Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Запашний горошок на балконі і лоджії

  1. Популярні сорти
  2. Група «Роял фемілі»
  3. Група «Спенсер»
  4. Запашний чорний перець горошком
  5. Посів насіння на розсаду
  6. Висадка розсади в грунт
  7. Безрассадний метод посадки насіння
  8. як доглядати

Якщо ви задумали перетворити балкон свого будинку в квітучий оазис, слід підібрати рослини невибагливі і швидкозростаючі. До них з упевненістю можна віднести запашний горошок. Крім чудового аромату і великої палітри відтінків оцвітини, міські квітникарі люблять цей березка за простоту вирощування і універсальність для прикраси як відкритого балкона, так і лоджії.

Крім чудового аромату і великої палітри відтінків оцвітини, міські квітникарі люблять цей березка за простоту вирощування і універсальність для прикраси як відкритого балкона, так і лоджії

Залежно від обраного сорту, горошок може вирости від 25 см до 2 м у висоту. Рослина, що характеризується високим стеблом, може розростися і утворити на балконі імітацію альтанки: для цього буде потрібно лише спорудити легку підпірку, щоб рослині було що обплітають. Низькорослим сортам опори не потрібні.

Запашний горошок добре буде себе почувати на балконі, яскраво освітленому сонцем, але здатний переносити і легку півтінь. У тіні його стебла ростуть погано, а квіти розпускаються дрібні і бляклі.

Існує величезна різноманітність сортів запашного горошку різних кольорів і відтінків. В даний час для зручності прийнято їх класифікувати по групах.

Популярні сорти

Популярні сорти

Група «Роял фемілі»

Улюбленцями квітникарів можна назвати рано зацвітають сорти груп «Роял фемілі» і «Спенсер».

Запашний горошок «Роял фемілі» відрізняють великий розмір квітів і тонкий вишуканий аромат. Вирощування горошку проводиться посівом насіння для розсади і безрассадним способом. Запашний горошок цього сорту не тільки чудово обів'є опори на балконі, але і буде чудово виглядати в букеті.

На фото відтінки пелюсток варіюються від яскраво-червоного до білого.

На фото відтінки пелюсток варіюються від яскраво-червоного до білого

Різні сорти запашного горошку

Група «Спенсер»

Сорти групи «Спенсер» характеризуються квітами з великим верхнім пелюсткою з хвилястим краєм.

Запашний горошок «Формула любові», використовуються для озеленення балконів, а так само для оформлення альтанок і пергол. Вирощування горошку сортів, що відносяться ботаніками до групи «Спенсер», зазвичай відбувається з суміші насіння, що включають цілу гаму різних соковитих відтінків квітконосів: червоні, лавандові, рожеві - як на фото. Букет довго не в'яне у вазі після зрізання.

Більшість класичних сортів запашного горошку - однорічні, але серед знову виведених різновидів є і багаторічний.

Запашний чорний перець горошком

До роду рослин цього сімейства бобових відноситься запашний перець горошком, який господині використовують в кулінарії.

Для вирощування на балконі цей багаторічний сорт категорично не підходить, оскільки найменше зниження температури здатне його погубити. Чорний запашний перець за краще розсіяні сонячні промені і теплий мікроклімат.

Виростити перець горошком будинку можна на підвіконні з насіння. Для цього потрібно проростити куплені в магазині горошини чорного перцю. Посадку рекомендується робити на початку літа. Зростає багаторічний перець швидко: за 1-й рік життя може вирости до 2 м у висоту.

Запашний перець добре росте у вологому, пухкому, поживному грунті. Йому необхідний хороший дренаж. Взимку помірний полив, влітку - рясний. Підгодовують запашний перець в період дозрівання насіння: з весни до початку осені.Прі здійсненні необхідного догляду, перець починає плодоносити вже на другий рік життя.

Посів насіння на розсаду

Запашний горошок - рослина холодостійка. У регіонах з теплим кліматом його квіти можуть прикрасити балкон вже навесні. Для цього потрібно посіяти горошини на розсаду в січні-початку лютого. У холодних краях це роблять не раніше середини березня.

Садити запашний горошок можна в звичайну землю або в покупної універсальний грунт.

Якщо посадка планується в грунт, потрібно підготувати її ще з осені. Висадка насіння проводиться, коли земля ще мерзла, і її важко копати.

Перед посівом горошин землі необхідно дати прогрітися, поставивши її в тепле місце (наприклад, під радіатор опалення).

Щоб підвищити ймовірність зростання насіння, потрібно провести тест на схожість. Для цього насіння запашного горошку поміщаються на деякий час (від 1 години до 1 доби) в посуд з водою. Ті, що виявилися занадто легкими, і спливли на поверхню, сходів не дадуть. Садять тільки ті, що набрякли і опустилися на дно посуду. Їх поміщають на вологу тканину і накривають целофаном на 3-4 дні. За цей час повинні проклюнуться перші паростки.

Так надходять тільки з насінням, що мають темне забарвлення, світлі насіння садять сухими.

Вирощування розсади відбувається в невеликих ємностях з дренажними отворами, щоб виключити загнивання коренів. У кожній посудині поміщають одну або кілька горошин, злегка присипають сумішшю землі і спеціального грунту для розсади, і рясно поливають відстояною водою. Потім потрібно прикрити горщики поліетиленом або прозорою кришечкою.

Коли з землі здадуться перші зелене листя, горщики відкривають і мають у своєму розпорядженні на добре освітленому підвіконні. Якщо вікна вашого будинку виходять на північ, і сонячного світла протягом світлового дня недостатньо, необхідна додаткова підсвітка звичайної електролампою.

Висадка розсади в грунт

Коли на вулиці встановиться тепла погода, рослина потрібно акуратно пересадити у відкритий грунт. Для цього паростки дуже обережно, намагаючись не пошкодити коріння, разом із земляною грудкою пересаджують в ящики. Якщо посадка проводиться в миксбордери, розташовані на яскраво освітленому балконі, їх потрібно злегка притіняти, поки розсада повністю не вкорениться.

Безрассадний метод посадки насіння

Вирощування запашного горошку у себе на балконі можна зробити, минаючи етап посіву насіння на розсаду, і висадити їх прямо в горщики або балконні ящики. Сорт «Формула любові» дасть сходи і зацвіте набагато пізніше. Посадка в ящик допускається не раніше травня, коли загроза заморозків остаточно зникне і повітря досить прогріється.

Трохи прискорити процес вирощування горошку у відкритому грунті можна, якщо накрити ящики поліетиленовою плівкою. Під покриттям утворюється більш волога і тепла середу, і процес розвиток сходів в таких сприятливих умовах прискорюється.

як доглядати

як доглядати

Вирощування горошку не вимагає від квітникаря значних трудовитрат, але свої вимоги до умов зростання у нього теж є.

  1. Вологий грунт.
  2. Після вбирання води землю необхідно рихлити.
  3. У посушливому кліматі листя рослини необхідно обприскувати водою. Щоб уникнути появи на листках бурих плям - слідів від сонячних опіків, цю процедуру потрібно проводити до або після заходу сонця.
  4. Якщо ви посадили у себе вдома на балконі високорослі сорти, у міру подовження стебла горошку знадобляться опори.
  5. Якщо ви посадили у себе вдома на балконі високорослі сорти, у міру подовження стебла горошку знадобляться опори

  6. Підживлення. В якості добрива для ґрунту можна використовувати як неорганічні підгодівлі, так і слабкий розчин курячого посліду.
  7. В якості добрива для ґрунту можна використовувати як неорганічні підгодівлі, так і слабкий розчин курячого посліду

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама