Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування огірків в домашніх умовах круглий рік

  1. Сорт або гібрид?
  2. Температурний режим і освітлення
  3. підживлення
  4. як підв'язувати

Вітаю, дорогі друзі Вітаю, дорогі друзі! Серед людей, захоплених городництвом, є не тільки ті, хто чекає приходу теплого сезону, щоб вийти на свої ділянки, а й такі, хто цілий рік щось вирощує у себе в будинку, в квартирі, - на підвіконні, балконі або в лоджії . Ось саме для таких любителів стаття про вирощування огірків в домашніх умовах.

Відразу ж візьміть собі на замітку: якщо у Вас немає яскравого штучного освітлення для підсвічування рослин, то приступати до вирощування розсади огірка будинку раніше середини лютого не варто. Кімнатна культура огірків можлива при температурі повітря не нижче 20-22 градусів вдень і 18 градусів - вночі.

Сорт або гібрид?

При вирощуванні огірків дуже важливо підібрати сорт або гібрид . На жаль, спеціальних "кімнатних" сортів огірків практично немає, але можна пристосувати для цього партенокарпические (Тобто не потребують запилення) тіньовитривалі гібриди жіночого типу цвітіння, які рекомендуються для вирощування в теплицях.

Для вирощування вдома можна пристосувати гібриди Берендеї F1, Динаміт F1. Можна взяти і гібриди Амур, Маша, Компакт, Артист, Балалайка, Вояж, Діана, Карапуз, Корольок, Молодець. Ні в якому разі не слід вирощувати в кімнаті випадкові сорти і гібриди, особливо призначені для вирощування у відкритому грунті.

При можливості досвічування розсади насіння можна висівати вже 10-15 січня. В цьому випадку плодоношення рослин починається 1-5 квітня. Відповідно, якщо це зробити на початку лютого, то плодоношення почнеться десь в середині квітня.

Грунтосуміш готують з рівних частин дернової і перегнійної землі. На відро суміші додають склянку деревної золи . Поліетиленові або гончарні горщики діаметром 8-10 см наповнюють приготовленою ґрунтовою сумішшю, але не до країв, залишаючи 2 см для наступних підсипок, і встановлюють в ящики. Підготовлені до посіву насіння висівають в кожен горщик по одному і засипають почвосмесью на 1 см, після чого поливають.

Розсаду можна вирощувати з пікіровкою сіянців. Для цього в широкий горщик або маленький ящичок насипають грунтосуміш або пропарені тирсу і висівають насіння, "грядочки" накривають склом або плівкою. Через 3-4 дні після появи повних сходів сіянці пікірують в горщики з почвосмесью, намагаючись не пошкодити коріння.

Температурний режим і освітлення

При вирощуванні розсади в кімнаті до появи сходів підтримують температуру не нижче 20-22 градусів. При появі одиничних сходів скло або плівку знімають, ящик ставлять в добре освітлене місце, а якщо є можливість, рослини досвічують.

Для попередження витягування розсади нічну температуру підтримують на рівні не вище 17-18 градусів. Приміщення провітрюють, але ящики з розсадою з вікна прибирають або вкривають плівкою, папером.

Для перестановки ящиків з розсадою можна виготовити пересувні етажерки. Їх просто відсувати від вікна під час провітрювання і легко перевозити з однієї кімнати в іншу для кращого використання сонячного освітлення. Щоб огірочки не захворіли борошнистою росою, пам'ятайте, що вони не переносять протягів. На протягах також сповільнюються ростові процеси.

Поливати огірки потрібно теплою водою (22-24 градуси). Огірок вимагає високої відносної вологості повітря (85-90%). Для її підвищення в кімнаті можна використовувати спеціальні зволожувачі повітря, які продаються в господарських магазинах.

підживлення

Фахівці рекомендують починати підгодівлю двотижневої розсади мінеральними добривами, оскільки при підгодівлі коров'яком рослини уражаються фузаріозом .

Для підгодівлі беруть 30 г Растворін і 10 г сульфату магнію, або 10 г аміачної селітри, 10 г подвійного суперфосфату і 8 г сульфату магнію на 10 л води. Можна для підгодівлі використовувати городню суміш (40 г на 10 л води) або її сучасний аналог Суперагро марки NPK.

При підгодівлі склянки розчину достатньо на 5 рослин. Другу підгодівлю проводять через 10 днів тим же розчином, але при цьому витрачають стакан розчину на два рослини. Після другої підгодівлі розсаду розставляють так, щоб не було взаємного притенения. В одному ящику залишають по 6-7 шт. розсади. У фазі 3-4-х листків розсаду пересаджують у великі гончарні горщики або поліетиленові відра з отворами в дні або ж у ящики довжиною, шириною і висотою 20-22 см.

У горщики або ящики засипають грунтосуміш шаром 8-10 см і висаджують рослини в центрі горщика або ящика. Залишена не засинає частина горщика або ящика знадобиться при подальшій підсипання землі, коли на поверхні з'являться нові коріння. У грунт встромляють кілочок довжиною 70-80 см, до якого підв'язують рослину.

Горщик або ящик з рослиною огірка встановлюють в глибокий піддон або тазик, наливають воду і стежать, щоб вода не висохла. При цьому не тільки зволожується грунт, а й підвищується вологість повітря близько рослини.

У спекотну погоду рослини додатково поливають. Огірок дуже чуйний на обприскування водою з пульверизатора. Обприскують рослини вранці і до вечора 2-3 рази в тиждень.

З початку плодоношення рослини підживлюють через 7-10 днів. Зазначена кількість добрив розчиняють в 10 л води і під кожну рослину виливають по півлітра розчину. Перед підгодівлею рослини поливають водою. Якщо рослини розвиваються погано, проводять позакореневе підживлення макро- і мікроелементами.

як підв'язувати

При підв'язці до кілків на одному підвіконні можна вмістити 4-5 рослин огірка. Якщо встановлено одну рослину, його вирощують в 6-8 пагонів, які мають у своєму розпорядженні у вигляді віяла. У цьому випадку один кінець шпагату зав'язують вільним вузлом у кореневої шийки, а другий кріплять до цвяха. Цвяхи забивають по верху рами на відстані 25-30 см один від іншого.

Вирощуючи на підвіконні огірочки, стимулюйте або обмежуйте зростання їх бічних пагонів. З появою 3-го справжнього листка його треба відщипнути разом з ниркою продовження втечі. В цьому випадку з'являються нові бічні батоги, на яких утворюється велика кількість жіночих квіток, а потім і плодів. Після появи 5-6-го аркуша верхівка батоги прищипують.

Дещо по-іншому відбувається формування партенокарпических гібридів. Рекомендується з головного стебла в нижніх 4-6 вузлах повністю видаляти всі бічні пагони і квітки. Вище цього 4-5 наступних бічних пагонів прищипують на 1 лист, наступні пагони - на 2 листа, ще вище - на 3-4 листи.

До дуже швидкої зустрічі!

З повагою Андрій!

Введіть свій e-mail і отримуйте нові статті на пошту:

Введіть свій e-mail і отримуйте нові статті на пошту:

Сорт або гібрид?
Сорт або гібрид?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама