Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування полуниці в домашніх умовах

  1. Як виростити полуницю будинку?
  2. Як виростити полуницю з насіння будинку взимку?
  3. Яку полуницю можна вирощувати вдома?

Полуниця - скоростигла і врожайна ягідна культура, улюблена багатьма. Взимку можливість придбати свіжу ягоду є не у всіх. Навіть у великих супермаркетах полуниця не завжди буває в продажу, та й вартість бажаного ласощі дуже висока. Багато любителів смачної ягоди цікавляться, чи можна виростити полуницю будинку? Так, можливість організувати вирощування полуниці в домашніх умовах є. Все залежить від масштабів врожаю: можна пристосувати для розведення ягоди підвіконня або обладнати приміщення будь-якої площі, навіть кімнату в міській квартирі.

Як виростити полуницю будинку?

Для вирощування полуниці вдома цілий рік слід створити ряд умов. необхідні:

  • забезпечення штучним освітленням для нормального фотосинтезу. Можна застосовувати люмінесцентні, енергозберігаючі, натрієві або металогалоїдні лампи. На думку агротехніків, краще натрієві лампи (інша їх назва - лампи високого тиску), червоно-блакитний спектр випромінювання яких ближчий до яскравого сонячного світла. Бажано оснастити лампу відбивачем, оптимизирующим освітлення, і сприяє зниженню енерговитрат;
  • установка стелажів в кілька рядів. Для виготовлення стелажів необхідний металопрофіль, здатний витримати значні навантаження, створювані контейнерами для вирощування ягід. Глибина стелажа не повинна перевищувати 1 метра, щоб не було проблем з освітленістю. Контейнери при вирощуванні суниці будинку можна зробити з фанери і дерева, але цілком підійдуть продаються в магазині пластикові ємності. З успіхом використовуються і щільні поліетиленові мішки ;
  • також в приміщенні для розведення полуниці в домашніх умовах повинен бути створений спеціальний мікроклімат - вологість близько 80%, температура + 20 ... + 25 градусів, помірна вентиляція;
  • для компосту найкраще підійде суміш з 4/5 частин легкої супіски і 1/5 перегною. Компост слід обробити в спеціальній камері або, заливши водою, гріти у великій ємності протягом 10 годин при температурі + 55 ... + 60 градусів, при цьому постійно помішуючи. Дана операція допоможе позбутися від паразитів, грибків і насіння бур'янів;
  • пристрій системи поливу з медичних крапельниць, приєднаних до загального водоводу. До кожного мішка має бути підведено не менше трьох трубочок. Якщо полуниця вирощується в контейнерах, можна здійснювати полив з лійок з розбризкувачем, але враховуючи, що примхлива культура не переносить застою води, необхідно створити широкий дренажний шар.

Як виростити полуницю з насіння будинку взимку?

Найчастіше розмноження культури виробляють за допомогою розеток, але можливо виростити вдома полуницю з насіння. Куплені насіння рекомендується загартувати, помістивши в холодильник попередньо загорнутий у вологу ганчірку насіннєвий матеріал в поліетиленовому пакеті. Протягом місяця насіння слід тримати в холодному місці. Зате загартовані насіння дають дружні життєздатні сходи. Періодично бажано проводити підгодівлю рослини добривом з вмістом калію і фосфору, а для утворення зав'язей обробляти кущі засобом «Зав'язь».

Яку полуницю можна вирощувати вдома?

Вибираючи сорти полуниці для вирощування в закритому приміщенні, перевагу слід віддати ремонтантних різновидам, багаторазово плодоносним протягом року. Найпопулярніші сорти: «Гора Еверест», «Жовте Чудо», «Єлизавета Друга» (іноді цей сорт називають «Королева Єлизавета»).

При вирішенні питання, як доглядати за домашньою полуницею, не можна забувати, що зростаючу будинку ягідну культуру необхідно запилювати штучно. Для запилення можна використовувати досить потужний побутової вентилятор або, якщо полуниці вирощується трохи, ручним способом за допомогою пензлика обробляти кожну квітку.

Як виростити полуницю будинку?
Як виростити полуницю з насіння будинку взимку?
Яку полуницю можна вирощувати вдома?
Багато любителів смачної ягоди цікавляться, чи можна виростити полуницю будинку?
Як виростити полуницю будинку?
Як виростити полуницю з насіння будинку взимку?
Яку полуницю можна вирощувати вдома?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама