Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади перцю в домашніх умовах

  1. Правильно вибираємо насіння
  2. Готуємо грунт для розсади
  3. Як сіяти насіння перцю на розсаду правильно
  4. Як пікірувати розсаду перцю
  5. підживлення

Восени немає практично жодної заготовки для зимового періоду, яка б готувалася без перцю. Висновок напрошується сам собою - солодкого болгарського перцю вирощувати треба багато, ну і гіркий теж не завадить.
Восени немає практично жодної заготовки для зимового періоду, яка б готувалася без перцю
Для того щоб отримувати хороший урожай, потрібно дотримуватися деяких правил. Отже, давайте розберемося, як проходить вирощування розсади перцю в домашніх умовах по етапах.

Правильно вибираємо насіння

З чого починається вирощування розсади і перцю в тому числі? Звичайно ж, з насіння. Потрібно вибрати найякісніші. Купувати їх краще всього в спеціалізованих магазинах, де можна перевірити сертифікати якості товару, що продається. На упаковці з насінням буде вказано, коли їх найкраще посадити, через який час вони зійдуть, і скільки днів ще буде потрібно для визрівання плодів. У дачників з багаторічним досвідом, напевно, насіння перцю заготовлені свої з попереднього сезону.

Отже, як виростити розсаду перцю в домашніх умовах? Найбільш оптимальними термінами висівки насіння перцю вважаються дні з 15 лютого по 15 березня. Все залежить від терміну початку плодоношення конкретного сорту - ранній, середній або пізній. З моменту появи сходів до висадки розсади в грунт має пройти від 65 до 80 днів, а плодоносити рослина починає ще через 35-65 днів. Не забувайте про місячний календар. Зіставте сорт ваших насіння, фазу Місяця і визначте день для висівки. Якщо необхідно отримати ранній урожай, тоді потрібно посіяти перець в кінці січня, а потім висадити отриману розсаду в теплицю.

Перед посівом насіння їх потрібно підготувати. Для цього уважно їх перегляньте, кволі і щуплі викиньте. Щоб уникнути грибкових хвороб, відібрані насіння необхідно протравити фунгіцидом. Покладіть їх в марлю або ганчірочку, і опустіть в водний фунгіцидний розчин типу «Колфуго супер», «Браво», «Топсин», «Топаз» (як приготувати розчин, розписано в інструкції до цих коштів). Якщо немає можливості використовувати фунгіциди, можна застосувати слабкий марганцевий розчин і замочити в ньому насіння на 25-30 хвилин, потім промити їх водою.

Якщо немає можливості використовувати фунгіциди, можна застосувати слабкий марганцевий розчин і замочити в ньому насіння на 25-30 хвилин, потім промити їх водою

Досвідчені городники радять перед посадкою для замочування насіння використовувати розчин біостимулятора росту типу «Епін» на 10-12 годин:

  • акуратно викладіть насіння на вологу ганчірку, змочену в розчині. Зверху накрийте такий же мокрою ганчіркою (дуже важливо зберігати зволожене стан насіння);
  • помістіть все в тепле місце (температура повинна бути не менше 25 градусів);
  • щоб насіння не підсихали, обов'язково періодично змочуйте ганчірочки.

Якщо насіння хороші і зроблено все правильно, то через один-два тижні вони проклюнутся, можна буде сіяти їх у грунт.

Готуємо грунт для розсади

Можна використовувати спеціальні грунтосуміші для вирощування розсади перцю будинку, які продаються в спеціалізованих магазинах. Переваги таких сумішей в тому, що в них присутній весь набір добрив і мікроелементів для нормального росту рослин.

Якщо немає можливості придбати готову грунтосуміш, підготуйте грунт самостійно. Для цього візьміть 3 частини дернової землі або торфу, 3 частини хорошого перегною і 1 частина річкового піску, все добре перемішайте. Ящик або контейнер для розсади попередньо обробіть розчином марганцівки і після цього заповніть вийшла грунтовою сумішшю. Субстрат бажано трохи ущільнити, щоб відстань від грунту до краю ємності було приблизно 2 см.

Як сіяти насіння перцю на розсаду правильно

Тепер посадіть в грунт насіння на відстані 2 см один від одного. Робіть це дуже акуратно, щоб не пошкодити проклюнулися носик. Зверху присипте землею (1-1,5 см буде достатньо) і ущільните верхній шар.

Тару з розсадою необхідно помістити в світле і тепле місце, ідеальний варіант - підвіконня. Якщо світла недостатньо, встановіть люмінесцентну лампу. Не хвилюйтеся, розсада буде рости і без рясного сонячного світла, адже в теплицях прекрасно вирощують все овочі під електролампами.

У міру висихання грунту поливайте її відстояною теплою водою так, щоб виключити можливість вимивання насіння. Через 10 днів повинні з'явитися перші сходи, продовжуйте їх регулярно поливати. Якщо саджанці перцю будуть тягнутися в одну сторону до сонячного світла, ящик з розсадою необхідно періодично повертати.

Як пікірувати розсаду перцю

Коли на саджанцях з'являться 2 справжніх листочка перчик потрібно пікірувати
Коли на саджанцях з'являться 2 справжніх листочка перчик потрібно пікірувати. Ця рослина дуже чутливо до грунту. Тому при пікіруванні перцю найкраще поміщати його в окремий горщик із землею, схожою за складом з тієї, в якій він буде рости у відкритому грунті або теплиці. В якості таких горщиків цілком підійдуть пластикові стакани. Весь процес пікірування виглядає так:

  • перш за все, зробіть в горщиках ямки;
  • тепер ніжно беріть кожен саджанець і розміщуйте його в ямці так, щоб коріння були вільними і не загортали;
  • присипте ямку і утрамбуйте злегка (важливо пам'ятати, що заглиблення шийки кореня допускається на 0,5 см);
  • обережно полийте відстояною теплою водою, підтримуючи при цьому саджанець;
  • відразу після пікірування уникайте потрапляння на розсаду прямого сонячного світла.

При відсутності безлічі горщиків, допускається використовувати для пікірування ту ж ємність, що і для висіву насіння.

Переваги індивідуального горщика для кожного сіянця в тому, що, коли ми будемо висаджувати розсаду перцю у відкритий грунт, рослина буде переноситися на грядку з грудкою землі і його корінці не будуть порушені, так рослина уникне хвороб на новому місці.

підживлення

Після двох тижнів після пікірування розсаду потрібно підгодувати азотними і фосфорними добривами. Добре підійде для цієї мети рідке добриво «Ідеал». Ще через два тижні процес слід повторити. Обов'язково до висадки розсади в грунт, вона повинна бути пару-трійку раз підживлено.

За два тижні до пересадки у відкритий землю, потрібно поступово розсаду гартувати на вулиці. Як і раніше, не ставте її там, куди можуть потрапити прямі сонячні промені.

Отже, розсада перцю готова для висадки на грядки.

Інструкцією поділилася Оксана Абрамович

© delanadache.ru

Всі ваші статті будуть на цій сторінці.

Отже, як виростити розсаду перцю в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама