Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування томатів з насіння у відкритому грунті

  1. Підготовка насіння помідорів до посіву в грунт
  2. Посів насіння томатів в лунки і захист від холоду
  3. Підживлення молодих рослин томатів

Вирощування томатів з насіння у відкритому грунті популярно серед городників, так як не завжди вдається виростити хорошу розсаду в будинку, а купівельна вимагає ретельного щоденного догляду і витрат Вирощування томатів з насіння у відкритому грунті популярно серед городників, так як не завжди вдається виростити хорошу розсаду в будинку, а купівельна вимагає ретельного щоденного догляду і витрат. Є багато сортів помідорів, насіння яких можна висівати прямо в грунт. Таким чином економиться час, так як не треба готувати тару для посіву, грунт, на протязі 50-60 днів щодня доглядати за розсадою. Розумний город - город без клопоту, ефективний і раціональний.

Читайте в цій статті:

Роботи можна починати в кінці квітня і продовжувати протягом травня. Заморозки не вплинуть на насіння, що знаходяться в землі.

Підготовка насіння помідорів до посіву в грунт

Перед тим як посіяти, насіння необхідно намочити в темному розчині марганцівки на півгодини, потім промивати 10 хвилин в воді під краном. Для пророщування взяти х / б тканину або аркуш паперу розміром 12 * 12 см. Змочити рясно кип'яченою водою і розстелити на рівній поверхні. Насіння розташувати в один шар по центру матеріалу і скачати в трубочку. Виходить гніт, кінчик якого опустити в живильний розчин. Способів приготування розчину кілька.

  • Перший спосіб: 1/2 табл. стимулятора «Імуноцітофіт» розчинити в 500 грамах води.
  • Другий спосіб: 1/4 ч. Л. нітрофоски або препарату «Попелюшка» на таку ж кількість води;
  • Третій спосіб: використовувати талу воду або міцну заварку чаю.

Опустити гніт на 15-20 мм в приготовлену суміш і поставити баночку в холодильник на три доби. Наступні три дні тримати банку в теплі, щільно закривши папером.

Посів насіння томатів в лунки і захист від холоду

До 15 травня приготовані насіння, висіяти в лунки (можна по 2-3 штуки), додавши туди щіпку сечовини і трохи перегною. Глибина лунок 50-70 мм, по схемі 40x60х50 см. Присипати грунтом і злегка ущільнити долонею.

У місцевостях з холодним кліматом лунку накрити, наполовину зрізаної, пляшкою з пластика прозорого білого кольору, а якщо похолоднішає, то ще дрантям. Коли рослини під ковпаками піднімуться на 10-12 см, ковпаки зняти. Робити це краще ввечері. Над грядкою встановити дуги з пластикових труб і вкрити нетканим матеріалом -плівка або білим агроволокном.

Підживлення молодих рослин томатів

  1. Коли у рослин з'являться два листа сходи необхідно прорідити. Залишити в лунці по одній рослині. При цьому рослини зрізати, а не висмикувати. Через 2 дні підгодувати (на 10 літрів води 15 грам селітри аміачної). На одну рослину використовувати 0.5 літрів розчину. Поливати в разі потреби.
  2. Другий раз підгодівлю виробляти, коли почнуть рости плоди. Застосовується суперфосфат 20 грам і хлористий калій 10 грам. Засипати добрива в борозенки глибиною 6-7 см на відстані 20 см від рослин і закрити землею. Грунт при цьому повинна бути вологою. Також для добрива можна використовувати коров'як, настояний на воді в пропорції 1/10 (на 10 відер води 20 кг коров'яку) 10-12 днів. Для підгодівлі розводити на відро води літр настою. Поливати по 0,5 літра під рослину.

Пасинкування і видалення нижніх листків

Пасинки необхідно прищипувати, щоб залишався один стебло. Нижні листя видаляти. В цьому випадку верхні кисті будуть швидше розвиватися. У серпні полив зменшити і під кущами землю засипаємо мульчею. Можна використовувати солому, сіно, тирса.


При такому вирощуванні томатів з насіння у відкритому грунті є і свої недоліки: необхідно більше насіння, ніж при рассадном способі, стиглі плоди з'являться пізніше і їх буде приблизно менше на 25%. Але зате рослини виходять більш стійкими до захворювань і несприятливих факторів зовнішнього середовища, так і плодоносять до самих заморозків.

Читайте далі статтю Як виростити міцні рослини томатів - 10 секретів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама