Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування запашного горошку розсадою і насінням

  1. Місце і грунт
  2. Догляд за запашним горошком
  3. Збір насіння запашного горошку

Запашний горошок для багатьох садівників непередбачуваний квітка, хоча дотримуючись правил агротехніки можна сказати, що це не так Запашний горошок для багатьох садівників непередбачуваний квітка, хоча дотримуючись правил агротехніки можна сказати, що це не так. Таке гарне декоративне і дуже ароматне рослина часто вирощують для вертикального озеленення. Його можна порівняти з ліаною, висота якої сягає 2 метри, для карликових сортів - 30 см.

Зростає запашний горошок дуже швидко на відміну від клематисів і різного виду інших в'юнких рослин, чим і привертає до себе увагу.

Ця рослина має багату палітру фарб. Цвітіння тривале, близько 3 місяців, починається в червні і закінчується восени, ближче до жовтня, поки температура не опускатиметься нижче -5 ° С.

Запашний горошок можна вирощувати через розсаду і посівом насіння.

У третій декаді березня насіння висівають в торфо-перегнійним горщики або пластикові стаканчики по 2-3 штучки в кожен.

  • Перед посівом проведіть попередню підготовку, замочивши в гарячій воді (40-60 ° С) на 12 годин, або проведіть скарифікацію, потерши наждачним папером або
  • подряпавши ножем.
  • Заповніть горщики почвосмесью з двох частин дернової землі, торфу, перегною і однієї частини піску. Зробіть лунки глибиною 1,5-2 см, укладіть насіння, накрийте грунтом і добре полийте.
  • Поки не з'являться паростки тримайте температуру в середньому 20 ° С, після чого на 2 тижні знизьте до 15 ° С для розвитку кореневої системи.
  • Встановіть досвечивание в похмуру погоду і темний час доби.

При появі 2-3 справжніх листочків проведіть прищипивание верхівки для більшої кущистості і підгодуйте розчином Кеміра з розрахунку на відро води 2 г препарату При появі 2-3 справжніх листочків проведіть прищипивание верхівки для більшої кущистості і підгодуйте розчином Кеміра з розрахунку на відро води 2 г препарату. У відкритий грунт розсаду запашного горошку висаджують в середині травня, у віці 40 днів, не боячись зворотних весняних заморозків. Висаджуйте із земляною грудкою, дуже акуратно, травмування кореневої системи запашного горошку позначиться вкрай несприятливо на подальший розвиток рослини. Посадивши розсаду запашного горошку, обіжміть з боків, встановіть опору для високорослих сортів, регулярно задавайте напрямок втеч, доглядайте за рослинами і чекайте цвітіння вже в другій половині червня.

Якщо запашний горошок вирощувати посівом насіння у відкритий грунт, цвітіння очікуйте не раніше липня. Навесні, після сходу снігу, зробіть лунки на відстані 20-25 см і в кожну покладіть по 2-3 насінини. Насіння через щільну оболонки краще попередньо замочити в гарячій воді на 2-3 години і проростити. Насіння сортів запашного горошку білого або світло-кремового кольору, сіяти у відкритий грунт в сухому вигляді.

Місце і грунт

Для вирощування запашного горошку виберіть місце, захищене від вітру і дуже сонячне. Грунт потрібно родюча, пухка для хорошого повітрообміну, з нейтральним рН кислотністю (при необхідності провести вапнування ). Грунт з близько залягають грунтовими водами для зростання запашного горошку не годиться.

Під глибоку перекопування вносять фосфорно-калійне добриво і компост. Свіжий гній провокує фузаріозне в'янення, а надлишок азоту стимулює зростання зеленої маси на шкоду цвітінню.

Догляд за запашним горошком

Регулярний і рясний полив, але не заливати. Щомісяця вносите комплексне рідке добриво. Відцвілі суцвіття видаляйте, щоб з'являлися нові бутони. Працюйте рослини на висоту 5-7 см для стимуляції росту придаткових коренів. Бічні пагони прищипують, частина вусів видаляйте, щоб рослина розвивало суцвіття, а не зелень.

Не саджайте запашний горошок на одне і те ж місце два роки поспіль. Якщо не виходить, то при посадці зніміть старий верхній шар грунту і замініть на новий.

Збір насіння запашного горошку

Для того, щоб зберегти вподобаний сорт запашного горошку потрібно всього-на-всього зібрати насіння. Для цього залиште кілька рослин і не видаляйте його 10 квітконосів зі стручками. Коли боби підсохнуть, вони придбають жовтуватий окрас, - можна збирати. Якщо перетримати і боби стануть бурого кольору, то вони можуть тріснути від найменшого дотику, а насіння розсипатися. Зібрані боби укладають в марлеві мішечки на половину обсягу і підвішують просушуватись під навісом. Можна розкласти на стелажі в теплиці. Схожість насіння зберігається 5-6 років.

У дощову погоду зав'язі опадають, і зібрати насіння не виходить.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама