Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади болгарського перцю

  1. Терміни посадки насіння перцю на розсаду
  2. Грунт для розсади і посів насіння
  3. Догляд за розсадою
  4. Вимоги до грунту ділянки, в яку буде пересідати розсада перцю

Болгарський перець, поряд з   картоплею   , Помідорами і огірками, є однією з найпоширеніших культур на наших городах Болгарський перець, поряд з картоплею , Помідорами і огірками, є однією з найпоширеніших культур на наших городах. Любить його наш народ і в свіжому, і в консервованому вигляді. А перевага перцю, вирощеного на власній ділянці, перед покупними, думаю, для всіх очевидно. Крім того, у себе на городі можна поекспериментувати з різними цікавими сортами, насіння яких продають в звичайних насіннєвих і інтернет-магазинах. Особливістю вирощування перцю в нашій кліматичній зоні є те, що спочатку потрібно підготувати розсаду. Вирощування великої кількості якісної загартованої розсади (В тому числі на продаж або для пересадки в більшу теплицю) вже розглядалося на цьому сайті. У цьому ж матеріалі детально розглядається процес підготовки розсади для власного вживання в невеликих кількостях.

Терміни посадки насіння перцю на розсаду

Терміни посіву насіння на розсаду болгарського перцю залежать від того, коли планується висаджувати підрощені рослини на постійне місце. В умовах середньої смуги Росії це приблизно період з 20 січня по 10 лютого, в більш південних регіонах - до 10 березня. Вікно, біля якого будуть рости молоденькі перчики, має виходити на сонячну сторону. Розсаду можна вирощувати в ящиках або окремих пластикових стаканчиках об'ємом 200-350 мл. Якщо планується пікіровка розсади, то стаканчики потрібно взяти невеликі (наприклад, з-під йогурту). У них робимо багато дірочок, але дні і з боків.

Грунт для розсади і посів насіння

Для посіву насіння перцю необхідна легка, пухка грунт. Для цього змішуємо покупну землю (торф) з біогумусом (також продається в магазинах для садівників) і трохи чистого просіяного і прожареного (для дезінфекції) піску. Хороший варіант - використовувати торф'яні таблетки, в цьому випадку розсада разом з ними висаджується відразу на постійне місце без пошкодження кореневої системи і зайвого стресу.

Насіння сіють в прогріту грунт, насипану в підготовлені ємності шаром в10 см. Її необхідно розрівняти і трохи ущільнити. Після цього потрібно зробити борозенки з інтервалом в 5 см. Добре б додатково полити їх розчином «Агрікола - Форвард». Насіння кладуть у рядки і присипають шаром грунту не більше 1 см. Відстань між ними - 2 см (можна трохи більше, менше небажано).

Якщо для вирощування розсади використовуються стаканчики, то їх на 2/3 наповнюють грунтовою сумішшю, яку проливають водою (але потрібно стежити за тим, щоб був хороший дренаж, і земля в горщиках НЕ заболочуватися). У кожному стаканчик поміщають 2-3 насінини і засипають сухим ґрунтом. Що б запобігти пересихання землі, посіви необхідно укрити склом або поліетиленовою плівкою. Ставимо в темне і тепле місце (оптимальна температура для всхожденіем насіння становить + 25 ° С). При необхідності грунт потрібно поливати теплою, відстояною водою.

Догляд за розсадою

Приблизно через 7-10 днів з'являться перші сходи. Ємності з насінням потрібно відразу ж перенести на добре освітлене вікно, але плівку з них поки не знімати. Температура повітря повинна бути близько + 18 ° С. Якщо світла недостатньо, то необхідно забезпечити розсаді додаткову штучне підсвічування. Стаканчики і горщики з розсадою слід регулярно повертати, так як молоді рослин завжди відхиляються в сторону світла.

Через 5 днів після появи перших паростків їх потрібно підгодувати мінеральними добривами. Надалі слід повторювати процедуру раз в 10 днів. Коли розсада вирівняється, плівку можна підняти, а пізніше прибрати зовсім. Болгарський перець готовий до пересадки на постійне місце у віці 50-55 днів і до цього часу вже повинен мати 6-12 справжніх листків.

Вимоги до грунту ділянки, в яку буде пересідати розсада перцю

Для отримання хорошого врожаю і високої приживлюваності розсади, потрібно правильно вибрати і підготувати ділянку, на якому буде рости перець. Він повинен бути очищений від бур'янів, захищений від вітру, добре прогріватися і висвітлюватися. Дуже добре, якщо до цього на ділянці росли бобові або зелені культури, капуста або морква. Ні в якому разі не можна садити перець на ділянці, де росли томати, баклажани, картопля. На колишнє місце солодкий перець можна повертати не раніше, ніж через 3-4 роки.

Для вирощування перцю відмінно підходять родючі грунти легкого і середнього механічного складу, багаті органікою. Органічні і мінеральні фосфорні добрива краще внести ще восени під вскопка городу. Якщо ж це зробити не вдалося, то на початку весни можна додатково удобрити грунт перегноєм. Додавати свіжий гній перед посадкою не можна! Ідеальним варіантом є посів під зиму рослин-сидератів (Кінські боби, конюшина, люцерна, жито та ін.) Якщо грунт суглинний, то обов'язково потрібно додати перепріли тирсу і торф, а в щільну, глинистий грунт ще й крупнозернистий пісок. У піщану грядку вносять торф, перепріли тирса, перегній і глинистий грунт. А торф'яної грунт змішують з дернової грунтом і перегноєм. Так само майбутню грядку можна удобрити склянкою деревної золи.
Після всіх додатків грунт слід перекопати, сформувати грядку, вирівняти і підготувати посадкові лунки. тепер молодий болгарський перець готовий до пересадки на своє постійне місце проживання.

Залишається тільки додати, що болгарський перець гине від найменших заморозків. Тому розсада висаджується у відкритий грунт або в парники, або тоді, коли повністю мине загроза заморозків.

Успіхів і великого солодкого перцю!

Наступні матеріали:

Попередні матеріали:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама