Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування огірків в теплиці: корисні поради, фото і відео

  1. Основні правила для вирощування огірків в теплиці
  2. Теплиця і обладнання для вирощування огірків
  3. Секрети вирощування огірків в теплиці
  4. Грунт і його підготовка
  5. Насіння і правила їх вибору
  6. Догляд та підживлення
  7. Шкідники, хвороби і методи боротьби з ними
  8. профілактичні заходи

Складно уявити собі зимовий святковий стіл без огіркового аромату. Один тільки запах вже навіває святковий настрій. Взимку це особливо відчутно. Адже влітку огірки присутні щодня. А взимку тільки напередодні якогось свята. Це не справедливо.

Це не справедливо

Але ж не всі городяни можуть дозволити собі насолоджуватися огірками круглий рік. Зимові цінники на огірки сильно кусаються, та й якість таких овочів викликає великі сумніви. А ось дачникам і власникам приватних секторів набагато легше. Вирощування огірків в теплиці не тільки забезпечить сім'ю цим овочем, але і допоможе значно поліпшити сімейний бюджет.

Основні правила для вирощування огірків в теплиці

Якщо забезпечити правильний догляд за огірками в теплиці, то високий урожай гарантований. Це овочева культура, яка здатна щедро віддячити людини за турботу. Не варто думати, що доведеться день і ніч пропадати в теплиці. Це не так.

Але догляд за огірками в парнику необхідний. Це забезпечить не тільки багатий урожай, але і запобіжить поразку всілякими шкідниками і хворобами.

Попелиця, кліщ не гребують тепличними умовами і з задоволення поласують рослиною в холодну зимову холоднечу, доставивши чимало незручностей людині. Досвідчені городники знають, а новачкам можна розповісти, як правильно доглядати за огірками в теплиці.

Для позитивного результату важлива не тільки правильна агротехніка вирощування огірків в теплиці. Необхідно дотримуватися ще декільком правилам, які включають:

  • теплиця і обладнання для вирощування огірків;
  • секрети вирощування огірків в теплиці;
  • грунт і його підготовка;
  • насіння і правила їх вибору;
  • догляд і підживлення;
  • хвороби, шкідники та методи боротьби з ними.

Дотримуючись цих нехитрих правил, можна забезпечити цілорічне вирощування огірків в теплиці.

Теплиця і обладнання для вирощування огірків

Незважаючи на те, що огірки не можна назвати примхливої ​​культурою, вирощування в теплиці вимагає дотримання деяких тонкощів. Адже це будова створюється для того, щоб насолоджуватися смаком і ароматом огірків в зимовий час.

Тут питання не стільки пов'язаний з тим, як правильно вирощувати огірки в теплиці. Не менш важливо - це правильний вибір місця, матеріал і устаткування для теплиці. Будь-яка дрібниця повинна бути прийнята до уваги.

Важливо! Перед висадкою насіння або розсади, ще до підготовки грунту, необхідно провести дезінфекцію теплиці.

Свою землю господар цінує на вагу золота, особливо її сонячні, південні ділянки. Але, як би не було шкода, теплиця повинна знаходиться саме в такому місці. Не бажано розміщувати будова в таких місцях, де гуляють протяги.

Як матеріал найвигідніше вибирати теплиці з полікарбонату. Це унікальний сучасний матеріал, який має властивості, незрівнянні ні з одним дорогим матеріалом:

  • ідеальні термальні якості, підтримує тепло взимку і прохолоду влітку;
  • здатний розсіювати прямі сонячні промені, запобігаючи згубний вплив ультрафіолету;
  • безпечний і легкий:
  • не складний в монтажі;
  • в такій теплиці підтримується постійна вологість повітря, виключено пересихання грунту;
  • довговічний.


Матеріал звичайно дорожче скла і тим більше плівки, але середній вік служби теплиці з полікарбонату не менше п'ятдесяти років. Скло б'ється, тріскається під вагою снігу, плівка взагалі служить один сезон, а це стоїть на протязі багатьох років, та ще й красиво виглядає на ділянці.

Але у кожного свої правила вирощування огірків в теплиці. Тому вибір матеріалу справа суто особиста. Вважайте, що дана порада рекомендацією професіоналів.

Огірки - це світлолюбна, теплолюбна рослина. Висаджуючи огірки в теплиці необхідно продумати додаткове освітлення теплиці. Різкі перепади температури або відсутність додаткового освітлення можуть привести до загибелі рослини.

Важливо! Висадку огірків в тепличний грунт необхідно проводити тоді, коли температура грунту не нижче 22 градусів.

Висота теплиці повинна бути достатньою, щоб людина могла переміщатися в повний зріст. Та й огірочками при формуванні кущів буде комфортніше. Огірки в парнику вирощують не часто. Ці споруди найчастіше використовують для вирощування розсади.

Секрети вирощування огірків в теплиці

Невелика теплиця на ділянці може стати серйозним джерелом доходу. Щоб домогтися високих врожаїв важлива не тільки особлива технологія вирощування огірків в теплиці, а й особливі умови догляду.

Це абсолютно не означає, що необхідно вдень і вночі перебувати в теплиці. Але проявити турботу треба. Це дасть можливість вживати і реалізовувати свіжі, хрусткі, вітамінізовані, без шкідливих домішок огірочка протягом усього року.

Це дасть можливість вживати і реалізовувати свіжі, хрусткі, вітамінізовані, без шкідливих домішок огірочка протягом усього року

Грунт і його підготовка

Важливо завчасно підготувати теплицю і грунт. Навіть якщо теплиця встановлена ​​на родючій землі, де раніше росли овочі, цього недостатньо. Для огірка важливий азот і цього компонента в грунті повинно бути в достатку.

Найбільш вигідно для цього використовувати пташиний послід. Його розсіюють по поверхні грунту, перекопують і поливають. Цього цілком достатньо, щоб грунт була збагачена не тільки азотом, але і іншими цінними компонентами, вітамінами.

Висадку огірків в теплицю найкраще робити розсадним методом. Такі правила вирощування огірків в теплиці дозволять добитися швидких урожаїв. Посадка насінням значно подовжує процес. Розсаду вирощувати в торф'яних горщиках і в них же виробляти висадку в грунт.

Вирощування огірків в закритому грунті має на увазі використання спеціальних сортів.

Насіння і правила їх вибору

Вибираючи сорт огірків, варто віддавати перевагу самозапильних (партенокарпические) з ранніми термінами дозрівання. Це можуть бути такі сорти:

  • Барселона;
  • шарж;
  • Кураж;
  • матриця;
  • Бобрик;
  • Геркулес;
  • Щедрик.


Це все ті сорти, які здатні самостійно запилювати, а Щедрик дає найбільший урожай. На пачках з насінням може бути присутнім приставка «F1». Це говорить про те, що в пачці гібридні сорти. Вони трохи дорожче, але більш стійкі до різних захворювань і володіють високою врожайністю.

Днів за 10-12 до висадки, грунт можна удобрити сечовиною. Це допоможе знешкодити від можливих шкідників в землі.

Щоб забезпечити безперервний тепличний урожай, висаджувати розсаду бажано кілька разів з двотижневою перервою. Це секретне правило допоможе забезпечити просто величезний урожай протягом усього року. Прямо перед висадкою в підготовлені лунки можна внести препарат Біоклад.

При появі перших трьох повноцінних листочків, можна конструювати опори, щоб пізніше сформувати кущі. Не варто забувати про освітлення. Стежити, щоб світловий день в теплиці тривав не менше дванадцяти годин, а температура не знижувалася нижче 18 градусів. Також важливі регулярний полив і розпушування грунту.

Також важливі регулярний полив і розпушування грунту

Постійна температура, оптимальне освітлення, полив, підживлення приведуть до того, що через сорок п'ять днів з'явиться перший і вже рясний урожай. Якщо все було зроблено правильно, то з кожного куща можна буде зібрати не менше двадцяти кілограм.

Догляд та підживлення

Огірки потребують регулярного догляду і підгодівлі. Перша проводиться відразу після висадки. Наступну підгодівлю необхідно проводити під час цвітіння і плодоношення. Догляд за огірками починається ще перед висаджуванням насіння.

Для цього насіння можна недовго вимочити в розчині марганцівки. Це повинен бути розчин слабкого рожевого кольору, в нього опускають насіння і тримають не більше півгодини. Після цього, насіння обполіскують під проточною водою і замочують, виклавши на вологу дрантя або марлю.

Ганчір'я не повинна пересушувати інакше зародки загинуть. Насіння, так само як і тепличний огірок люблять, щоб температура була постійною, не менше 22 градусів і велика кількість світла. Тому в ємність з насінням можна ставити ближче до джерел тепла.

Для підгодівлі можна використовувати:
Для підгодівлі можна використовувати:

  • курячий послід;
  • перегній;
  • трав'яні настої;
  • дріжджі;
  • мінеральні добрива.

Багато з цих добрив можна використовувати для обприскування кущів. Дріжджі (10 гр) можна розчинити в літрову ємність з чистою водою. Коли бродіння закінчиться, зникне піна на поверхні, об'єм доводять до десяти літрів. Для кожного куща знадобитися стакан такої браги. Її додають в воду і поливають або обприскують звичним способом. Це унікальне добриво, яке можна чергувати з підгодівлею курячим послідом .

У ємності з водою розводять сухий послід, наполягають пару годин поливають і обприскують звичним способом. Необхідно стежити за тим, щоб нові батоги були вчасно підв'язані.

Шкідники, хвороби і методи боротьби з ними

Варто пам'ятати, що не тільки шкідники і хвороби небезпечні для врожаю. Огірки для вирощування в теплиці знищити може просто низька температура. Але про це вже згадувалося трохи вище.

Парниковий огірочок допоможе загинути при таких ситуаціях:

  • відсутність азоту і калію в грунті, але при правильному добриві це можна виключити;
  • навала шкідників, найнебезпечніші це павутинний кліщ;
  • захворювання борошнистою росою.

Щоб виключити це, необхідно стежити за станом куща і плодів. Будь-які зміни можуть свідчити про те, що рослина потребує екстреної допомоги. Кожне захворювання має характерні ознаки.

Білий наліт на листах може свідчити про захворювання борошнистою росою. Це є цілком з'ясовні причини:

  • недолік азоту в ґрунті;
  • надмірний полив, висока вологість;
  • висока температура повітря або навпаки низька.

Що запобігти подальшому розвитку захворювання, необхідно обробити рослина бордосской сумішшю. Перед цим припинити полив і обробити рослина методом, описаним на упаковці. Сильно уражені листя видалити. На наступний день внести в грунт курячий послід і провести обприскування цієї ж сумішшю. Якщо захворювання було виявлено на ранній стадії, то таких заходів цілком достатньо.

Постійно перевіряти на наявність шкідників на рослині. Кліщ і тля легко визначаються неозброєним оком. Кліщ обплутує рослина павутиною, тля заводиться на зворотному боці аркуша. Обробивши рослина бордосской сумішшю, можна швидко позбутися від цих шкідників. Хвороб багато і зазначена суміш допоможе впоратися з будь-якими неприємності.

Важливо! Використовуючи бордоскую суміш виконуйте пропорції, рекомендовані виробником.

Якщо листя огірків починають сохнути, плоди скручуються, присутні сліди гнилі, це все хвороби або недолік мінералів. Кожен із зазначених тут методів може допомогти в самих екстрених випадках.

Слід пам'ятати, що огірок не любить рости в одному і тому ж місці. Якщо в теплиці вирощуються інші культури, то чергуйте їх. добре ростуть огірочки в тому місці, де раніше росли кріп, помідори, болгарський перець.

Якщо телиця невеликого розміру, то висаджуйте в ній огірки і кріп, чергуючи місця висадки щороку. Це те, що найбільш корисно в зимовий період, користується попитом в магазинах і ресторанах. Налагодити ринок збуту нескладно. Якісний товар споживач буде сам замовляти і вивозити.

профілактичні заходи

Для огірків все дуже нагадують людські ситуації, коли говорять, що хворобу легше попередити, ніж лікувати. Тому нескладні профілактичні заходи допоможуть уникнути неприємних ситуацій.

  1. Їли в теплиці під час торішнього сезону було уражено занадто багато рослин, то необхідно провести дезінфекцію теплиці, грунту і самого насіння. Всі хворі рослини знищуються.
  2. Під час висадки розсади в грунт рослина перебуває в стані стресу і потребує підтримки. Для цієї мети добре підійдуть водні дріжджові розчини або настій на пташиному посліді. Нехай світловий день в цей час триває не менше 14 годин.
  3. Хвороби в теплиці найчастіше з'являються там, де були проігноровані дезінфікуючі профілактичні заходи. Не забувайте про це. Грунт і теплиця повинні бути оброблені перед висадкою рослин.

Всі ці заходи можуть здатися клопітливими. Але це допоможе зібрати рясний урожай смачного, хрусткого огірочка, насолодитися його смаком самому і подарувати таку можливість іншим. Великих вам тепличних врожаїв!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама