Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ВИРОЩУВАННЯ ТРОЯНД. Завзятість і любов до квітів = ПРИБУТОК

Бізнес по вирощуванню троянд - досить перспективний напрямок Бізнес по вирощуванню троянд - досить перспективний напрямок. Правда, у нього є специфіка - Вам повинно бути цікаво працювати на землі, доглядати за квітами і ... домовлятися щодо збуту настільки «скоровянущей» продукції.
Допомогти організувати вирощування троянд, налагодити збут, подолати конкуренцію покликаний готовий бізнес план . У ньому прораховані не тільки фінансові показники проекту, а й проведено маркетингове дослідження ринку.
А тепер про технології вирощування. Щоб виростити рясно і тривало квітучий кущ троянди і отримати зріз високої якості, необхідно дотримуватися певних правил:
правильно вибрати ділянку для посадки, посадити саджанець, провести підживлення, полив, розпушування, вчасно вкрити троянди на зиму і відкрити навесні, проводити необхідну обрізку, своєчасно вживати заходів по боротьбі з шкідниками та хворобами.
Можна вирощувати троянди і в теплиці. Тоді Ви будете мати свіжі квіти, а, значить, і прибуток цілий рік. Адже, як відомо, попит на квіти особливо зростає в зимово - весняний період, багатий святами.
Особливості тепличного вирощування троянд
На продуктивність троянди впливають місце розташування теплиці, умови для росту і розвитку троянд, створювані в теплиці, досвід технолога і персоналу.
Тому при вирощуванні важливо розробити стратегію вирощування троянди, з метою отримання максимально сильного і продуктивного рослини протягом 5-6 років.
До стратегічних питань потрібно віднести:
1. Вибір сорту троянди з урахуванням:
А) Розміру бутона і довжина стебла.
Б) Забарвлення, форми бутона і кількості пелюсток в бутоні.
В) Стійкість троянд до «борошнистої роси»
Г) Стійкість бутона і листя до механічних пошкоджень.
Д) Вазова стійкість.
2. Метод вирощування троянди (ґрунтова або малооб'ємна технологія, лоткова або інша).
3. Спосіб посадки троянди (одно-, дво- або більш рядна схема посадки).
4. Тип субстрату (мінеральна вата, коковіта, торф та ін.).
Від чого залежатимуть Ваш бізнес з вирощування троянд?
Розмір бутона впливає на продуктивність троянд. Великий бутон і довге стебло - мало квітів, невеликий бутон і короткий стебло - багато квітів.
Забарвлення, форма розкриття, кількість пелюсток і розмір бутона, довжина стебла сильно впливають на споживчі властивості троянди. Багато сортів троянд важко йдуть в продажах або через малу кількість пелюсток, або швидкого розкриття бутона, або «некласичної» форми бутона.
Стійкість троянди до «борошнистої роси» дає гарантію отримання товарного квітки в несприятливих умовах зростання, особливо ранньою весною і восени.
Стійкість бутона і листя до механічних пошкоджень, висока вазова стійкість квітки дозволяють виробнику реалізовувати продукцію на значних відстанях. При поганій стійкості бутона до механічних пошкоджень, виробник буде змушений продавати таку троянду тільки на місцевому ринку. Низька вазова стійкість (генетична або «набуті») різко скорочує період реалізації товару.
Метод вирощування троянди, спосіб посадки і тип субстрату визначають тривалість продуктивного періоду троянд, тип теплиці, склад інженерно-технологічних систем, впливають на продуктивність праці обслуговуючого персоналу, вибір допоміжного обладнання (візки для зрізання, обладнання для захисту рослин).
Всі ці та багато інших нюансів враховує бізнес план вирощування троянд, який пропонуємо ми.

Від чого залежатимуть Ваш бізнес з вирощування троянд?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама