної малини в Чувашії: посадка і догляд : Ремонтантна малина в Чувашії -...
  • Окуліровка троянд (фото) : Щеплення троянд окуліровкойОкуліровка, тобто ...
  • Як зробити дитячу альтанку на дачі своїми руками з простих брусків : ДИТЯЧА БЕСЕДКА ДЛЯ ДАЧІ СВОЇМИ ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Чому ми перейшли на захищений грунт?
    А реально збирати ягоду-малину, скажімо, взимку?
    Чому ні?
    Розмноження повітряними відводами - як правильно?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама