Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Властивості імбиру і вирощування в домашніх умовах

  1. опис рослини
  2. Корисні властивості імбиру
  3. Як виростити імбир в домашніх умовах?
  4. Догляд за імбиром
  5. Застосування імбиру, рецепти

Багата історія вирощування і корисні властивості імбиру стали відомі близько трьохсот років тому. Рослина відмінно зарекомендувало себе, як рослинний засіб від більшості хвороб бактеріального характеру.

Багаторічна рослина схоже на вигляд на очерет, цвіте прекрасними квітами, а його невимогливість у догляді, робить імбир ще й привабливим декоративним рослиною.

Активно використовується в їжу, корінь імбиру, саме він містить багато корисних речовин, завдяки яким хвороби можна відсунути на задній план.

Детальніше про вирощування імбиру і його корисні властивості читайте в нашій статті.

Зміст статті:

опис рослини

Імбир рослина відносяться до багаторічних травах, він багатий ефірами, з різким пряним ароматом. Рослина має міцну, м'ясисту кореневу систему, саме потужні кореневища імбиру вживаються в свіжому і сушеному вигляді, вони мають масу корисних властивостей і допомагають боротися з простудними захворюваннями.

За зовнішніми характеристиками імбир схожий з осокою або очеретом, в зрілому віці може досягати двох метрів у висоту, стовбур потужний, не схильний до вилягання За зовнішніми характеристиками імбир схожий з осокою або очеретом, в зрілому віці може досягати двох метрів у висоту, стовбур потужний, не схильний до вилягання. Цвітіння столового імбиру починається з другого року життя, декоративні види можуть цвісти з раннього віку.

Квітки імбиру бувають різного забарвлення, від малинового відтінку, до світло-рожевого і жовтого. На коротких черешках квітки зібрані в довгасті суцвіття, частіше конусоподібної форми. Залежно від сорту, цвітіння імбиру починається у другій декаді весни, в північних регіонах - влітку.

Батьківщиною імбиру вважають Азію, де його обробіток почалося ще в минулому тисячолітті. До Європи рослина завели набагато пізніше, де воно відразу стало застосовуватися в їдальнях і лікарських цілях.

Корінь імбиру, володіючи пряним ароматом, любимо не тільки східною кухнею, а й європейської, його додають як приправу в готові страви, а також вживають в свіжому і маринованому вигляді.

Корисні властивості імбиру

Корисні властивості імбиру, а саме, його успішне застосування в медицині, в якості імунностімулірующего і антибактеріальний засіб, відомо з 19 століття, також вживання імбиру в медицині зустрічається і в трактатах стародавнього Китаю, багато в чому збільшуючи і примножуючи його цілющу значимість.

Цікаво що, корінь імбиру продавався в Стародавньому Римі на вагу золота, його виростання зберігалося купцями в найсуворішому секреті Цікаво що, корінь імбиру продавався в Стародавньому Римі на вагу золота, його виростання зберігалося купцями в найсуворішому секреті.

Його використовували, для поліпшення травлення, як ранозагоювальний засіб, корінь додавали в різні страви.

Сьогодні імбир вважається відмінним засобом від інфекцій верхніх дихальних шляхів, захворювань сечостатевої сфери, його використовують для усунення нападів блювоти, як місцеве бактерицидну засіб, існують гіпотези, що імбир використовували навіть для боротьби з чумою.

Корінь імбиру здавна вважався здатним збільшити чоловічу статеву силу і впливати на статевий потяг обох статей.

Існує думка, що рабовласники для збільшення плодючості рабів, додавали корінь імбиру в їх щоденний раціон.

Стародавні греки використовували імбир, як жиросжигатель, вживаючи його до і після основного прийому їжі. Китайська медицина стверджує, що імбир здатний врятувати і від фригідності, якщо вживати його з морепродуктами.

Місцевий дратівливий і стимулюючий ефект надає товчений корінь імбиру на шкіру, запускаючи процеси регенерації та оновлення епідермісу, з подальшим омолоджуючий ефект Місцевий дратівливий і стимулюючий ефект надає товчений корінь імбиру на шкіру, запускаючи процеси регенерації та оновлення епідермісу, з подальшим омолоджуючий ефект.

Корінь імбиру корисний як в свіжому, так і сушеному вигляді, проте свіжі кореневища містять втричі більше ефірів і вітамінів.

Всього один свіжий скибочку кореня імбиру в день, здатний позбавити організм від паразитів, налагодити травлення і зміцнити імунітет.

Імбир можна заварювати в чай ​​і маринувати. Для яскравості в маринад для імбиру додають очищену, крупно нарізану буряк, отримуючи на виході червоний імбир.

Імбир використовується для чищення судин від холестерину, володіє протигрибковим дійством, корінь допомагає впоратися з інфекційними захворюваннями ротової порожнини і носоглотки, допомагає усунути рецидивний тонзиліт, фарингіт і стоматит.

Імбир в дикому вигляді зустрічається в Азії, активним вирощуванням займаються такі країни, як Індія, Китай і Японія Імбир в дикому вигляді зустрічається в Азії, активним вирощуванням займаються такі країни, як Індія, Китай і Японія. У Росії імбир вирощується на особистих присадибних ділянках, для власних потреб, промислового вирощування імбиру в країні не спостерігається.

Як виростити імбир в домашніх умовах?

Виростити імбир в домашніх умовах не складно, рослина прекрасно росте в південних регіонах країни і не капризно до грунтової складу. У північних широтах імбир вирощують в домашніх умовах, навіть на підвіконнях.

Посадка імбиру у відкритий грунт починається ранньою весною, в домашніх умовах імбир при належному температурному режимі і освітленні дасть плоди навіть взимку.

Дозрівають кореневища приблизно півроку, проте хороший великий урожай можна отримати лише на другому році життя рослини. Через сім місяців після посадки імбир можна копати і вживати. Зрозуміти, що коріння дозріли, можна по пожовклим листі рослини і вилягання стебла.

Для посадки краще вибирати здорові кореневища з активними зачатками паростків «очками», для кращого проростання корінь замочують на 4-5 годин теплою водою Для посадки краще вибирати здорові кореневища з активними зачатками паростків «очками», для кращого проростання корінь замочують на 4-5 годин теплою водою. Після вимочування, корінь можна садити в підготовлений грунт, в домашніх умовах - в горщик, з дренажними дірками і дренажем, на глибину не більше 5 см.

Для посадки підійде дерновий грунт, змішаний з піском 3: 1. Щоб корінь дав паростки швидше, посаджений паростками вгору корінець проливають рідкими мінеральними добривами.

Рослина не терпить заболочених і кислих грунтів, для вирощування імбиру слід вибрати ділянку, зі змінною сонячною активністю. В цілому рослина невибаглива, підходить для посадки як у відкритому грунті, так і в якості вазонів, дає урожай при мінімальних затратах праці, мало схильний до нападу комах.

Існує три види імбиру червоний, чорний і білий. Отримано вони завдяки різного ступеня обробки кореня імбиру. Слід враховувати, що імбир в розрізі завжди жовтуватого відтінку, і щоб отримати чорний імбир корінь без попередньої обробки висушують на сонці.

Білий імбир отримують шляхом очищення кореня від шкірки і вимочування його в спеціальному розчині сірчистої кислоти, протягом 6-7 годин. І чорний і білий імбир після обробки, висушують і зберігають у паперових пакетах.

Догляд за імбиром

Рослина не вимогливо в догляді, для його нормального проростання і розвитку досить двох трьох поливів в тиждень і пари підгодівлі.

У відкритому грунті імбир після проростання необхідно підгортати і захищати від бур'янів, до тих пір, поки рослина не зміцніє, досягнувши півметра у висоту. Регулярні поливи у фазі росту, дадуть в майбутньому великі кореневища, нестача вологи позначиться на розмірі і смаку кореня імбиру (більш гостре післясмак).

Для кімнатного імбиру температура води і дренаж багато чого варті. Надлишок вологи, холодна вода і відсутність в достатку сонячного світла, можуть дати початок розвитку грибкових інфекцій в горщику.

Протяги рослині не зашкодять, але не варто залишати кімнатний імбир на відкритому повітрі, щоб уникнути різких перепадів температур. Оптимальними температурними умовами вирощування імбиру вважаються показники в +25 градусів.

У фазі активного розвитку рослини внесіть підгодівлю у вигляді нітроамофоски і органіки, повторна підгодівля знадобиться під час відходження імбиру до «сну». Декоративним видам імбиру не завадить додаткова підгодівля фосфором і азотом в період цвітіння.

Збір столового імбиру припадає на пізній осінній період до перших заморозків. За місяць до викопування поливи припиняють, що залишилися сухі наземні частини зрізують. Викопування кореневищ слід проводити в суху погоду, а після добре просушити на сонці.

З викопаних примірників слід відразу відібрати середні кореневища для майбутньої посадки. Посадковий матеріал зберігається весь період в погребі, в ящиках з сухим піском, при температурі не вище +8 градусів.

Застосування імбиру, рецепти

Імбир знайшов широке застосування в медицині і в харчовій промисловості. Корінь використовується для приготування різних страв. Його присутність в кондитерських, ковбасних та хлібобулочних виробах надає пряний аромат.

Особливою популярністю користується імбирне варення чоу-чоу яке популярно в Китаї. Сушений імбир застосовується в приготуванні м'ясних, рибних і овочевих стравах, соусах і маринадах. Маринований імбир подають як закуску до суші і роллам.

Європейська кухня застосовує імбир для приготування холодців, заливних блюд, додає в салати, газовані напої, настоянки і наливки, в мед і тісто для випікання здобної випічки.

Особлива перевага імбиру віддають в китайській і японській кухні Особлива перевага імбиру віддають в китайській і японській кухні. Зацукрований імбир користується особливою популярністю.

Рецепт приготування дуже простий, коріння імбиру очищають, промивають, висушують, нарізають великими кубиками, а потім умочують в густий цукровий сироп, патоку або гіркий шоколад. Китайці вживають імбир в такому вигляді, для того, щоб прогнати післяобідню дрімоту, відновити сили після робочого дня і просто подають як солодкого частування. В Японії маринований імбир вживають з рибними стравами та відвареним рисом.

Щоб приготувати маринований імбир приготуйте нашатковану корінь імбиру тонкими пластинками, посоліть і залиште в скляній банці на 7-9 годин. Поки імбир віддає гіркоту, приготуйте маринад, на два літри води, влийте столову ложку оцту, додайте цукор близько 50 грам, в половині розсолу проваріть імбир протягом 10 хвилин, після остудіть, відіжміть, залийте другою частиною розсолу і відправте маринуватися в холодильник на троє діб.

Відомий у всьому світі чай з імбиром прекрасно справляється з застудами, депресією і головним болем Відомий у всьому світі чай з імбиром прекрасно справляється з застудами, депресією і головним болем. Приготувати такий чай теж легко: відваром кореня імбиру заварюють чорний великолиста байховий чай, додають лимон і мед за смаком. П'ють холодним або теплим.

Крім чаю і відварів, з імбиру варять пиво, роблять настоянки, лікери, ель і лимонад. Лимонади на основі імбиру мають тонізуючий ефект і втамовують спрагу. Сироп з імбиру додають в пунші, лікери та алкогольні коктейлі.

Такою популярністю імбир зобов'язаний своїм складом, він вважається джерелом корисних речовин. Рослина позбавить від свербежу, наслідків укусів комах, мігрені, розладів травлення, паразитів, підвищить імунітет, позбавить від нудоти, як наслідок токсикозу вагітних, впорається з головним болем, полегшить перебіг інфекційних захворювань. Ароматерапія з маслом імбиру позбавить від депресії і тривожності.

Відвар імбиру натщесерце або чай з імбиром, нормалізує травлення і виводить шлаки з організму, позбавить слизову кишечника від шкідливих бактерій Відвар імбиру натщесерце або чай з імбиром, нормалізує травлення і виводить шлаки з організму, позбавить слизову кишечника від шкідливих бактерій. Ножні ванни з імбиром здатні вивести грибок ступень.

«Кащіцу» з кореня імбиру має ранозагоювальні і антисептичними властивостями. Щоденне вживання пластинки свіжого імбиру після прийому їжі, сприяє плавного зниження ваги і підвищення імунітету. Вживайте по платівці кореня імбиру в день, і будьте здорові.

Схожі записи

Як виростити імбир в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама